/nederdraad/

blikje energie uitgave

welkom: blikje energie en frikandellenbroodje
niet welkom: rijkflikkers

Other urls found in this thread:

plato.stanford.edu/entries/hegel-dialectics/
youtu.be/gXKz80nAwlY
nl.wikipedia.org/wiki/Meester_Eckhart
youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
twitter.com/NSFWRedditGif

je moeder

Steen

Wat wil je daar precies mee zeggen?

/Dudeisme/

contradicties kunnen wel tegelijk waar zijn
lees hegel
leer dialectiek

ik mis euroshopper oetz

Waarom kunnen contradicties tegelijk waar zijn? Dan kan de uitspraak "er is maar een waarheid" en "er zijn meerdere waarheden" ook tegelijk waar zijn nietwaar?

Ja

ja
lees Hegel

waarom ben ik nou niet welkom

Geef mij harde cijfers waarom jij niet welkom bent

Ik ook heel erg. Ik vond vooral de duidelijkheid prettig.

Bier heette gewoon Beer. Ook gewoon in Engels en niet dat gezever in ons betekenisloos triest kankertaaltje.

Leg het nu maar gewoon uit ipv. te verwijzen naar een boek wat ik nog niet gelezen heb. Dat is nogal een dooddoener in een discussie, dit zou betekenen dat ik eerst dat werk door moet spitten terwijl jij ook wel even beknopt je mening weer kan geven. De uitspraak dat er maar een waarheid is sluit de andere uitspraak uit, en als de uitspraak "er zijn meerdere waarheden" waar is dan is dat de enige waarheid.

Waarheid bestaat niet.
Alles is subjectief.

>Waarheid bestaat niet.

Dan ook deze uitspraak.

Niets is goed of slecht, alleen hoe je erover denkt.

>Hegel
>"gewoon" uitleggen
broer ik adviseer je te lezen, dit is niet simpel
plato.stanford.edu/entries/hegel-dialectics/

Ja

Stiekem toch wel hoor.

Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die je palen best wel kwaliteitsvol vind zonder effectief altijd te reageren. Stille bewonderaars zou je ze kunnen noemen :)

Het beeld dat moslims van Jezus hebben is heel anders dan in het Christendom.

Ook erkennen ze zijn kruisigingsdood niet, hoewel die toch zwarrt op wit in de Romeinse administratie van de eerste eeuwen terg te vinden was, waardoor vriend noch vijand in die eerste eeuwen dat ontkenden.

Later had je een gnostische strekking die beweerde dat Jezus zuiver geest was, en zijn materieel lichaam een illusie. Zij stelden dat de Romeinen een dubbelganger gekruisigd hebben, terwijl de geestelijke Jezus ernaast stond hen uit te lachen.

Anderen stelden dan weer dat het volk dol werd en een geit gekruisigd hebben, in het gedacht dat het Jezus was.

Mohammed heeft zijn versie (ik geloof dat zij het verhaal van de geit geloven - anders moet je het aan de mosselman in deze draad vragen) van deze sekte overgenomen.

Persoonlijk raadt ik de zoekende user aan gewoon op het gemak verder te zoeken. Neem je tijd, kijk ook eens naar het dualisme. Stel jezelf de vraag: hoe kan een God, die nobel, barmhartig, de weerspiegeling van al wat goed is, een wereld als deze maken, waar zovelen diep ongelukkig zijn; waar zovelen rondlopen die meer beest dan mens zijn? Je hoeft je niet te beperken tot religieuze literatuur, probeer Plato eens.

Jij vermeldt dat twee tegengestelde zaken tegelijk waar kunnen zijn, simpele logica vertelt ons dat het niet zo is. Alle observatie laat ons zien dat ik niet twee tegengestelde zaken tegelijk kan zijn.

Maar fijn, ik ga het lezen, vind het echter wel wat jammer.

>filosofieboeken lezen
Bestaat er een nóg grotere tijdsverspilling?

Jezus, wat zijn Lelgen toch dom zeg.

Ik dacht letterlijk hetzelfde

Lelg levens maken uit

Als ik het kort kon uitleggen dan deed ik het wel. Maar ik heb zelf amper grip op de volledige breedte van Hegel's werk dat het maar halfslachtig zou zijn, dus dat wou ik je besparen
>breinlets zijn

geschiedenis studeren

Vanwaar je uitgebreide kennis over deze theologische onderwerpen?

Filosofieboeken lezen :^)

>ik kan niet voor mezelf denken dus vertrouw ik een dode Duitser, geloof maar dat het waar is
letterlijk jij

youtu.be/gXKz80nAwlY
>dit is de gemiddelde belg

>impliceren dat ik hegeliaan ben
Ik wou enkel demonstreren dat er een logisch systeem bestaat waarin tegenstellingen kunnen opgeheven worden om 1 waarheid te vormen.

Ik mis ook de monster bij appie.

Wie /Meester Eckhart/ hier?

nl.wikipedia.org/wiki/Meester_Eckhart

>In de Quaestiones van Eckhart wordt het ‘zijn’ van God opgevat als het voltrekken van het denken (Deus est intelligere). God brengt de verschijnselen in en van de wereld teweeg, doordat hij van zichzelf uitgaat en al het andere naar zich terugvoert. Als het alomvattende denken, is God het ‘zijn’ van het ‘zijn’ van alle schepsels, een oergrond, die van al het bepaalbare vrijgehouden moet worden. De voortgang van de schepping is bij Eckhart een oneindige zelfdifferentiëring. Alle dingen zijn innerlijk aanwezig in God. De schepping wordt echter niet opgevat als emanatie en God is niet louter een Demiurg. De schepping is een innerlijke activiteit (actio immanens) van God, die “in zichzelf uit het niets schept.”

>Net als Thomas van Aquino ziet Eckhart geen filosofische redenen die in tegenspraak zijn met de aanname van een tijdelijke beginloosheid van de schepping. Scheppen is een beslissende zijnsafhankelijkheid. Van de kant van God is de schepping eeuwig, tijdloos, in het eeuwige nu, altijd, het scheppen vindt voortdurend plaats (creatio continua); zonder het scheppen verzinken de schepsels in het niets. Alleen als ‘resultaat van de scheppingsdaad,’ gezien vanuit het tijdelijke, lineaire gezichtspunt van de wereld, is de schepping tijdelijk. God kent geen tijd, want voor hem is alles gelijktijdig.

>Omdat God in het heden schept, kan hij noch ooit met het scheppen opgehouden zijn, noch niet geschapen hebben. Daar bestaat geen worden, maar een nu, een worden zonder worden, een nieuw-zijn zonder vernieuwing en dat worden is Gods zijn, zegt Eckhart in preek 50. Een dragend element in Eckharts Godsbeeld is de “dynamiek van de eeuwig uit zichzelf en naar zichzelf toe stromende God.” (Norbert Winkler).

een denker naar mijn hart

...

maar je hebt nog niks gedemonstreerd domme Lelg

niks mis mee

>letterlijk panentheïsme
Man middeleeuwse filosofen hebben echt ALLES gepikt van de grieken he.

dit

Me in theologie verdiepen is een beetje een hobby van me.

jullie praten te lang over religie

praat eens over iets anders, bijvoorbeeld vrouwen

Maar vrouwen zijn hoeren.

dus je moeder is een hoer

>Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die je palen best wel kwaliteitsvol vind zonder effectief altijd te reageren. Stille bewonderaars zou je ze kunnen noemen :)

Kan ik me wel in vinden, hoewel het lastig is om precies te plaatsen wie welke persoon is in de draad. Ik ben het er wel mee eens als het over de persoon gaat wie ik denk dat het is.

Dat snap ik, maar het is lastig discussiëren op een dergelijke manier. Waar ik vind dat er mensen zijn die mijn mening beter kunnen uitleggen dan ik dat kan wil ik altijd wel graag dat ik het ook een beetje kan. Ik lees het omdat ik weet dat Hegel idd een groots filosoof is maar vanuit jouw verdediging (dit bedoel ik niet rot) heb ik niet echt het idee gekregen dat er een tegenargument is.

>letterlijk nen kankerdikke foorkramer
>n-niets mis mee hoor!1!!

3D vrouwen* zijn hoeren

Foorkramers moeten er ook zijn.

Ik zie het verschil niet met religie.

Nee mijn mama niet
De jouwe wel trouwens

Hoi ik ben een vrouw :)

Wat toevallig. Ik ook.

Jazeker, maar Eckhart steekt toch boven de rest, hij is dan ook prompt wegens ketterij (t.o.v. 22 van zijn stellingen) aangeklaagd geweest, en stierf voor het proces kon aanvangen. Zijn geflirt met neoplatonisme deed hem de das om. Jammer dat heel wat werken van hem verloren zijn gegaan.

Kan iemand mij aan een job helpen? Minstens 2500€/maand. Ik zat zelf te denken aan foorkramer

Ik ben al blij dat je geen Thomist bent, want die zijn echt onuitstaanbaar.
>Zijn geflirt met neoplatonisme
Heh, een filosoofkennis van mij heeft ooit eens gezegd dat het hele project van katholieke en islamitische filosofie het doel had Plato en Aristotoles met hun geloof te vereenzelvigen en dat het nooit gelukt is.

Putjeschepper in de Eemshaven

>maar vanuit jouw verdediging (dit bedoel ik niet rot) heb ik niet echt het idee gekregen dat er een tegenargument is.
Hoe bedoel je? Tegenargument tegen wat?

Kermisexploitanten zijn zelfstandige ondernemers.

Minister-president

Tegen het idee dat twee tegengestelde zaken niet tegelijk waar kunnen zijn, maar ik lees het nu. Kom er later wellicht wel op terug.

Toen ik jouw leeftijd was ben ik gewoon die zaak binnengestapt en tegen de baas gezegd dat ik een job nodig had. Hij heeft me aangenomen en met dat geld heb ik mijn hele universiteitsscholing betaald en nog eens een lening aangegaan voor ons eerste huis. De jeugd van tegenwoordig weet niet eens hoe goed ze het hebben...

>Die jongens die hier werken eh, die vallen op. Alle vrouwen kijken naar hunder eigenlijk. Verstoade?
>En als ze wa schrik en, stuur ekik die meiskes een beetje dichter bij em deure, dus, 'k pousseren ze een beetje, gauw. Ge moogt e ke mee gaan met diene jongen der op, op dien molen, waarom nie eh? Ze moeten toch af en toe een liefke hebben eh die jongens?

koek

Hoe oud was je toen ja naar de unief ging?

Waarom zijn de meeste mensen niet gemotiveerd genoeg om echt iets met hun leven te doen?
Echt iets ondernemen en veel geld verdienen, nieuwe culturen leren kennen in het buitenland etc.

Meeste vinden een ~2000-2500 netto salaris p/m in een 40 uur werkweek prima. Dit kan makkelijk verviervoudigd worden als je een ondernemer wordt.
Veel meer risico's inderdaad, maar wat is nou een leven zonder spanning?

Waarom willen meeste mensen 'simpel' leven en niet volledig uit hun comfort zone gaan?

Omdat sommige mensen niet alleen zijn en anderen hebben om voor te zorgen.
Of simpelweg de huur/hypotheek.

Just wanted to say that your diaspora is so wide.

hoe wordt ik welbespraakter?

ik voel me echt een dombo

goede paal

so's your mum's cunt

Pas op heren, dit is zeer hoge kwaliteit aas

huh wat bedoel je

Haha dombo

Ik zou liever rustig aan op mijn hobbies focussen
ALS IK HOBBIES HAD
IK GA DOOD AAN VERVELING EN HEB GEEN MOTIVATIE OM ER WAT AAN TE DOEN HELP

Omgeving heeft inderdaad veel invloed op je heb ik gemerkt. Stel je hebt een vrouw en 2 kinderen, wellicht vinden de meesten dan het 'te riskant' om ondernemer te worden.
Lastige situatie moet ik eerlijk bekennen, maar als je jong (~20-30 jaar oud) begint, moet het toch wel lukken?

Ik zeg nu niet dat je absoluut de beste van het beste moet worden, maar je moet er wel in ieder geval naar streven. Streven naar een mooi lichaam, streven naar een dik wagen, streven naar veel geld etc. Gewoon over het algemeen streven naar succes.

Ik vind het wel jammer dat de meesten de jan-modaal types 'goed genoeg' vinden omdat ze geen moer meemaken en zoals elk ander dood gaan. Beetje mono leven zeg maar.

help me nou

Spring op de brommert en ga oerend hard.

Oetz, meeste mensen willen geen risico nemen. Als je 10000 euro per maand wil verdienen. Ga je een zaak moeten opendoen en veel investeren. Je hebt altijd kans dat dat mislukt en je uiteindelijk veel slechter af bent.

Alle mensen die zelf rijk zijn geworden, hebben grote risicos moeten nemen. En de meeste mensen hebben bang van onzekerheid of risicos

>Alle mensen die zelf rijk zijn geworden, hebben grote risicos moeten nemen
de meesten hebben het gewoon van mamie en papie hoor

Als je serieus bent. Veel lezen voor je woordenschat te verbeteren. En gewoon socialiseren met mensen, dan leer je het vanzelf wel.

Voor mij is geld geen teken van succes. Ik jaag er nu op, zodat ik een paar dromen kan uitvoeren en mijn toekomst zeker kan stellen. Daarna zal ik liever minder werken, zolang ik comfortabel kan rondkomen en nog leuke dingen kan doen zonder financiële zorgen ben ik tevreden en succesvol.

akkoord

Persoonlijke ambities verschillen van mens tot mens, persoonlijk heb ik liever een bescheiden, gemiddeld loon in een normale werkweek, dan kan ik mijn vrije tijd vullen met mijn interesses, en al word ik nooit rijk, zolang ik geen schulden maak slaap ik rustig.

Mijn zus is zelfstandig samen met haar man (ze hebben een restaurant in het toeristisch centrum van Brugge), haar werk is letterlijk nooit gedaan, er is een berg papierwerk, en ze heeft nog eens 2 kinderen om voor te zorgen. Nu ze is heel anders dan ik op dat vlak, en heel compatibel met wat van haar gevraagd wordt. Anders begin je daar niet aan.

Ik ken er nog van die ambitieuzen. Ene gaat een goedgelegen maar slechtdraaiende kebabzaak binnen, zegt de eigenaar prompt wat er volgens hem scheelt qua inrichting en reclame, en stelt voor het anders te doen voor een afgesproken bedrag. Hij zit vol van dat soort ideeën, en vaak slaagt hij in zijn opzet.

>goegelt nederlandse diaspora
>blijkbaar meer nederlanders in het buitenland dan in nederland
Goh, zo leer ik nog eens wat. Dankjewel, Stefan.

>zelf
Dat bedoel ik dus met zelf. Zelfstandig rijk geworden. Niet geërfd

>dvw geen dromen en ambities
>dvw wil gewoon elke maand de rekeningen kunnen betalen en een beetje sparen

ZElfs dan, user, er zijn er bitter weinig die echt 'zelf' het gemaakt hebben. Je hoeft niet te erven om van je ouders een duwtje in de rug te krijgen hoor. Neem nu Bill Gates, iedereen denkt dat hij eigenhandig een software gigant geworden is, terwijl zijn moeder juriste was bij IBM, en toen Bill met unief kapte, kon hij vrijwel direct zijn software pakketten verkopen en ontwikkelen bij IBM.

De meesten hebben wel voordelen. Wij zijn allen al geboren in welvarende landen, dus per definitie hebben we al een dikker steuntje in de rug dan anderen. Wat wil je hier nu eigenlijk mee beweren?

Dat de "zelf-gemaakte-man" een fabeltje is.
Ik ben gewoon soms wat getrekkert als er zo van die idioten bedrijfleiders ophemelen alsof ze de tweede komst van jezus zijn. Zie ook bvb; Elon Musk

Dan ken je geen zelf-gemaakte-mannen oetz.

>Ik ben gewoon soms wat getrekkert als er zo van die idioten bedrijfleiders ophemelen alsof ze de tweede komst van jezus zijn. Zie ook bvb; Elon Musk

dit!

Steve Jobs was letterlijk God

Jaloezie!

Het is wel degelijk waar voor een gedeelte, je kunt nog zoveel geld krijgen, niet iedereen kan succesvol worden. Een zelfgemaakte man is iemand die met de middelen die hij heeft gehad (groot of klein) succesvol is geworden. Bill Gates heeft zelfs met dat steuntje in de rug veel bereikt.

Steven Banen was wel onironisch kankergebaseerd.

youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA

Kankermooie toespraak ook. Hoewel hij een arrogante klootzak was, was het soms wel nodig.

...

paal dit eens op Sup Forums
Het heeft vooral ook veel met geluk te maken (zoals bvb Musk). Ik ben die aanbidding ervan gewoon zo beu.

Ook als bill gates met 50.000€ -> 50.000.000 kan maken is hij een zelfgemaakte man in mijn ogen.

Troef ook, als je met 1 miljoen een imperium kan opbouwen van honderden miljoenen, ben je een zelfgemaakte man. Of je dat miljoen nu hebt gekregen of niet.

Hoeveel lotto winnaars zijn er wel niet die hun geld vergooien?

>zonder financiële zorgen

Dit vind ik persoonlijk het voornaamste. Ooit heb ik eens 8000 euro schulden gehad, en ik werd 's nachts wakker met die gedachte. Misschien is dat niet zo bij iedereen, maar aan mij vreet dat. Alsof je constant je in het nauw gedreven voelt.

Een vriend van me is vroeg getrouwd, met het meisje dat zijn overbuur was. Ze waren samen toen ze 16 jaar waren, allereerste liefdes, en die relatie heeft 12 jaar geduurd. Er is een dochterje van gekomen, hij heeft altijd gewerkt, ze hadden een huis gekocht en een nieuwe auto, dus ze lagen vast aan het afbetalen van leningen voor de komende 20 jaar.

Maar de laatste jaren ging het niet meer goed. Uiteindelijk is het zover gekomen dat ze hem de laatste 2 jaar bedroog en naar het einde toe zat ze daar gewoon openlijk met haar nieuwe vriend toen hij thuis kwam van het werken.

Het eindigde in een vechtscheiding, en haar oom was haar advokaat. Vroeger was bij bedrog de bedriegende partij sowieso de benadeelde bij een scheiding, maar Verhofstadt heeft dat afgeschaft. Resultaat: zij kreeg het huis en het kind toegewezen, en hij bezoekrecht om de 2 weken, en genoeg schulden om 7 jaar lang in schuldbemiddeling te gaan.

Dus nu gaat hij werken, maar krijgt van zijn loon een minimum toegewezen, de rest gaat naar de schuldeisers. Auto is hij kwijt, dan nog eens alimentatie betalen, en een diepe depressie omdat hij nooit echt leren met meisjes omgaan heeft + als je de 30 voorbij bent vind je zo gemakkelijk geen alleenstaande meisjes meer (wel genoeg vrouwen met kinderen en een pak miserie). En dan nog, het feit dat hij in schuldbemiddeling zit is al genoeg voor de meesten om te passen.

tl;ng : 't kan verkeren zei Bredero

Troef zijn vader was miljardair en heeft hij veel van hem geleerd. Zeker niet slecht wat Troef heeft bereikt hoor, maar het was meer dan alleen een steuntje in zijn rug wat hij kreeg.

Ja maar hij moest niet bepaald veel risico's nemen om daar te geraken. In tegenstelling tot de meesten hier die waarschijnlijk terug aan de band zouden mogen werken als onze ondernemingen falen.

>Dus nu gaat hij werken, maar krijgt van zijn loon een minimum toegewezen, de rest gaat naar de schuldeisers

Neuk zeg
Zo motiveer je mensen wel om de criminaliteit in te gaan

Daarom nooit aan driedimensionale vrouwen beginnen oetz
Komt alleen maar ellende van

Domme levenskeuzes oetz