srbijanci vs hrvačani
/ex-yu/
Other urls found in this thread:
youtube.com
youtube.com
youtube.com
archive.4plebs.org
24sata.hr
youtu.be
oslobodjenje.ba
twitter.com
>beli
čemu eufemizmi kaže se servi vs crvati smrt autocenzuri dbi
ono kad će se više od polovine srpskih sportista vratiti sa medaljama
Lijepo vas molim da mi odobrite komentar, mogu probat pomoći s primjerom iz hrvatskog jezika: Srbin označava osobu koja pripada srpskom narodu, dok Srbijanac predstavlja nekoga tko je iz Srbije. Kod nas se riječ Srbijanac gotovo i ne koristi, ali se koristi kao pridjev - srbijanski. Tako je npr. Tomislav Nikolić srbijanski predsjednik jer predstavlja sve građane Srbije bez obzira na narodnu pripadnost; jer kada bi bio srpski predsjednik, on bi predstavljao samo Srbe, u Srbiji, ali i u Hrvatskoj, BiH ili Americi i Švedskoj. Ili drugi primjer: u Hrvatskoj postoji tijelo koje se zove Srpsko narodno vijeće i ono predstavlja sve Srbe u Hrvatskoj, kada bi bilo Srbijansko narodno vijeće, predstavljalo bi samo državljane Srbije u Hrvatskoj. Problem je što mnogi ne znaju koristiti pravilan, književni jezik. Ovakvi oblici postoje za sve države koji završavaju na sufiks "ija" - Srbija, Rusija, Belgija itd., ali se gotovo nikada ne kaže rusijanski ili belgijanski. Još je ironičnije što se kaže belgijski, kao nešto što pripada narodu Belgijcima, iako takav narod jedva da postoji, s obzirom da su građani Belgije većinom ili Flamanci ili Valonci. Nadam se da sam malo pomogao :)
a hrvačani?
alo milogorci, đe vam medalja :(
ovo, realno imamo 50 i kusur medalja lolcina ko kuca
uhhh neću uspeti da ostanem budan za tekmu jebiga ali ko god da pobedi znajte da me baš boli kurčina za jebeni vaterpolo gomila nabildovanih izdepiliranih pajsera se brčka i vaćari u bazenu a indijanci neironično gledaju i gasiraju se ahahah
e da inb4 demidž kontrol nije dobijamo sigurno IDEMO SRBIJA BRE !!!!!!!!!