You can only post in this thread if your country has never suffered a coup or successful internal rebellion

You can only post in this thread if your country has never suffered a coup or successful internal rebellion

>what is 1861
are you retarded?

so the only country that can post in this thread is no one

That wasn't a coup and it wasn't successful

>Successful
No

sup

>tfw they tried but they got betrayed when they tried getting the flemish on board

august 1973 worst month of my life

Almost forgot about the great white north
How's the whole Trudeau thing?

What is 1776?

hey

Care to give some more information for a Flemish idiot?

hello :D

You Americans rebelled against your own King, who was appointed by Divine Providence, just as you rebelled against God in your sins. The Crown weeps for your treachery even as we who remained Loyal scoff at your impudence. Throne and Altar, best epoch of my life.

Trying to not think about it

>3years to go

An overseas revolution
Differences include
>Against controlling power that didn't reside on the same content
And
> No intention of continuing previous state

Australia reporting in I think

>Toen, net als nu, werkte het plan met de codenaam operatie Blauwe Orde vooral op de lachspieren. “De officieren die naar de macht willen grijpen”, schreef Gazet van Antwerpen op 14 augustus 1973, “zouden niet alleen bij Franstalige te vinden zijn. Ook een uiterst rechtse groepering zou aan dit (operette?) complot deelnemen. Naar wij in elk geval vernamen, wordt dit ‘complot’ door de staatsveiligheid helemaal niet in het belachelijke getrokken. Of wij hier te doen hebben met een vaudeville, gerijpt in het brein van zekere officieren die te weinig werk omhanden hebben, of om een ernstig complotplan van al of niet ‘pathologische gevallen’ moeten de toekomst en de staatsveiligheid uitwijzen.”

>Niemand kon geloven dat een heuse staatsgreep in ons land enige kans op slagen had, maar als gevolg van dit persbericht werden niettemin verschillende informatieonderzoeken naar de kandidaat-putschisten opgestart. Daaruit bleek dat het zwaartepunt van het complot in het Waals-Brusselse milieu van oud-kolonialen lag. De harde kern van de samenzweerders bestond uit figuren uit de rechtervleugel van de Franstalige christen-democratische partij PSC (destijds georganiseerd in het CEPIC), actieve militairen en reserveofficieren, hoge rijkswachtofficieren, neonazi’s en enkele rijke industriëlen.

>In de denkwereld van die lieden vormde een reeks elementen een explosieve cocktail: rancune om het verlies van Belgische Kongo, verontwaardiging over de ‘subversie’ en contestatie bij de tegen de Vietnam-oorlog protesterende jeugd, anticommunisme, vaderlandsliefde, trouw aan het koningshuis en angst voor het federalisme. Er was ook de internationale context. In 1973 zaten fascistische dictators als Salazar en Franco nog stevig in het zadel. Vijf jaar eerder had een militaire putsch in Griekenland het ultrarechtse kolonelsregime aan de macht gebracht. En later in 1973 zou de bloedige militaire staatsgreep van generaal Pinochet in Chili plaatsvinden.

Continent*

what has he said about Nice - something vapid no doubt. how's his AC

The US only exists because of a rebellion, you guys were a colony remember?

the colonies rebelled against england and created a country

doesn't count

Feelsbadman thanks for sharing.

>Uit politierapporten en latere getuigenissen voor parlementaire onderzoekscommissies kan worden afgeleid dat het aantal complotteurs in 1973 op ongeveer honderd man mag worden geschat. Er was sprake van een dertigtal Luikse legerofficieren die zichzelf de Rode Haan noemden en een veertigtal Vlaamse officieren gegroepeerd in de Zwarte Leeuw. Zij konden rekenen op een onbekend aantal rijkswachters, een handvol ambtenaren en burgers en enkele onbekend gebleven rechtse prominenten.

>Voormalig Humo-journalist Hugo Gijsels noemde in zijn boek De Bende & Co voor het eerst een aantal namen: para-kolonel en PRL-parlementslid Jean Militis, ex-minister van Defensie José Desmarets (PSC), de gewezen stafchef van het leger Georges Vivario, procureur Raymond Charles (voorzitter van het Hoog Comité van Toezicht), voormalig rijkswachtgeneraal Fernand Beaurir, majoor Jean Bougerol (chef van de privé-inlichtingendienst PIO), graaf Arnould de Briey (een hoge ambtenaar van het Abos) en natuurlijk de onvermijdelijke baron Benoît de Bonvoisin.

>Ondanks de maandenlange voorbereiding ging de staatsgreep niet door. Volgens de verklaringen van Christian Amory voorzag het scenario dat “een vooraanstaand politiek persoon” de macht zou overnemen. Met die omschrijving kan enkel defensieminister Vanden Boeynants bedoeld zijn. “Twee uur van tevoren werd zijn privé-secretaris op de hoogte gebracht van de plannen en de rol die hem was toebedeeld. Deze personaliteit weigerde. Daarmee hield alles op.”

The coup was the best thing that could have happened in this shithole

>doesn't count
Our military doesn't consider what they done a coup, they just removed a corrupt commie from power so I guess it also doesn't count ;P

BTFO'd in the First Post.
That was fast burgers

The Crown presides wheresoever her dominion spreads. Under whose flag did the colonials live their lives? What shipboard mutiny has ever been justified by mere distance form the vessel's port of call? Was not the Confederacy entitled to as much as you yourself now claim? You are a traitor, born and bred. A nation of traitors breeds inequities. I hope it was worth it for that Masonic dishrag you call a flag.

>tfw I studied 13 years at a Salvador Allende school

Tragically, unsuccessful.

Your Grown can get fugged gommie shithead :DDD

Here

Ayy

> the CSA is a country