/balt/ + /aunz/ - /neetlith/

Lets not reach image limit in 200 posts edition

Other urls found in this thread:

vocaroo.com/i/s0ZoimjyKZgR
articles.latimes.com/1990-08-14/news/wr-831_1_saddam-hussein
delfi.lt/news/daily/lithuania/v-landsbergis-mes-pametame-pacia-didziausia-gerybe.d?id=75269267
twitter.com/NSFWRedditGif

Šių metų antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, „Telia Lietuvos“ pajamos padidėjo 12,4% ir sudarė 94,6 mln. Eur. Augimą lėmė padidėjęs bendras klientų skaičius (jų daugėjo ne visose veiklos srityse) ir naujos paslaugos. Bendrovė taip pat didino investicijas.
„Telia Lietuvos“ EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją), neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, buvo 29,2 mln. Eur, t. y. 0,3% didesnė nei prieš metus, o EBITDA marža, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, siekė 30,9%.

...

I don't want to but it sounds like Dubya and Bill Clinton's accent

Sparčiausiai daugėjo televizijos klientų
Augo ir bendrovės klientų skaičius. Palyginti su 2016 m. pirmojo pusmečio duomenimis, 12,1% padidėjo išmaniosios televizijos, 7,9% – šviesolaidinio interneto ir 4,5% – aktyvių reguliaraus mokėjimo mobiliojo ryšio vartotojų skaičius. Bendrovė leidžia suprasti, kad pastarųjų augimui, kaip ir „Tele2“ atveju, nemažai įtakos turėjo klientų migracija iš išankstinio mokėjimo segmento.
„Pirmasis šių metų pusmetis mums buvo neeilinis. Užbaigėme bendrovių susijungimo procesą ir tapome „Telia“. Taip pat jau antrus metus pamečiui stebėjome stabilų pajamų augimą ir užtikrinome nemažėjančias investicijas į paslaugų bei tinklo kokybę. Kartu intensyviai ruošėmės datai, kai Europoje iš esmės nebeliko tarptinklinio ryšio mokesčio ir užtikrinome, kad Lietuvos gyventojai ir toliau galėtų naudotis itin pigiu mobiliuoju ryšiu. Be to, pasiūlėme naujų paslaugų ir galimybių – hibridinio tipo internetą, debesų kompiuteriją, naujus mobiliojo ryšio paslaugų planus, „Xiaomi“ išmaniuosius telefonus. Tai leido išlaikyti esamus ir pritraukti naujų klientų“, – sako Kęstutis Šliužas, „Telia“ vadovas.

Cute kiwi

kiwi is the cutest bird, try prove me wrong
>dubya
even cuter, now I HAVE to hear it

LOVE IT!

M. Marcinkevičiaus atstovų teigimu, jis yra pareiškęs ieškinių N. Numavičiui ir jo aplinkai už daugiau nei 480 mln. Eur sumą, o šio ir jo atstovų ieškovai iš M. Marcinkevičiaus bandė prisiteisti daugiau nei 300 mln. Eur. Bendra visų abiejų pusių reikalavimų suma esą siekia 1 mlrd. Eur. Esą pritaikius laikinąsias apsaugos priemones šiuo metu yra areštuota N. Numavičiaus bendrovių akcijų, kurių vertė 372 milijonai eurų. M. Marcinkevičius ir N. Numavičius kartu su atstovais per 2 metus 26 kartus santykius turėjo aiškintis skirtinguose teismuose. Bylinėjimuisi abi šalys esą jau išleido daugiau nei 10 mln. Eur.

探しに行くんだ そこへ

空欄を埋め 完成した定理
正しい筈なのに
ひらりひら からまわる

未来は歪で
僅かな亀裂から いくらでも縒れて
理想から逸れていくんだ

ぬるま湯が
すっと冷めていく音がしてた

道を変えるのなら
今なんだ

こんなレプリカは いらない
本物と呼べるものだけでいい
探しに行くんだ そこへ

「でもそれは 良く出来たフェアリーテイルみたい。」

答えの消えた 空欄を見つめる
埋めた筈なのに
どうしても 解らない

綺麗な花は大事に育てても
遠慮ない土足で
簡単に踏み躙られた

降り積もる白に
小さな芽 覆われてく

遠い遠い春は
雪の下

見えないものはどうしても
記憶から薄れてしまうんだ
探しに行く場所さえも 見失う僕たちは
気付かず芽を踏む

思い出を頼りに創ってた花はすぐ枯れた
足元には気づかずに

本物と呼べる場所を
探しに行くのは きっと

今なんだ

こんなレプリカは いらない
本物と呼べるものだけでいい
探しに行くから 君を

「ありがとう 小さな芽 見つけてくれたこと。」

君はつぶやいた

I don't have a mic anyway so I can't

Well that's okay.

Na na na na na na naina
Na na na na na na naaa
Na na na na na na na na na na
Penktadienį popiet, be dvidešimt 16
Jau lekiam autostrada mūsų greitis 19
Policija sustabdo, duodame kompaktą
Nuvažiuodami mes matom kaip jie linksi į taktą
Kryžkalny sustojam po dešrainį suvartojam
Nubėgę į miškelį mes po vieną pasisiojam
Prie Klaipėdos žiedo dvi merginos tranzuoja
Bet jos nekaip atrodo ir niekas nestoja
Vėl skalauja jūra krantą
(Palanga močiučių)
Vėl nusineša tave
(Močiučių Palanga)
Tu bespalvė jūros dovana
Na na na na na na naina
Na na na na na na naaa
Na na na na na na na na na na
Štai 500 bobučių savo butus nuomoja
"100 metrų iki jūros" - visos jos meluoja
Palangos bažnyčios jau matosi kryžius
Tūsuotis 3 dienas aš pasiryžęs
Gatvė Basanavičiaus rusiškai dainuoja
Varšuvos madas storos tetos demonstruoja
Prie jūros laukia ypatingas komfortas
Nėr kur nusispjaut - toks kurortas
Vėl skalauja jūra krantą
(Palanga močiučių)
Vėl nusineša tave
(Močiučių Palanga)
Tu bespalvė jūros dovana
Na na na na na na naina
Na na na na na na naaa
Na na na na na na na na na na
Nugaras nusvilę, nuo adialų pakilę,
Einame į miestą pležu nenusivylę
Saulę palydėję, padainavę prieš vėją
Pakabinsim padavėją, į kavinę nuėję
O 5 ryto kas antras girtas,
Štai penkiolikmetis į balą įvirtęs
Kaskart važiuodamas žinau bus tas pats
Bet geresnio poilsio niekas neras.
Vėl skalauja jūra krantą
(Palanga močiučių)
Vėl nusineša tave
(Močiučių Palanga)
Tu bespalvė jūros dovana
Vėl skalauja jūra krantą
Vėl nusineša mane
Tu bespalvė jūros dovana
Močiučių Palanga
Na na na na na na naina
Palanga močiučių
Na na na na na na naaa
Močiučių Palanga
Na na na na na na na na na na
Na na na na na na naina
Palanga močiučių
Na na na na na na naaa
Močiučių Palanga
Na na na na na na na na na na
Močiučių Palanga

>I don't have a mic anyway
How is that even possible.

Welcome to the N.H.K. (jap. N・H・Kにようこそ! = N.H.K. ni Yōkoso!) – japonų romanas, parašytas Tacuhiko Takimoto ir iliustruotas Jošitošio ABe, Japonijoje išleistas leidyklos „Kadokawa Shoten“ 2002 m. sausio 28 d. Istorija sukasi apie 22 metų antisocialų jaunuolį, kuriam susidoroti su bendravimo problemomis nutaria pagelbėti nepažįstama mergina. Pasakojime dažnai plėtojama tema – gyvenimo sunkumai ir būdai, kurių kiekvienas asmuo imasi, siekdamas juos įveikti.

Romanas buvo adaptuotas į manga komiksus, kuriuos taip pat parašė T.Takimoto, o iliustravo Kendi Oiva. Manga serializuota „Kadokawa Shoten“ žurnale „Shōnen Ace“ nuo 2004 m. birželio iki 2007 m. birželio. Romanas studijos „Gonzo“ taip pat buvo adaptuotas į 24 serijų anime serialą, kuris Japonijoje 2006 m. liepos–gruodžio mėn. rodytas Chiba TV kanalu.

Japonijoje santrumpa „NHK“ reiškia viešąjį transliuotoją Nippon Hōsō Kyōkai, bet seriale pagrindinis veikėjas tiki, jog tai simbolizuoja Nihon Hikikomori Kyōkai (日本引きこもり協会, pažodž. 'Japonijos hikikomori asociacija'), subversyvią konspiraciją, kurią, siekdamas išugdyti hikikomori visuomenę, skleidžia NHK (tikrasis transliuotojas). Nors seriale daugiausia plėtojama atsiskyrėliško gyvenimo tema, siužete nagrinėjamos ir kitokios Japonijos subkultūros, pvz., otaku, lolicon ir Interneto savižudžių paktai.

Surely you have a phone

I broke it

I've only heard one New Zealander before

Samsung phones didn't do Vocaroo last time I tried

I don't have a mic either.
Maybe my laptop has one but I don't bother to try understand all this computer sorcery.

sycho-Pass (jap. サイコパス = Saiko Pasu) – japonų kiberpanko tematikos anime serialas, sukurtas studijos „Production I.G“. Režisierius – Naojošis Šiotanis, scenarijaus autorius – Genas Urobučis. Serialas rodytas „Fuji TV“ kanalo programos bloke „Noitamina“ nuo 2012 m. spalio iki 2013 m. kovo. Serialo veiksmas vyksta autoritariniame ateities distopiniame pasaulyje, kur visur esantys visuomenės jutikliai nuskaito kiekvieno diapazone esančio piliečio vadinamąjį Psycho-Pass. Jutikliai įvertina asmenų psichikos būklę, asmenybę ir tikimybę, jog pilietis nusikals, o aptikę kurį nors viršijantį priimtinas normas, iškart perspėja valdžios institucijas. Siekiant užtikrinti tvarką, Visuomenės saugumo biuro pareigūnai su savimi nešiojasi delninius ginklus, žinomus Dominator pavadinimu. Pasakojama apie Akanę Cunemori, Šinją Kogamį ir kitus Visuomenės saugumo biuro Kriminalinių tyrimų padalinio pirmojo būrio narius ir jų tiriamus nusikaltimus, besinaudojant Dominator ginklais.

I can speak if you want :3c

Im gonna rape every single one of you

You can't do that, that's illegal.

Yes please

so is meth but my neighbor still cooks it

Not if I rape you first

Dainininkas Egidijus Dragūnas, kurio statomam namui iškilo grėsmė, į VIlniaus miesto apylinkės teismą atsiuntė savo advokatą. REKLAMA Atlikėjo advokatas Kęstutis Jokimas prieš teismo posėdį pateikė atsiliepimą, tačiau dėl sutrikimų teismų kompiuterių sistemoje Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) specialistai negalėjo jo perskaityti. Į teismo posėdį atvyko ir E.Dragūno namą projektavęs architektas Audronis Vydžius, tačiau nieko paaiškinti jis neturėjo galimybės.

Dėl kompiuterių sistemos sutrikimų bylos dalyviai paprašė teismo posėdį atidėti. REKLAMA Statybų leidimą Pavilnių regioninio parko teritorijoje 2015 metų lapkričio mėnesį E.Dragūnui išdavė Vilniaus miesto savivaldybė, kuri rėmėsi Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos suderintu planu. Visus leidimus gavęs E.Dragūnas pradėjo statybas, bet į jo sklypą užsuko eilinį reidą rengę Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) specialistai. Jie įrodinėja, kad E.Dragūnui išduotame leidime buvo nurodyta, kad naują namą galima statyti anksčiau buvusio namo vietoje. VTPSI atstovė atkreipė dėmesį, kad atlikėjo namas statomas ne toje pačioje sklypo dalyje, kur stovėjo ankstesnis pastatas. Be to, jis beveik dešimt kartų didesnis už stovėjusį anksčiau – vietoj 38 kvadratinių

Prepare ur animeboipucci because here comes my dong

As expected of Finland.

Hey! so did my neighbour!
But then his house caught on fire and asploded, quite scary stuff.

Seniausios archeologams žinomos gyvenvietės dabartinių Trakų vietoje gyvavo jau I tūkstm. pr. m. e. Tačiau pats Trakų vardas iš pradžių veikiausiai priklausė ne dabartiniams, bet Seniesiems Trakams – už 4 km į pietryčius nuo Trakų (minimi nuo 1337 m., tuo metu jau galėjusi būti kunigaikštystė). 1994–1997 m. archeologiniai tyrimai parodė, kad Senieji Trakai buvo įkurti apie XIII a. pabaigoje, tada tikriausiai paties Ldk Gedimino nurodymu visiškai „kultūriškai tuščioje“ vietoje iškirtus mišką ir sumūrijus gardinio tipo pilį. Tikėtina, kad būtent į šiuos Trakus 1321 m. Gediminas iš Kernavės ar kurios kitos vietos perkėlė savo kaip LDK monarcho sostinę, pastatydamas pilį (tiesa, jau 1322 m. perkeldamas sostinę į Vilnių). Tuo tarpu dabartiniai, arba Naujieji Trakai antruoju po Vilniaus LDK politiniu administraciniu centru (bet ne Lietuvos sostine) tapo tik apie 1375 m., LDK submonarchui Kęstučiui įsikūrus XIV a. II ketvirtyje ar viduryje pradėtoje statyti Trakų pusiasalio pilyje (pirmojoje Trakų pilyje), kuri buvo baigta XIV 8-ajame dešimtmetyje, tačiau sugriauta 1382–1383 m. vidaus kovų metu. 1409 m. baigta statyti Trakų salos pilis (antroji pilis Trakuose) buvo stipriausia ir didingiausia LDK. Ji iš karto tapo svarbiausia kunigaikščio Vytauto Didžiojo rezidencija.

XIV a. susiklostė linijinis miesto planas. Apie XV a. pradžią Trakams tapus nemažu miestu, 1409 m. jiems buvo suteiktos Magdeburgo miesto teisės, atidaryta parapinė mokykla [3]; šiek tiek vėliau tokias pačias teises – atskirai nuo krikščioniškosios miesto dalies – gavo ir Trakų karaimų bendruomenė. Miesto klestėjimo laikotarpiu laikomi XV ir XVI a., XV a. pastatyta rotušė.

This guy is ok. He has a garden and he gives us squash and shit so we don't call the cops

It's a bit weird desu

Po didžiojo kunigaikščio Algirdo mirties (1377 m.) valdovu tapo jo sūnus Jogaila, kurį, laikydamasis susitarimo su Algirdu, parėmė Algirdo brolis Trakų kunigaikštis Kęstutis. Tačiau 1381 m. tarp Jogailos ir Kęstučio bei jo sūnaus Vytauto kilo vidaus karas. Karo priežastimi tapo Jogailos ir Vokiečių ordino 1380 m. pradėtos derybos ir sudaryta Dovydiškių sutartis. Kęstutis išvijo Jogailą iš Vilniaus ir pats pasiskelbė Lietuvos didžiuoju kunigaikščiu. Jo valdymas truko neilgai. 1382 m. Kęstučiui išvykus kariauti su jo valdžios nepripažinusiu Jogailos broliu Kaributu, Jogailos šalininkai užėmė Vilnių. Kęstučiui su Vytautu surinkus kariuomenę ir susitikus su Jogailos kariuomene prie Trakų, šalys pradėjo derybas, kurių metu Jogaila suėmė Kęstutį ir Vytautą.[1] Kęstutis mirė įkalintas Krėvos pilyje, o Vytautui pavyko pabėgti į Prūsiją.[2]

Nors Ordinas ir palaikė Jogailą, kol šis kovojo su Kęstučiu, bei 1382 m. spalio 31 d. sudarė su juo Ordinui palankią Dubysos sutartį, tačiau jau kitais metais jų santykiai pašlijo, Jogailai nenorint patvirtinti sudarytos sutarties. Tuomet Ordinas ėmė remti pas juos perbėgusį Vytautą.[3] Siekdamas kryžiuočių paramos kovoje su Skirgaila bei Jogaila dėl Skirgailai atiduotos tėvonijos (Trakų kunigaikštystės), Vytautas 1383 m. spalio 21 d. Tepliavoje apsikrikštijo kaip Vygandas. [4] Ordino paramą jis užsitikrino ir 1384 m. Karaliaučiaus sutartimi, kuria taip pat pažadėjo Ordinui perleisti Žemaitiją. Tais pačiais metais Vytautas kryžiuočius išdavė ir grįžo į Lietuvą, pasiekęs susitarimą su Jogaila ir atgavęs dalį savo tėvonijos su centru Gardine. Čia jis buvo priverstas persikrikštyti stačiatikiu. Pakartotinai priėmė katalikišką krikštą drauge su Jogaila Lenkijoje 1386 m. vasario 15 d. jau kaip Aleksandras.

For you
vocaroo.com/i/s0ZoimjyKZgR
At least buy me a drink first
My parents bought a house that was a P-lab a few years ago, feels weird when I visit sometimes hearing stories from the neighbors.

1408 m., po 4 metus trukusio karo, jis sudarė papildomus susitarimus su Maskvos didžiuoju kunigaikščiu, kurie užtikrino jo įtaką šiaurės rytų Rusioje. 1394 m. ir pakartotinai 1404 m. jam pavyko prie Lietuvos prijungti Smolenską. Per keletą žygių prieš totorius (1396–1399 m.) jam pavyko savo įtaką išplėsti iki Juodosios jūros. Nors 1399 m. jis pralaimėjo Vorsklos mūšį prieš Aukso Ordos emirą Edigėjų, per chano Tochtamyšo sūnus jis darė įtaką Ordai ir 1418 m. pasiekė taiką su Orda. Tai sustiprino jo autoritetą Ordoje ir 1424 m., Ordoje vėl kilus tarpusavio kovoms dėl sosto paveldėjimo, pas Vytautą pabėgo Ulu-Muhamedas.

Karo žygiais 1426 m. ir 1427 m. Vytautas sustiprino savo hegemoniją Pskove ir Naugarde. Remdamas nuo Maskvos nepriklausomas rusų bei rusėnų kunigaikštystes, Vytautas sudarė sutartis su Tverės (1427), Riazanės (1430) ir Pronsko (1430) kunigaikščiais.

Tuo pačiu metu Vytautui teko gintis ir nuo Vokiečių ordino puolimų (1392–1394 m.), todėl kritiniais momentais su Vokiečių ordinu jis sudarydavo taikos sutartis (Salyno sutartis 1398 m. ir Racionžo taika 1404 m.), perleisdamas jam Žemaitiją.

Tuo pačiu Vytautas jau 1398 m. atmetė Lenkijos didikų pretenzijas į Lietuvą, kaip Lenkijos vasalinę valstybę, ir lietuvių didikų buvo paskelbtas Lietuvos karaliumi, tačiau po Vorsklos pralaimėjimo buvo priverstas vėl pripažinti Jogailos viršenybę.

1409 m. Vytautas karą su Ordinu, prie kurio netrukus prisijungė ir Jogailos valdoma Lenkija. Vytautas ir Jogaila vadovavo Lietuvos ir Lenkijos kariuomenei Žalgirio mūšyje (1410 m.). Nors Ordinas šiame mūšyje buvo sutriuškintas, jis kurį laiką dar sugebėjo priešintis ir išsiderėjo priimtinas taikos sąlygas 1411 m. sudaryta Torūnės taikos sutartimi. Žemaitija buvo pripažinta Lietuvai iki Vytauto ir Jogailos gyvos galvos. 1422 m., po dar vieno Vytauto ir Jogailos surengto žygio į Prūsiją, buvo sudaryta Melno taikos sutartis, kuria Vokiečių ordinas atsisakė bet kokių teisių į Žemaitiją.

>Prepare ur animeboipucci
Well first off I'm not an anime nor an animeposter two bee honest
And second I will not prepare it in anyway.

So there.

...

Looks like he'll be going in dry then

Vidaus politikoje Vytautas taip pat buvo labai aktyvus. Jis įsteigė ir išplėtė atskirą LDK raštinę. Pradedant jo valdymo laikotarpiu valstybės valdymas ir teismo bylų sprendimas buvo paremti raštu. Krašte plito rašto kultūra, per katalikų tikėjimą Lietuva atsivėrė Vakarų Europos kultūrai.

Savo valdymo laikotarpiu jis rėmė katalikus, kuriems išleido daug privilegijų. 1415 m. jis inicijavo atskiro Kijevo ir Lietuvos stačiatikių metropolito Grigorijaus Camblako išrinkimą. Pastarasis 1418 Konstanco bažnytiniame susirinkime rėmė katalikų ir stačiatikių uniją.

1388 m. Vytautas išleido privilegiją Bresto žydų bendruomenei, kuria vėliau naudojosi ir kitų miestų Lietuvos žydai. Privilegija, kuri didžiąja dalimi orientavosi į Kališo statutą, reguliavo Lietuvos gyventojų ir žydų mažumos tarpusavio santykius. Tai yra seniausias iki šiol išlikęs žydų gyvenimo Lietuvoje šaltinis.

Tarp 1392 ir 1394 m. Vytautas pakeitė rusų žemėse valdžiusius Gediminaičius jam palankiais didikais, kurie buvo jau nebe daliniai kunigaikščiai, o vietininkai. 1392 m., tapęs didžiuoju kunigaikščiu, jis nutraukė monetų kaldinimą sritinės Rusios kunigaikštystėse ir pradėjo leisti naujo tipo monetas su Vyčiu ir Gediminaičių stulpais.[8] Vytauto laikais Lietuvoje pradėti lieti pabūklai, varpai.[9]

Didžiojo kunigaikščio taryba iš patariamojo valdymo organo virto autonomišku valstybės valdymo organu.

Stiprindamas Lietuvos kariuomenę, kurios branduolį sudarė profesionalūs kariai - bajorai, Vytautas intensyvino feodalinius santykius. Dalį valstybei atliekamų valstiečių prievolių jis pradėjo perleidinėti bajorams. Bajorams dalį prievolių atlikinėjantys valstiečiai imti vadinti veldamais. Po Vytauto mirties vėlesni valdovai atsisakė ir likusių tokių valstiečių prievolių valstybei.

XIV a. pabaigoje Lietuva buvo jau pusantro šimto metų kovojusi su visos Vakarų Europos remiamu Vokiečių ordinu, krikščionybės platinimo dingstimi izoliavusiu Lietuvą nuo Vakarų Europos šalių. Jogaila, įvesdamas etninėje Lietuvoje krikščionybę, pradėjo šią izoliaciją šalinti, bet kartu pavertė Lietuvą nuo Lenkijos priklausoma valstybe.

1389 m. faktiškai stojęs vadovauti lietuvių diduomenės kovai prieš lenkų įsigalėjimą Lietuvoje, Vytautas turėjo rasti būdus išvesti šalį iš atsilikimo, pašalinti Vokiečių ordino grėsmę, atsikratyti Lenkijos hegemonijos. Išnaudodamas Ordino ir Lenkijos nesutarimus, Vytautas gana sėkmingai susidorojo su visais minėtais uždaviniais. Periodiškai „atiduodamas“ ordinui Žemaičius, Vytautas kaskart numatydavo būdus jiems susigrąžinti. Žygiuodamas į rytus, kartu jis rengėsi puolimui vakaruose. Pripažinęs Lenkijos karaliaus viršenybę savo atžvilgiu, savo pusėn palenkė daugumą lenkų didikų. Užsitikrinęs Lenkijos paramą, 1409 m. iš Vokiečių ordino galutinai atsiėmė Žemaičius. Daugiausia Vytauto nuopelnu laikytinas ir ordino sutriuškinimas Žalgirio mūšyje. Po Žalgirio mūšio kryžiuočių pavojus Lietuvai buvo pašalintas, o LDK įgijo galimybę užmegzti normalius santykius su daugeliu Europos šalių.

Vytautas sugebėjo ne tik pakrikštyti žemaičius, bet ir tapti Livonijos vyskupų globėju. Ir nors jam nepavyko įsteigti atskiros, Gniezno arkivyskupui nepavaldžios Lietuvos bažnytinės provincijos, būtent Vytauto valdymo metais Lietuvos katalikų bei stačiatikių vyskupai tapo hierarchais, atsižvelgiančiais visų pirma į LDK interesus.

Išeinu, palieku tave, nepyk,
Išeinu, palieku tave, atleisk.

Nes nežinojau, kad tu nežinai, kas tai sniegas,
Nežinai, kas tai lietus,
Nes nežinojau, kad tu nežinai, kas tai pievos,
Nežinai, kas tai bičių medus.

Norėjau atnešti Tau
Iš pievų, iš pievų laukinių bičių medaus.

Bet nežinojau, kad tu nežinai, kas tai sniegas,
Nežinai, kas tai lietus,
Bet nežinojau, kad tu nežinai, kas tai pievos,
Nežinai, kas tai bičių medus.

Gal kada nors suprasi tu, ką norėjau tau pasakyt tada,
Gal kada nors suprasi tu, kad be pievų nebus medaus.

Ir gal tada
Vėl sugrįšiu aš,
Už lango vėl lis lietus,
Ir gal tada vėl bitės neš
Auksinį medų mums.

Aš negaliu sugrįšti į Jamaiką
Nes niekuomet tenai ir nebuvau. Ir niekuomet žavioji juodaplaukė Į lūpas nebučiuos manęs karštai. Ir niekuomet tikrai aš nenuskęsiu
Tų aksominių jos akių gelmėj Kada saulėlydžiai
raudoni gęsta Nuostabiame mieste Montego Bėj... Montego Bėj
Montego Bėj
Santechniku aš dirbu Ukmergėj. Montego Bėj
Montego Bėj
Santechniku aš dirbu Ukmergėj. Kodėl aš niekuomet tenai nebūsiu
Neklauskit apie tai
geriau neklauskit. Štai remontuoju kriaukles bei kranus
Aš. Ir kartais į žemėlapį dairaus. Aš negaliu sugrįšt ir man nereikia
Širdis ko trokšta visko čia yra. Čia pat ir mano Zosė Garkasaitė Ir Ukmergės žavi panorama. Montego Bėj
Montego Bėj
Santechniku aš dirbu Ukmergėj. Montego Bėj
Montego Bėj
Santechniku aš dirbu Ukmergėj. Montego Bėj
Montego Bėj
Santechniku aš dirbu Ukmergėj. Montego Bėj
Montego Bėj
Santechniku aš dirbu Ukmergėj. Montego Bėj
Montego Bėj
Santechniku aš dirbu Ukmergėj. Montego Bėj
Montego Bėj
Santechniku aš dirbu Ukmergėj. Visi kartu! Montego Bėj
Montego Bėj
Santechnikais mes dirbam Ukmergėj. Montego Bėj
Montego Bėj
Santechnikais mes dirbam Ukmergėj.

ant aukšto kranto upės mėlyno
malonu pasvajoti ir išgerti
atėję kolūkiečiai padainuos
papasakos apie šių metų derlių
apie brigadinės rangos metodą
papasakos brigadininkas Rapolas
ir apie naują bulvių veislę – tokią,
kuri nebijo Kolorado vabalo
žilvičiai upės abiejuos krantuos
klausydami kuždėsis apie laimę
akordeonu pirmininkas gros
pritardamas savos kūrybos dainai

priedainis:
suplėšysim į gabalus
tuos kolorado vabalus
ir bulvės vėl žydės
ir mylimam kolūkyje
pakėlę žemės ūkį mes
dainuosim iš širdies

klajos dangum žvaigždė ir suoks lakštingala
atsispindės mėnulis butely
mirgės ant seno ilgo geležinkelio
mažyčiais žiburėliais traukinys
ir aš į kolūkio laukus išėjęs
paimsiu arklį, lyrą ir melžėją
dainuoja ji, dainuoju aš su ja
ir traktorius dainuoja danguje

Žiūri aplink, stebiesi viskuo,
Daiktus matai savo šviesoj.
O jeigu viskas yra ne taip
Ir tu pasaulį regi atvirkščiai?

Galbūt ne garsas skamba tyloj, o tyla garse,
Ką apie tylą žinome mes?
Galbūt ne šviesos žiba tamsoj, o tamsa jose,
Kiek dar nedaug suprantame mes.


Žiūri aplink – viskas tvarkoj,
O ar žinai, kas bus rytoj?
O jei pasaulis apsivers,
Kitom akim žiūrėti privers?

Galbūt ne garsas skambės tyloj, o tyla garse,
Ką apie tylą žinome mes?
Galbūt ne šviesos žibės tamsoj, o tamsa jose,
Kiek dar nedaug suprantame mes.


Tu pabandyk pasižiūrėt
Gal kiek ne taip, gal kiek kitaip.
Tikiu, paprasti daiktai apsivers,
Ką nors neregėto ir naujo atvers.

Galbūt ne garsas skambės tyloj, o tyla garse,
Ką apie tylą žinome mes?
Galbūt ne šviesos žibės tamsoj, o tamsa jose,
Kiek dar nedaug suprantame mes.

Galbūt ne garsas skamba tyloj, o tyla garse,
Ką apie tylą žinome mes?
Galbūt ne šviesos žiba tamsoj, o tamsa jose,
Kiek dar nedaug suprantame mes.

Širdele mano, o kodėl tu liūdna?
Širdele mano, kur jaunystė tava?
Dienelės slenka ir nė vieno neaplenkia
Sakyk, širdele, kur jaunystė tava?

Širdelė daužos, trokšta laimės jinai
Iš meilės laužas, pasiliko tiktai.
Prabėgo dienos, dingo laimė mėnesienoj
Neverk, širdele, ir be jos bus gerai.

Širdele mano, o kodėl tu liūdna?
Širdele mano, kur jaunystė tava?
Prabėgo dienos, dingo laimė mėnesienoj
Neverk, širdele, ir be jos bus gerai.

I want to go to the UK and Australia and New Zealand someday

Žaros šilkinės juosia rankas
Jos lyg klajūnės naktį atves
Vėlei man taip stokos tavo dainos
Gal jas sparnai sutemų atkartos


Bet daina ne be ta, kai žemėj tamsu
Ji švelni, bet šalta, todėl neramu
Bet naktis taip ilga, ilga ir juoda
Man dar ilgiau, kai tavęs nėr šalia


Tad, saule, paskleiski man savo šilumą, savo juoką
Vėl, švieski man vėl
Sušildyk rūko juostą, juostą miglų
Vėl, švieski man vėl
Sušildyk tamsią naktį, tą juodą naktį
Vėl, švieski man vėl
Pripildyk Žemę džiaugsmo, džiaugsmo dainos
Vėl, švieski man vėl
Dainoj sugrįžta laimė, dainoj sugrįžta


Gal negirdi, ką ošia miškai
Gal nematai, ką moja beržai
Jie nebylūs nakčia, bet gi nekart
Tau paslapčia geidė žodį ištart


Bet ir žodis ne toks kai Žemėj tamsu
Jis švelnus, bet gūdus, todėl neramu
Bet naktis taip ilga, ilga ir juoda
Man dar ilgiau kai tavęs nėr šalia


Tad, saule, paskleiski man savo šilumą savo juoką
Vėl, švieski man vėl
Sušildyk rūko juostą, juostą miglų
Vėl, švieski man vėl
Sušildyk tamsią naktį, tą juodą naktį
Vėl, švieski man vėl
Pripildyk Žemę džiaugsmo, džiaugsmo dainos
Vėl, švieski man vėl
Dainoj sugrįžta laimė, dainoj sugrįžta


Vėl, švieski man vėl
Sušildyk rūko juostą, juostą miglų
Vėl, švieski man vėl
Sušildyk tamsią naktį, tą juodą naktį
Vėl, švieski man vėl
Pripildyk Žemę džiaugsmo, džiaugsmo dainos
Vėl, švieski man vėl
Dainoj sugrįžta laimė, dainoj sugrįžta


Na na na na na
Na na na na na na na na na na na
Na na na na na
Na na na na na na na na na na na na
Na na na na na
Na na na na na na na na na na na
Na na na na na
Na na na na na na na na na na na na

We look forward to you (even though Americans are among the worst types of tourists).
Don't bother with Australia, its just an overpriced Texas.

Wow, how did I not know about this war already

It's so fucking metal, basically ww1 style trench warfare + human wave assaults + chemical weapons and child soldiers

>"You wait until nighttime, and you will see how we are killing these Iranian dogs," an Iraqi officer said with a broad grin. "We are frying them like eggplants."
>He then took us on a tour of dozens of thick electrical cables his troops had lain through the marshy battlefield, a spaghetti network that snaked in and out of the patchwork of lagoons. He showed us the mammoth electric generators that fed the exposed power lines from positions just behind the Iraqi front lines. And, when the Iranian Revolutionary Guards made their regular evening advance, the officer and his men demonstrated the macabre genius of their invention.
>Iraqi gun batteries fired just enough artillery to force the Revolutionary Guards from their marsh boats, and, when hundreds of them had been forced to continue their advance through the lagoons on foot, the men manning the Iraqi generators flipped a few switches and sent thousands of volts of electricity surging through the marshland.
>Within seconds, hundreds of Iranians were electrocuted.

articles.latimes.com/1990-08-14/news/wr-831_1_saddam-hussein

Ištirpsta sniegas,
Saulės šilumoj atbunda gėlės.
Jaučiu, kaip plaka
Širdis karštai, ją glosto vėjas.
Ir karštą ašarą ant savo skruosto
Aš pajuntu vėl, bet ją nušluosto
Atklydęs vėjas, bet ne tavo
Taip švelnios rankos, kurios mylavo
Apleistą širdį, kuri taip virpa
Ir trokšta meilės labirintų,
Paklysti nori jų ramybės tamsoje.

Ištirpęs sniegas
Nuteka šlaitais žiemos apleistais.
Menu - tą žiemą
Tu palikai mane skausme didžiausiam.
Juk aš mylėjau tave labiausiai,
Tai kam gi iškeitei jausmus į tamsą
Ir kam gi tu pasirinkai gėles ir karstą.
Bet nežinojai tu, mieliausia,
Kad tavo kapą dengs lapų auksas
Ir baltos astros
Žiedeliais savo papuoš tave.

>even though Americans are among the worst types of tourists
:/

Tu man sakai
Naktis tau sesuo
Gesta šviesa
Gėlas vanduo

Kodai bus nulaužti,
Satelitai praneš.
Nesvarbu, kur esi -
Mano hakeriai ras.


Tu vėl verki
Giedras dangus
Džiaugsmas širdy
Lyja lietus

Kodai bus nulaužti,
Satelitai praneš.
Nesvarbu, kur esi -
Mano hakeriai ras.


Marso kanjonai
Tu taip arti
Kelių milijonai -
Tavo visi

Kodai bus nulaužti,
Satelitai praneš.
Nesvarbu, kur esi -
Mano hakeriai ras.

I want to go to the US someday
As long as you're not one of the fat yanks that come off the cruise boats your fine by me

No they're not, although they tend to be quite loud they are genuinely very nice, friendly and quite charismatic.
Good people they are.

Jau rytoj salė ilgesiu tekės
Jau rytoj tau ištariu aš sudie
Nes anksčiau trukdė sniegas, tai lietus
Bet rytoj žengtas žingsnis bus sunkus
Tik rytoj, tik rytoj, tik rytoj...

Tik rytoj tau ištarsiu aš sudie
Tik rytoj neapgauk ir vėl, širdie
Tik rytoj, vėsų rytmetį rudens
Tik rytoj vėjas plaukus man kedens
Tik rytoj, tik rytoj, tik rytoj...

Suprantu, kad jau reikėjo jau seniau
Išsiskirt. Kvailas gailestis, tačiau
Temdė vis, nors teisingus bet karčius
Tuos žodžius. Bet rytoj jie man paguos
Tik rytoj, tik rytoj, tik rytoj...

Tik rytoj tau ištarsiu aš sudie
Tik rytoj neapgauk ir vėl, širdie
Tik rytoj, vėsų rytmetį rudens
Tik rytoj vėjas plaukus man kedens
Tik rytoj, tik rytoj, tik rytoj...

Taip ilgai aš tylėjau, tad atlesk
Bet rytoj jau prabilsiu, tu neteisk
Juk geriau ši tiesa nei melas vis
Jau rytoj ta migla išsisklaidys
Tik rytoj, tik rytoj, tik rytoj...

Tik rytoj tau ištarsiu aš sudie
Tik rytoj neapgauk ir vėl, širdie
Tik rytoj, vėsų rytmetį rudens
Tik rytoj vėjas plaukus man kedens
Tik rytoj, tik rytoj, tik rytoj...

Tu, jau sudeginai tiltus tik tu,
Grįžt negali, nes vienai tau sunku.
Žodžiai, tie beverčiai it pinigas senas
Man ilgai neatvėrė tiesos,
Taip ilgai neatvėrė tiesos.


Žodžiai vien žodžiai, liejas jie it iš rago gausybės
Slėpė, slėpė seklumą tavo jausmų.
Slėpė, bet atėjo lemtinga minutė,
Kai nutilo gaida netikra,
Kai net žodžių visai nebėra.


Jau sudeginai tu, tu, tu,
Netgi viltį sugrįžti.
Viskas buvo ne taip, ne taip,
Viskas buvo netikra.
Ir tik vienam krante liko vienatvė,
Jau sudeginti tiltai. Mūs praeitis.


Šaltis, jau sukaustė mus upę bekraštę.
Rodos dar galėtum per ledą ateit,
Jeigu ne žodžius, o jausmus atsineštum,
Gal mūs metai ir vėl pasipuoštų
Jau tiesos, o ne melo žiedais.


Jau sudeginai tu, tu, tu,
Netgi viltį sugrįžti.
Viskas buvo ne taip, ne taip,
Viskas buvo netikra.
Ir tik vienam krante liko vienatvė,
Jau sudeginti tiltai. Mūs praeitis.

I'm sorry honey, its just they are often loud and self-entitled, unlike you :3c
yea man, during those post soviet invasion middle-easten wars there was some fucked up shit.
Maybe I just had a bad run off luck when I worked on quay street, I guess lots of cruise ships landed there.

Gęso saulės gaisrų šviesa
Ant prieplaukos gojų senų,
Mus gaivino beržų vėsa,
Tą vakarą Nidoj menu..

Man dovanojo ten žvejo dukra,
Ir valtį, ir šilko tinklus,
Ir buvo tie žodžiai meklė tikra,
Kai spaudė mus rankos irklus!

Pūsk vėjau pūsk,
Per žydrąsias marias,
Tegu pakrantėje šlama spyruokle beržai

Pūsk vėjau pūsk,
Ją pašauk, ją surask,
Tarytum žvaigždę padangių kely..

Pūsk, neužpūsk, žiburėlių languos,
Smaluotą valtį, tu vėjau, iš lengvo skalauk

Pūsk vėjau pūsk,
Prie pūtotos bangos,
Manęs ateinant dabar tu palauk..

Leidžias vakaras toks ramus,
Pakrante vėl vienas braidau
Išieškojau žvejų namus,
Bet niekur aš jos neradau

Kur ji nuėjo, čia kokiu keliu,
Tos vasaros šitiek mažai,
Klausausi ir niekaip suprast negaliu,
Ką šlamą man Nidos beržai!

Pūsk vėjau pūsk,
Per žydrąsias marias,
Tegu pakrantėje šlama spyruokle beržai

Pūsk vėjau pūsk,
Ją pašauk, ją surask,
Tarytum žvaigždę padangių kely..

Pūsk, neužpūsk, žiburėlių languos,
Smaluot valtį, tu vėjau, iš lengvo skalauk

Pūsk vėjau pūsk,
Prie pūtotos bangos,
Manęs ateinant dabar tu palauk..

Pūsk, neužpūsk, žiburėlių languos,
Smaluot valtį, tu vėjau, iš lengvo skalauk

Pūsk vėjau pūsk,
Prie pūtotos bangos,
Manęs ateinant dabar tu palauk..

I'd probably just spend some time in the city and then just fuck off to the countryside. I don't know how fishing and camping permits are handled for foreigners there tho

It would just be me and one other person so we wouldn't be too loud

Lietus Lietuvoj, lietus Lietuvoj...
Ar zeme raudi tu?
Ar griztancius guodi?
Lietus Lietuvoj, lietus Lietuvoj...
Ar asaros byra dangaus, tau ant skruostu?
Ateinam i zeme vaikais
Iis pasaulio, kur niekad negristi.
Is melyno sapno iszengus i juoda
sunku net surikti.
Plieniniai keliai tarsi sruvancios zaizdos,
krutinei dar skauda.
Ar teviskes rauda
isgirs jie tenai kam dar skauda...
Kam seniai nuskaudejo,
kam viskas praejo
po svetimu berzu,
ir svetimu veju...
Lietus Lietuvoj, lietus Lietuvoj...
Ar zeme raudi tu?
Ar griztancius guodi?
Lietus Lietuvoj, lietus Lietuvoj...
Ar asaros byra dangaus, tau ant skruostu?
Lietus Lietuvoj, lietus Lietuvoj...
Ar zeme raudi tu?
Ar griztancius guodi?
Lietus Lietuvoj, lietus Lietuvoj...
Ar asaros byra dangaus, tau ant skruostu?

Ar teviskes rauda
isgirs tie tenai kam dar skauda...

Kam seniai nuskaudejo,
kam viskas praejo
po svetimu berzu,
ir svetimu veju...

Yeah maybe, we get a lot of backpacker types here, bus loads of the cunts every two days.

I do like how Israel and North Korea both supported the same side, and how the US supported both sides

Ordered some food.
You and your bf?

Galbūt per daug ir per ilgai mes kariavom,
Galbūt per ilgai kartojom žodį "šlovė" (jė-jė, jė-jė)
Gal kartais per daug iš kitų reikalavom
Ir kartais per tyliai mes norėjom nugalėt.

Bet ir aš ten buvau,
Laimingas pergalės dainas dainavau,
Iškėlęs du pirštus į dangų laikiau,
Nes nugalėtojų jau niekas neteis,
Į juos akmens nepaleis.
Viskas buvo seniai -
Tu per ilgai per ramiai gyvenai,
Bet mano gyvas kraujas vėl atsigaus,
Kaip atsigauna žolė po gero lietaus.
Jė jė jė jė.

Nesikankink dėl medalio,
Bet verta kovot ligi galo dėl savo garbės,
Pabandom iš naujo,
Nors esam pasauly tik trys milijonai,
Neliek savo kraujo dėl aukso,
Nes būsi legenda,
Kol nepraradom vilties,
Net jeigu ir vėl
Tik per klaidą netapom mes čempionais.

Ir aš tūkstantį kartų sakiau savo draugui:
"Mes geri, mes galingi, mes šiandien laimėsim",
Ir jis sakė "nė velnio",
Ir jis tūkstantį kartų buvo teisus, bet
Bet geriau negyvent negu visai netikėt (jė).
Nenuleidžiam galvos, net jeigu mums nesiseka
Devynis kartus iš eilės.
Juk mes ne iš tų,
Kur pralaimi dar nenugalėti.
Ir nebelieka jau baimės,
Kada viskas nurimo ir baigės,
Gali numirt iš nevilties ar iš laimės,
Net jei žaidi tik šachmatais arba dartais.
Juk būna, kad kartais
Lieki vienas be draugo
Ir jauti, jog kažkas tave saugo.
Mes per vieną naktį dideli užaugom
Ir mes galingi iš naujo (jaho, jaho, jaho).

Nesikankink dėl medalio,
Bet verta kovot ligi galo dėl savo garbės,
Pabandom iš naujo,
Nors esam pasauly tik trys milijonai,
Neliek savo kraujo dėl aukso,
Nes būsi legenda,
Kol nepraradom vilties,
Net jeigu ir vėl
Tik per klaidą netapom mes čempionais.

What did ya get?

I was going to ask him that, you post theif

You can pay to stay at campsites, fishing (freshwater) requires a licence which you will have to purchase, you can get day/weekend ones or a season pass.
>just be me and one other person so we wouldn't be too loud
Sounds nice, fuck I want to go on holiday.
It ain't a middle-eastern conflict if nobody knows whose actually the baddies.
Don't even mention the buses filled with Chinese, I mean at least they don't leave the tour bus the entire time.

>and how the US supported both sides
glorious, isn't it

Aš, aš negaliu surast tavęs,

Nes tu slepiesi naktyje.

Bet kartais randu tave ir rasoje, ir lietuje,

Geriu, ir tavo skonis man aitrus.


La la la la...

Labas rytas, štai ir aš,

Aš vėl bandysiu būt kaip vakar,
Vėl bandysiu tau dainuot -

La la la la la la (4x2)

Aš, aš negaliu suprast tavęs, nes tu,

Nes tu slepiesi tarp gėlių.


Šalia, šalia aušros tarp gyvulių
Tirpsti jau nuo pirmųjų spindulių.
Aš, aš negaliu suprast tavęs, kodėl,

Kodėl tu stengiesi paslėpt žiedus toli,

Toli palikdama mintis,

Jog tu - pasaulis mano, paslaptis.

Too slow homo.

EBPO delegacija aptars Lietuvos narystės perspektyvas (4) Jūratė Valančiūtė, ELTA 2017 m. liepos 20 d. 08:23 Lietuvoje liepos 19-21 dienomis lankosi Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) sekretoriato delegacija, vadovaujama Vyriausiojo Lietuvos stojimo koordinatoriaus Teisės direktorato vadovo Nicola Bonucci.

atstovais, kuriuose bus aptarti pagrindiniai stojimo iššūkiai, numatyti tolesni darbai ir patikslinti narystės terminai. Šių metų vasario 13-14 dienomis Lietuvoje viešėjo EBPO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Douglas Frantzas. Po šio vizito per pusę metų Lietuvos pasirengimas narystei buvo vertinamas 20 EBPO komitetų. Daugelyje komitetų Lietuva buvo įvertinta teigiamai, bet lieka keletas sričių, tokių kaip investicinė aplinka, valstybės valdomos įmonės, kova su korupcija, kuriose dar reikia padirbėti.

Tarptautinėje bendruomenėje narystė EBPO yra pripažįstama kaip šalies ekonominio stabilumo ir ilgalaikės visuomenės gerovės garantas.

EBPO narės yra kol kas 35 aukšto ekonominio išsivystymo pasiekusios valstybės.

I was baiting for those replies, thank you.
I ordered some shawarma and a regional version of kotlet schabowy, which is basically pork breaded cutlet. And fries.

Yeah. I haven't been able to take him camping yet unfortunately. What did you order?

>It ain't a middle-eastern conflict if the US isn't doing the House of Saud's dirty work for them
ftfy

VERSLASNAUJIENOS Japonijos eksportas auga septintą mėnesį iš eilės (1) Rita Vidugirienė, ELTA 2017 m. liepos 20 d. 09:31 Japonijos eksporto apimtys birželį, lyginant su 2016 metų birželiu, išaugo 9,7 proc., palaikomos stabilios puslaidininkių ir susijusios įrangos paklausos užsienio rinkose bei silpnesnės jenos, informuoja „MarketWatch“.
Kaip rodo Japonijos finansų ministerijos duomenys, šalies eksporto apimtys auga septintą mėnesį iš eilės. Taip pat padidėjo automobilių bei plieno eksportas. Tokie rezultatai beveik sutapo su „The Wall Street Journal“ apklaustų analitikų prognozėmis (9,4 proc.). Stiprus eksportas yra kertinis pastarojo Japonijos ekonomikos augimo akmuo. Per sausio-kovo mėnesius, lyginant su tuo pačiu ankstesnių metų laikotarpiu, išaugo 1,0 proc. Rugpjūčio 14 dieną Japonija paskelbs balandžio-birželio mėnesių bendrojo vidaus produkto (BVP) duomenis. Birželį Japonijoje buvo užfiksuotas 439,9 mlrd. jenų prekybos perteklius, - 36 proc. mažesnis nei prieš metus. „Nikkei“ apklausti ekonomistai prognozavo 488 mlrd. jenų perteklių.

Prekybos su JAV perteklius birželį sumažėjo 4,9 proc. iki 587,4 mlrd. jenų. Japonijos eksportas nuo sausio iki birželio, lyginant su ankstesnių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 9,5 proc., o prekybos perteklius, lyginant su praėjusiais metais, buvo 41 proc. mažesnis ir sudarė 1,0 trln. jenų.

How do people in the South view twinks? Do you experience discrimination?

Holy fucking shit that sounds good, you really are trying to kill me here.
Just don't go freedom camping, everyone will hate you.

>Do you experience discrimination?
Not if you keep to yourself. Tho that goes for pretty much everywhere desu

>freedom camping
Is this about the Americans leaving shitloads of trash there or is it something else

That sounds really nice, I'm thinking about getting a mid-night snack now.

Mažai kas galvoja, kad didžiausia dovana – Lietuva, todėl ji iškeičiama į materialią gerovę ir tiesioginę naudą. Iš tikrųjų, taip pametama didžiausia gėrybė, LRT RADIJUI sako profesorius Vytautas Landsbergis. Anot jo, žiauriai besielgiantys žmonės tokiu būdu keršija aplinkai, nes patys yra pasiklydę, nelaimingi.

– Kaip atrodo jūsų dienos – ką jūs veikiate, kas jus domina? O gal susikaupęs ruošiatės M. K. Čiurlionio koncertui? Ar sekate naujienas, aktualijas ir politinius klausimus? – Šiek tiek domiuosi, bet turėčiau būti susikaupęs koncertui. Kaip gali būti nesvarbu? Tai visiems svarbu, nes nuo to priklauso mūsų gyvenimas ir visuomenės nuotaikos, žmonių tikėjimas savo gyvenimu, noras kurti gyvenimą čia Lietuvoje, kad Lietuva nesunyktų. Čia labai gražus kraštas, kodėl čia negyventi?

Dėl kokios nors algos užsieniuose tebesitęsia emigracija iš Lietuvos, todėl socialinės ir dvasinės permainos į gera gali palaikyti Lietuvoje gyvybę. Tai man, be abejo, rūpi. Ar viskas taip ir bus –beviltiškai vienodai, be dvasinių permainų? Yra gražaus jaunimo, jie kuria čia šeimas, kartais vis pasigirsta apie entuziastus, išvažiuojančius gyventi į kaimą, kur jie jaučiasi laimingi. Ar ilgai jausis? Bet taip buvo nuo pradžios, kai prasidėjo žemės grąžinimas. Buvo daug laimingų žmonių – jie vėl turėjo savo namus. Išeina, apsidairo – saulė leidžiasi, paukščiai čiulba. Kodėl aš kažkokiame dulkėtame mieste to neturėjau? Juk galima turėti.

Bet nuteikiami žmonės, paveikiami protai, kad svarbu tiesioginė nauda, materiali gerovė. Jei to minimumo neturiu, jau aš vargšas, kankinys ir turiu bėgti į pasaulį ir laimės ieškoti. Taip žmonės įsitikinę.

Mažai kas galvoja, kad didžiausia dovana – pati Lietuva, ir pameta ją dėl kažkokių gėrybių. Bet iš tikrųjų pameta pačią didžiausią gėrybę.

Skaitykite daugiau: delfi.lt/news/daily/lithuania/v-landsbergis-mes-pametame-pacia-didziausia-gerybe.d?id=75269267

>mid-night snack
Whatcha gonna make?
I see.

For once the Saudi's had nothing to do with it, Iraq attacked Iran while it was in the middle of a civil war and despite Iraq having the support of both the USA and the USSR it still ended in a stalemate

– Kokių dvasinių pokyčių reikėtų? – Sujaukta vertybių sistema. Grįžta žmonės, įsikuria, išpuošia savo seną arba įsigytą sodybą, o tame pačiame kaime kitą dieną du jauni nusigėrę vyrai pasikaria arba nusinuodija alkoholiu. Tokia savižudybės nuotaika per daug paplitusi, greta noro gyventi yra nenoras gyventi. Tai liūdna perspektyva, tad reikia vilties, kad gali kažkas pasikeisti žmonių galvose. Nors dabar daugiau akcentuojama, kad reikia didesnių algų, atpiginti vaistus, pensijas sutvarkyti. Viso to reikia iš tikrųjų, bet aš pasakau taip (mane paskui bara) – tu išvažiavęs ten daug uždirbsi ir galų gale turėsi patogesnį karstą nei vargšas čia, likęs Lietuvoje. O kodėl tavo močiutė Sibire badavo, kentėjo ir vis tikėjo, kad mes grįšim į Lietuvą? Nieko nėra gražiau nei gyventi Lietuvoje. Dabar yra kitų pasiūlymų ir jie susuka galvas.

Kaip jūs elgdavotės, kai tekdavo susidurti su nusivylimu? Pavyzdžiui, 1992 m., atrodo, Lietuva tik iškovojusi nepriklausomybę, Sausio 13-ąją mūsų šalis stebuklingai apsigynė. Bet štai 1992 m. rinkimai ir jūsų vadovaujamas Sąjūdis pralaimi. Kaip reikia sutikti nusivylimus? Kaip eiti į priekį? – Tai yra gyvenimas. Tu gali turėti kokią nors blogą patirtį, patekti į nelaimę. Mes pusę šimtmečio buvome nelaisvėje. Tartum kažką galima daryti, judėti į Rytus – ten didelė erdvė, į kurią vizų nereikia. O į Vakarus – geležinė uždanga, ir ne tik geografinė, bet ir kultūrinė.

>Americans
It's not just Americans but yeah fucking SHITTY people leaving FUCKING SHIT EVERYWHERE.

>Americans leaving shitloads of trash
It's mainly Europeans that fuck everything up with freedom camping, americans aren't huge into camping I don't think, more into package holidays.
basically this

Tu esi pasmerktas, visa tauta pasmerkta būti susovietinta. Žmonės turi būti paversti sovietžmogiais, pakeistas jų mąstymas, vertybės, supratimas. Tegul jie garbina Staliną, dar ką nors ir būna laimingi, kad gyvena pačioje teisingiausioje santvarkoje, nors iš tikrųjų juos engia kaip nori. Tokius sugadintus, sužalotus žmones norėjo padaryti. Iš dalies kai kas to ilgisi – tada buvo geriau, nors nebuvo laisvės, bet buvo geresnė tvarka. Tartum belaisviu būti geriau... Tai sena taisyklė. Kartais žmonės ir ilgisi vergijos, nes tada gyvenimas be atsakomybės. Tavo šeimininkas už viską atsako, o tu sau – ką tau davė, tuo džiaugiesi. Kas maištauja, tam galvą nukerta – vėl tvarka. Arba į „psichuškę“ uždaro – kas čia darosi, kuriam negerai, kai visiems gerai? Tokioje sistemoje iš mūsų norėjo padaryti sovietžmogius. – Iš kur tas stebuklas? Atsiimdamas Laisvės premiją, sakėte – esame ten, kur pasirinkome būti, aukštesnė jėga mums padėjo. Kaip išliko Lietuva? – Per visą istoriją Lietuvos išlikimas tam tikras stebuklas. Galima galvoti, kad mus lydėjo apvaizda, kažkas globojo. Arba tai gali būti gyvybinė pačios tautos jėga. Tauta norėjo gyventi, kurti net baudžiavos laikais.

Tai nebuvo vien baudžiauninkų tauta – buvo ir šviesuolių, bajorų. Ne visi buvo engėjai – kiti ėjo šviesti žmonių, steigė mokyklas. Oginskiai buvo mecenatai – ne tik turtingi žemvaldžiai. Lietuvoje atsirado pirmas telefonas, pirma elektros stotis. Buvo toks šviesuolis Laurynas Ivinskis, kuris norėjo leisti lietuvišką laikraštį. Bet leisti laikraštį – verslas, todėl leido kalendorius, kuriuose buvo įvairių skaitinių, eilėraščių, dainų. Tokiame kalendoriuje pirmą sykį buvo išspausdinta Silvestro Valiūno eilėraštis „Birutė“.

G-gay

It's mostly the cheapskate Germans that do it

I don't do that. It's a shitty thing to do

Why do you ask?

Wasn't there something about the Saudis using it to influence the Ayyrabs in Khuzestan

Why must you taunt me like this, I just want to be loved and adored.

1990年3月11日の独立回復宣言以来、リトアニアは共和制国家として民主主義の伝統を維持してきた。1992年10月25日には独立回復後初めて議会選挙が行われたが、同日行われた国民投票では、投票者の56.75%がリトアニア共和国憲法の制定を支持している[40]。憲法に関しては、とりわけ大統領の権限について激しく議論がなされ、1992年5月23日に行われた大統領制に関する国民投票では有権者の41%が大統領職の復活を支持していた[40]。結果、半大統領制が導入されるに至った[41]。
大統領[編集]
大統領はリトアニアの国家元首とされ、5年任期で直接選挙によって選ばれ、最大で2期10年まで務めることができる。大統領選挙で過半数の票を獲得した候補が大統領に就任するが、いずれの候補も過半数の票を獲得しなかった場合は上位2名の候補による決選投票が行われる。
大統領職は儀礼的なものにすぎないが、しかし外交や防衛方針の策定に加わり、それらを指揮する役割を果たす。大統領は、セイマス(議会)の承認を得て首相を任命し、首相が指名した他の閣僚も任命する。また他にも官僚や裁判官についても、大統領が任命する。
2014年に行われた大統領選挙ではダレ・グリーバウスカイテが再選を果たし、二期目を務めている。なお、彼女はリトアニア史上初の女性大統領である。
内閣[編集]
憲法第91条により、内閣は首相および各大臣によって組織される。
現職は以下の通り(なお、以下の表における役職名は、現職が男性の場合は男性名詞 (ministras) 、女性の場合は女性名詞 (ministrė) を用いている)。

*hugs you*

リトアニアの軍隊は約15,000名の兵士によって結成されており、うち2,400名は非戦闘員である[43]。またその他10万人の志願兵がいる。2008年9月までは徴兵制が採られていた[44]。2004年以降、リトアニアは北大西洋条約機構 (NATO) に加盟している。また、アフガニスタンへの軍隊派遣も行っている。
リトアニアの国防制度は、国家安全保障戦略に示されている概念「総合的で絶対的な防衛」にもとづいている。リトアニアにおける防衛政策は、リトアニア社会に通常防衛の準備をさせ、リトアニアが西欧の安全保障・防衛機構に統合していくことを目的とする。国防省は戦闘部隊、捜索救難、諜報機関を管轄する[45]。リトアニアに設置されている軍種は以下の通り。
Emblem of the Lithuanian Land Forces.jpg 陸軍 (Sausumos pajėgų)
Emblem of the Lithuanian Air Force.svg 空軍 (Karinių oro pajėgų)
Insignia of the Lithuanian Naval Force.jpg 海軍 (Karinių jūrų pajėgų)
Specialiųjų operacijų pajėgos.png 特殊作戦部隊 (Specialiųjų operacijų pajėgų)
Former insignia of the National Defence Volunteer Forces (Lithuania).jpg 国防義勇軍 (Savanorių pajėgos)
また、5400人からなる国境警備隊は内務省の管轄下に置かれ、国境の保護、パスポートおよび関税の管理を担当する。また、海軍と共同で密輸や麻薬取引などを取り締まる。

You have a pretty nice voice.
>acceent
sounds funny though.
Just out of interest, it's always nice to hear about other countries.

Might just make some mi goreng and wash that down with some fresh raro.
Because I have little else in the house atm

国連の分類によれば、リトアニアは平均所得の高い国に位置づけられており、鉄道、空港、4車線の高速道路などの近代的なインフラが整備されている。しかしそれでもリトアニアの所得水準は欧州連合 (EU) に2004年の拡大前から加盟していた国よりも低く、IMFのデータによれば、リトアニアの1人あたりのGDP(為替ベース)はEU加盟27か国平均の半分ほどの15,649ドルにとどまる(2013年)[2]。こうした低所得が要因となり、2004年のEU加盟時には所得の高い国への移住が増加した。
EU加盟直前の2003年、リトアニアの経済成長率はEU加盟国および加盟候補国の中で最も高く、第3四半期には8.8%に達した。その後2004年にEUに加盟し、2004年には7.4%、2005年7.8%、2006年7.8%、2007年8.9%、2008年第1四半期には7.0%のGDP成長率を記録した[46]。
公式データによれば、EU加盟は海外からの発注の増加や観光業への後押しといった経済成長をもたらしている。それまでの通貨であるリタスは2004年6月28日よりERM IIの対象通貨となっており、1ユーロ=3.45280リタスで固定されていた[47]。2015年1月1日にユーロへ移行した。
リトアニアの貿易は多くがEU圏内で行われており、2009年は輸出の64.2%、輸入の59.1%が対EU諸国であった。その他の国では、ロシアが最も高く(輸出13.2%、輸入29.9%)、次いでベラルーシ(輸出4.7%、輸入1.7%)、アメリカ合衆国(輸出2.9%、輸入1.1%)、ウクライナ(輸出3.0%、輸入0.9%)となっている[48]。
2001年には世界貿易機関 (WTO) の一員ともなった。国有企業、特にエネルギー部門におけるそれの大規模な民営化が開始されており、現在も進行中である。
リトアニアの経済構造は知識集約型経済へと少しずつ着実に移行してきており、とりわけバイオテクノロジーやレーザー産業が特にさかんで、バルト三国におけるバイオテクノロジーの製造はリトアニアに集中している。またメカトロニクス(機械電子工学)や情報技術 (IT) 産業も今後のリトアニア経済が目指す方向として期待されている。
失業率は近年上昇傾向にあり、2010年第2四半期の失業率は18.3%である[49]。また、1日1ドル(貧困線)以下で暮らしている人の数は国民の2%にも満たない[50]。
エコノミスト・インテリジェンス・ユニットによるクオリティ・オブ・ライフ・インデックス(生活の質指数)は、バルト三国の中で最も高い。
リトアニアでは累進課税政策よりも一律課税政策が多く採られている。2007年には個人所得税は24%に減税され、さらに2009年1月には21%に減税された。このうち6%は健康保険に当てられている。また法人税は15%で、2010年1月1日からは中小企業向けに5%の法人税が導入されている。政府はハイテク産業や付加価値商品に対する投資への優遇政策を行っている。消費税は21%である。
リトアニアは鉱物資源に全く恵まれていない。唯一採掘されているのは原油であるが、2002年時点の採掘量は43万トンにとどまる。近年は天然ガスの採掘も有望視されている。

Cute!

>Germans
REEEEEEEEEEEEEEEEEE
And the fucking french, bunch of bastard frogs, I WILL NOT FORGET THE RAINBOW WARRIOR.
o-oh... this is a little bit gay user, but I don't mind it...
??? We don't have an accent, you are the ones with the accent tyvm

>mi goreng
Never heard of it, looks pretty dope in google images tho
What's raro? Some kind of juice?

宗教[編集]
詳細は「リトアニアの宗教」を参照

シャウレイの十字架の丘。
リトアニアの宗教は現在ローマ・カトリックが大勢を占め、他の宗教は少数となっている。しかし歴史的には多くの宗教が信奉されてきた。もともと現在のリトアニアにあたる地域はバルト人の土地であり、彼らは独自の多神教信仰を持っていた。しかしその後キリスト教が徐々にリトアニアに入ってくるようになった。農民層が中心のリトアニア人にカトリックが浸透するのは16世紀頃と言われている[60]。
中世のリトアニア大公国は現在のリトアニアのほかベラルーシやウクライナの大半を含む広い領土を支配しており、いわゆる原リトアニア地方を除いた、主に東スラヴ人の大公国貴族や一般住民が住んでいた広大な東部地域では正教を信じる者が多かった。彼らのうち貴族層は多くが後の時代を通じてポーランド文化を受容(ポーランド化)してカトリックに改宗したが、農民層の多くは正教を信じた。また大公国の公用語はリトアニア語でなく、現代のベラルーシ語やウクライナ語の基礎となった教会スラヴ語であり、のちにはポーランド語が公用語となった。また大公国ではそのほかイスラム教やユダヤ教の信仰なども広く認められてきた。
その後ロシア帝国支配下ではカトリックの弾圧が行われ、またソ連に支配されると宗教そのものが否定されるに至った。リトアニアが独立を回復してからは信仰が再び認められるようになり、現在ではヨーロッパでも有数のカトリックの国として知られている。
2001年に行われたリトアニア統計局による調査によれば、各宗派別の人口統計は以下のとおりとなっている[61]。

Raro is like flavored sugar you use to make fruit drink, its super cheap and unhealthy but a staple in kiwi households.

高等教育[編集]
詳細は「リトアニアの大学の一覧」を参照
主な高等教育機関としては大学などが挙げられ、約144,300人の学生が国内に22ある大学に在籍している(2007年9月現在)[64]。ヴィリニュス大学(VU、1579年設立)、カウナス工科大学(KTU、1922年)、カウナス医科大学(KMU、1922年)、ヴィータウタス・マグヌス大学(VDU、1922年)などがその代表例である。
大学・短大では経営学を学ぶ者が最も多く、次いで教育学、工学、法学、保健学、社会学・行動科学、建築学、コンピュータと続く。近年経営学を学ぶ学生数が急増しており、2004年の学生数は2000年の約3倍となった[65]。
修士課程においても経営学を学ぶ学生が最も多く、次いで法学、教育学、工学、社会学・行動科学、保健学と続く[65]。
留学生が占める割合は非常に少なく、全体の約0.4%にすぎない。そのうち約6割はヨーロッパ諸国からの留学生で[65]、とりわけベラルーシからの留学生が特に多い[64]。アジアからの留学生は約3割となっている[65]。
住居[編集]
かつてリトアニア人は農民層に多かったが、現在では多くが都市に進出しており、大半がアパートで暮らしている。国民の 59 % がアパートに住んでおり、次いで 32 % が一戸建て住宅、9 % が半一戸建て住宅に住む[66]。
食文化[編集]
シャコティスという伝統的なケーキが有名。
また、トラカイに住むカライ派の人々は、肉のペストリーの一種でキビナイ[67]と呼ばれる伝統的な料理を作る。
文学[編集]

初めて印刷されたリトアニア語による本(マルティナス・マジュヴィーダス著)
中世、リトアニアにおける文学の多くは当時の学術言語であったラテン語で書かれた。リトアニア王ミンダウガスによる勅令はその一例である。また、ゲディミナス大公の手紙もリトアニアにおけるラテン語で書かれた重要な著作物の例である。
16世紀になるとリトアニア語による著作が登場する。1547年、マルティナス・マジュヴィーダス (Martynas Mažvydas) がリトアニア語で『平易な語による教理問答』 (Catechismusa Prasty Szadei) を編纂し発行した。これがリトアニア語による本の印刷の始まりである。その後ミカロユス・ダウクシャ (Mikalojus Daukša) が教理問答を引き継いでいる。
16世紀から17世紀におけるリトアニア文学は主に宗教に関するものだったが、その後啓蒙時代になるとクリスティヨナス・ドネライティス (Kristijonas Donelaitis) が登場し、それまでの宗教中心のリトアニア文学を変えた。彼の著した「春の喜び」「夏の働き」「秋の幸」「冬の不安」の四篇からなる『一年』は国民的叙事詩であり、リトアニアの創作文学の礎を築くものであった[68]。
19世紀前半のリトアニア文学は古典主義、感情主義、ロマン主義の特徴が合わさったものであった。当時の代表的作家としては、アンタナス・ストラズダス (Antanas Strazdas) 、ディオニザス・ポシュカ (Dionizas Poška) 、シルヴェストラス・ヴァリウーナス (Silvestras Valiūnas) 、マイロニス (Maironis) 、シモナス・スタネヴィチュース (Simonas Stanevičius) 、シモナス・ダウカンタス (Simonas Daukantas) 、アンタナス・バラナウスカス (Antanas Baranauskas) などが挙げられる[68]。ロシア帝政下にあったリトアニアではリトアニア語による印刷物の発行が禁じられており、そのため本を密輸する地下運動(クニーグネシェイ Knygnešiai)が行われるようになった。

commonwealth btfo for all time

Well I don't tell anyone so it's not really a problem. I've never seen anyone fuck with anyone because they were gay tho