conquest edition
edycja podboju
издaниe нa зaвлaдявaнeтo
/polgaria/ (/polska/+/bulgaria/)
ANIME
zgodnie z uświęconą tradycją
youtube.com
pierwszy za /złota orda/
me on the top
Zgłaszał się kto na szatniarza?
>matki polki
ANIKUKURYKU
Dajcie jakąś baje taką do oglądania bo wróciłem właśnie z pracy i mi się nie chce szukać
>ojcowie polacy
ciekawy ediszen
zostaw ich!!!
a co ty robisz po nocy? okradasz bankierów?
>GARET MÓW AŁT
>KIP IM ET BEJ
>HOLD AP GOTA WYŁĄCZYĆ NA CHWILĘ!
mogę moegówno polecić
możesz.
yuru yuri
>no /poléire/
feelsbadman
nth for polish chicks in Sofia
Is playing Gothic and League compulsory in Poland?
Ah, our spiritual cousin arrived? How's going lad?
>on vw golf
how memetic
also: nevski is beautiful
that golf doesn't look half bad, would own proudly desu
yes good my friend
about to drinking with the lads, I'll drink some tyskie for you
ok:
>wakako-zake (short)
>hidamari sketch
>koufuku graffiti
>wakaba girl (short)
>kuma miko
>non non byiori
>yuyushiki
>teekyuu (short)
>a-chanel
>LoL
maybe im middle school
dajcie coś z zeszłego sezonu bo go kompletnie przespałem.
>TAK user!
>NAPEŁNIJ MNIE!
>ZRÓB ZE MNIE MAMĘ!
>już nie mogę się doczekać naszego dziecka!
>wreszcie zostaniemy rodzicami!
>nie tak jak te głupie kurwy 20 paro letnie które myślą że mogą sobie po 1000 aborcji robić
>jak im stuknie 30 to dopiero będą chciały zostać rodzicami a tam taki chuj
>żaden wartościowy mężczyzna nie zwiąże się z zużytą szmatą bez wartości która nawet dziećmi nie potrafi się zająć czy obiadu zrobić
>z zeszłego sezonu
New Game!, a z tego to costam mahou
z lata tylko new game oglądałem
>tfw driving golf 4
Cyngluje mnie to w chuj bo miałem fizykę jądrową na studiach i teraz mi się wydaje że jestem ekspertem w tej dziedzinie. Ponadto jak liczyliśmy różnicę energii to bodajże 1 ciężarówka uranu starczyła na tyle co 2 pociągi węgla dziennie przez x miesięcy (nie pamiętam, 6? 12?), a ponoć mamy dobre układy z Kazachstanem bogatym w uran bo tam nas trochę wujek Stalin zesłał. Nasz wungiel mógłby zostać zachowany na czarną godzinę lub do czegoś innego. Ale nie, lewusy krzyczą "mój czarnobyl!" i nie chcą słyszeć że elektrownie jądrowe to zajebista sprawa.
Gówno się udało. Wodór o ile dobrze pamiętam jest jednym z produktów reakcji + jest w chuj łatwopalny. W Czarnobylu jebł właśnie wodór, nie uran. Ponieważ w tamtych latach stosowało się grafitowe pręty do kontroli reakcji, grafit się podpalił, zaczął dymić i grafitowy dym poniósł radioaktywne cząstki w powietrze i wiatr rozniósł. Gdyby nie było grafitowego nośnika to wszystko zostałoby w kopule. Obecnie nie stosuje się już grafitowych prętów tylko coś innego, a o ile dobrze pamiętam kopuły są skonstruowane tak by wytrzymywały uderzenia samolotów pasażerskich.
Thanks. it's weird how Ireland and Poland is similar in terms of mentality and thinking
>wreszcie sie zrobilo na tyle chlodno aby pic goraca herbate
czuje dobro czlowiek
Dosłownie bardziej autystyczne od czinatsupostera
Mój to był ojciec jak złoto.
Co miesiąc alimenty płacił
Tak się wkurwiłem że aż obrazka zapomniałem.
w takim razie wakaba girl i New Game dzisiaj.
Dobre z was anony.
>1 ciężarówka uranu
ty kurwa wiesz ile to kosztuje?
b ja nie, ale pewno dużo
no hate, the 1.9tdi engine is the king of polish countryside.
Built like a fucking tank
>tfw driving golf 4
patrician taste
if Polish people were more sociable we would pretty much be the perfect match
Or maybe irish people are too talkative, depends on your opinion
>poszedłem pierwszy raz od ponad rok na basen
>w dalszym ciągu najszybszy na każdym z torów
czuje dobrze wodnik, te 7 lat trenowania pływania nie poszły na marne
ty kurwa, ty mądry kolego jestes
mine is 1.6 sr, its fucking terrible engine that eats fuel like a tank
>on nie piję gorącej herbaci w lecie
O jak smieszkuje z grubasa.
Zabawny fakt:
Picie gorących napojów w lecie ochładza ponieważ wzrasta twoja temperatura ciała przez co jest mniejsza różnica temperatur między twoim ciałem a otoczeniem dzięki czemu czujesz się chłodniej.
>tug nawet nie wowik
>tug zmęczony po połowie basenu
to chyba porada ma saharze debilu, co mi da ze mi temperatura ciala wzrosnie jak ja sie topie przy 30 stopniach
to be honest, I think that there should be less people in Ireland and UK, because it's getting ridiculous. A friend of mine married an Irish gal and they live together in Ireland. He visited Poland with his family for a wedding of another of our friends, it was a cool experience. Irish people seemed to be very modest, while Polish people were wild. I think that it goes like that:
"on our own turf, we feel comfy, and party, but when we are a visitors, we try to behave"
at least that's how I felt
...
pustynne plemienia na saharze pijągorące napoje żeby podnieść temperaturę ciała aby zmniejszyć gradient temperatur między ich ciałem a otoczeniem dzięki czemu mniej odczuwają gorąco.
*should be less Polish people
forgot to type that
...
czesc stanlej, którym stanlejem jestes? Louisiana?
Poles seem really not rude from what I comprehend
Unlike gr*eks and t*rks
If we could only have had you for a neighbor instead desu
youtube.com
good thread
Chciałbym być pięknym koniem loszka podeszłaby do mnie mówiąć ''oo jaki ladny! :3'' wsiada na mnie a ja ją wypierdalam. Nie dla psa kiełbasa kurwa nie po to na moich przodków dosiadała husaria by teraz jakas frajerka w której spusciło sie 10 Sebów kalała mój grzbiet swą peezdą.
it's kinda funny, because most of our neighbors hate us. except Belarus, but they are a mystery, because they are in their own corner and they don't give a fuck about the rest of the world
had a bulgarian neighbour year ago and he was a total dude
used to yell a lot while playing dota in the evenings tho
I'm rude
...
>duzo wegla malo uranu xD
>nic o ilosci energii potrzebnej aby wydobyc i oczyscic ten uran w porownaniu z weglem
>Picie gorących napojów w lecie ochładza
>co to jest homeostaza
Ja pierdole zuchy Ruscy wam olowia do wody wam nalali czy co?
Say what you want but I think we have more right to complain about our neighbours.
a nie pomyslałes o tym, żeby ją skalać swoim rumakiem?
>tug wsadzam palec w dupę
>wącham
>śmierdzi
>oblizuję
>smakuje normalnie
Luizjanski bagnisty :3
Jak tam zuchu?
parskłem
raczej twoja amerykańska edukacja dotarła do nas
bułgarki do kochania
rzeczywiście sprawia że moje neurony pracują
kek
jak po wyborach w twoim otoczeniu? swędzą ich kukle? bolą odbyty?
Ale mam chcicę wydymać warszawską hipsterzycę. Złapać ją za te jej smuklutkie ciałko wykarmione sojową latte i sushi i zerwać wszystkie te niepraktyczne elementy odzieży, zdjąć kanciaste okulary i rozdeptać. Następnie wszedłbym w nią jak dzik w kartoflisko i jebał bez wytchnienia podczas gdy ona próbowałaby nadal przekonać mnie do oczywistej wyższosci teorii krytycznej i neomarksizmu nad siarskim podkarpaciem. Ja jednak sapałbym jej do ucha mantrę "Bóg, Honor, Ojczyzna", każde słowo równoważne jednemu atakowi mojego czerwonogłowego wojownika na kotary kobiecosci. Aż zacznie dygotać, głos jej się łamać, aż przełamie ironiczną pozę i zacznie jęczeć w orgazmie jak normalna kobieta. Wtedy bym się spuscił niby fala Dunaju porywająca cygańską wies znad brzegu rzeki a z moją spermą przejęłaby moje poglądy, jak mówił Jonasz Korwę. Chciałbym chujem zmusić hipsterzycę z Warszawki do założenia sukieneczki i zapuszczeniu warkocza naturalnej barwy. A gdy nasze dzieci już dorosną na intelektualistów, biznesmenów, poetów i polityków chciałbym usiąsc wygodnie w moim pokrytym skórą geparda fotelu i westchnąć:
"Kurwa, ale było jebane"
>a tu mieszka user spierdon
>słonce mu przyswieca
ale urocza brązowiutka
Ty a uran to nie oczyszcza się w innych reaktorach przypadkiem? Tak w ogóle to są opracowywane reaktory fuzyjne to wogóle w chuj tanie paliwo będzie
sztuczna jakas taka
Troche zajelo bo prawie spadlismy
...
dobra pasta
ours are shittier, trust me
>bordering t*rkey
>Tak w ogóle to są opracowywane reaktory fuzyjne to wogóle w chuj tanie paliwo będzie
mniej więcej co 10 lat mówią, że fuzja już za progiem i chuj z tego
ehh ten nochal zepsuł taką ładną buźke
N I K O L
I
K
O
L
No właśnie koszta samego paliwa w stosunku do wyprodukowanej energii są o wiele mniejsze przy elektrowniach jądrowych. Tak ogromna jest różnica w ilości dostarczanego paliwa. Całkowite koszta są podobne do elektrowni węglowych głównie dlatego, że elektrownie jądrowe wymagają lepszego sprzętu i dbania o nie + koszta odkładania odpadów, które zresztą można ponownie używać. Taka Francja przykładowo chętnie skupuje nawet od innych odpady radioaktywne i chowa je pod ziemią żeby za kilka lub kilkanaście dekad z nich korzystać jak już trochę mniej niebezpieczne będą.
nucleartourist.com
Polska i tak w uran bogata nie jest, w Kazachstanie się tam tego sporo wydobywa, a na wschodzie praca tańsza + tak jak mówiłem, bardzo możliwe że Polska mogłaby liczyć na zniżki, choć tu nie jestem w pełni pewien.
I schudnij grubasie.
Potem może przeskok na elektrownie torowe bo to ponoć jeszcze lepsze.
shit tier tb h, Geri is the superior weather girl
Now when I think about it...
Hungary, Ireland and Bulgaria have the same colors, but in different order.
And all of them are friendly towards Poland.
Coincidence? I think not
We only need to get Italy, and the circle will be completed. They're also friendly towards Poland
>a na wschodzie praca tańsza
Ale ty zdajesz sobie sprawę że to wykształcone kadry a nie boraty są do tego potrzebne
we prefer girls with lighter tones
looks like meth head
didnt know geri. heres one in exchange
>that 5head
no
Atleast yours are relevant
We're literally surrounded by the memest countries there are
Are there gypsies in Poland? Which part of the country the live in mostly
>w twoim otoczeniu
U mnie spoko bo wiekszosc ludzi ktorych znam glosuje na prawice albo maja polityke w dupie ale na fejsie byl bol dupy ostry u niektorych (nie odpowiadam bo kilka lewakow SJW mam w rodzinie)
Reakcja przemienna rzeczywiscie zachodzi w takzwanych "breeder reactors" ale trzeba to iles razy oczyszczac mechanicznie w wirowkach. W chuj czasu i pracy na takie dyndle, ale energia zatem czysta a dlugotrwala.
>lighter tones
if she was any lighter she would've been a corpse
topmilf
We used to have a lot of gypsies in the 90s, but they moved to slovakia. The remnants are living in the forests like amazonians
they beg and steal in most big cities or con old people in villages. still, there are fewer than a couple of years ago
>schudnij grubasie
chcesz abym sie poplakal? ;_;
>Are there gypsies in Poland?
unfortunately yes
>Which part of the country the live in mostly
They are infecting whole country but the greatest hordes are in podkarpacie I belive