/hrv/

Srbi na aparatima izdanje

Other urls found in this thread:

gkmm.hr/duje_balavac.htm
jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/otkrivamo-odluka-prakticki-vec-donesena-evo-koliko-ce-trajati-obavezni-vojni-rok-u-hrvatskoj-a-i-sto-sve-ceka-mlade-rocnike/5568899/
twitter.com/SFWRedditGifs

jutro luzeri

mrtav tred malo a

Srbe na vrbe

sta bi dao da me jedan hrvatina divljacki izjebe

Jutro momci

nego zna li ko kakvu finu seriju za odgledat

ajde ljudi racunam na vas

Mladi Papa, The Young Pope je super

hmm, aj nek ti bude

budem pogledo 1-2ep

hvala anonko-chan !!

Tako je

Pripremi se za ludnicu.

tko ovdje /vadiputovnicudamožeubežanijuuslucajurata/

ne znam koji kurac su se svi uspalili za taj rat jos niko nije nikog ubio

Ali, anone, to sto si ercegovac znaci da ces dobiti bih putovnicu koja vrijedi kolko wc papir

btw kad rat pocne sto mislite ko ce dobit?

mi

zasto si toliko siguran?
sve ostale zemlje toliko boli kurac za nas da ce vjerojatno i ratovat ovdje

Koji rat jebote, možda nešto u Bosni kad se EU raspadne, ali kod nas ne.

imamo haubice koje imaju domet Osijek-Beograd

podsjetnik da smo se zavjetovali B*gu da nikad necemo ratovat na tudem teritoriju i vodit ofanzivne ratove
ako kolinda starta nesto nabit cu ju na kolac

Držali smo se toga preko tisuću godina. Nećemo stati sad odjednom. Hrvatski narod je predivan.

zato me ljuti sto nasi odlaze u afganistan i tetose amerima

koji kurac mi po defaultu expanda sve images kad sam fino unticko expand images

ree

Nisu naši ratovi, samo nas regrutiraju. Isto kao za Austro-Ugarske. Jebiga, ali nemože bez toga nažalost. Ali klanjanje Amerima me posebno okida. Plenkoviču cigane, miči se iz politike.

najgora pogreska ikad
da smo se rasirili dok smo mogli mozda nas turci nebi jebali tolko

Dobro ti ide srbijanska dakavica ko da si rođen u čačku
Gora nam je duhovna bijeda nego materijalna
Slušamo "cajke" i "cajkane" jedino uz tu "muziku" smo sretni
Pozdravljamo se sa "druže" govorimo srbijansku dakavicu
Primitivizam na svakom koraku
Ništa bolje ne zaslužujemo

Hrvati su uvjek imali jaku aristokraciju (reci što hoćeš o tome kako smo vodili vlastitu državu, ali aristokracija nam je bila uvjek dobra ili nebi ostali Hrvati nakon toliko personalnih unija i ratova) i ta aristokracija je uvjek izdizala kulturu. Danas klinci nemaju koga da ih pomogne uzdići se iz blata jugoistočnih krajeva. I dalje nismo Srbi, ali mogli bi biti puno više da se netko kako treba brine za umjetnost.

>umjetnost

Da. Glazba, arhitektura, kiparstvo, slikanje, ples, pisanje. Uvjek smo se uzdizali kroz bolju etiketu i više standarde u umjetnosti. U zadnjih 100 godina, sve to propada polako. Postajemo niži ljudi.

PREACH
R
E
A
C
H

za to je jedino kriva ekonomska situacija zbog koje nas proganja apatija, depresija i iseljavanje

Nije. Ekonomija dolazi iz (ne)kulture i (ne)vjere, ne obrnuto. Pa nismo valjda komunisti da sve izvlačimo iz materijalnih sustava proizvodnje.

kak ste ljudi
ša mai

Koliko se je ljudi koji su živjeli prije 100 godina uopće bavilo umjetnošću? Većina nije imala skoro nikakvog kontakta sa stim svim što si nabrojao, s izuzetkom glazbe.

za ekonomiju su krivi vladajuci
nemamo novaca za sredstva, nemamo ni motivacije da se bavimo umjetnoscu

Hello my fellow Axis.
Slav genocide when, Ustashebros?

but we are slavs :/

raspadom austro-ugarske je tek počela cvast umjetnost svih vrsta zbog ukidanja cenzure u određenim područjima pa su karikaturisti i njima slični umjetnici dobili slobodu izražavanja
informacije su bile ograničene pa su satirični listovi, kratke pjesme i karikature bili najbolji mediji za posprdno izražavanje nelagode prema tadašnjim svjetonazorima jebo te isus glupi

Većina nije, ali poanta je da državna elita, tada aristokracija, je radila što treba. Da ministarstvo kulture makne one odurne raširene noge u Zagrebu kod Save i dadu Hrvatskom umjetniku da izgradi kip Nikoli Šubiću Zrinskom, to bi bilo lijepo. Onda da država natjera crkvu da do kraja ubrzaju popravak katedrale s svim parama koje imaju. Neka se postave novi zakoni da sve što se gradi u centru nesmije imati više od pet katova i da treba izgledati kao ostale austro-ugarskie građevine. Neka renoviraju Bandićeve fontane s staro Hrvatskim i baroknim elementima.
Ovdje sam spomenuo samo nešto malo arhitekture glavog grada, ali tu netreba stati. Staviti velik pdv na uvoz hrane i robe. Natjerati dućane da prodaju velik postotak domaćeg i prirodnog. I tako dalje.

Tu se stvara patriotizam i nacionalna priča. Ne u traženju novaca od EU da bi izgradio postmoderni muzej koji nitko nevoli. Daj ljudima ljepote, organske domaće kulture i cilj kojemu težiti, te će se i narod popraviti, biti produktivniji, a političari morati održavati veći ugled.

Naravno, ekonomija je važna, ali radi samo na njoj i završit ćeš kao duhovna rupčaga koja želi samoubijstvo, poput Njemačke.

We are slavs as much as Fins are European. Croats are Illyrians and Germanics, my friend!

When Germany uncucks itself. Make Fifth Reich Great Again!

Bože poštedi me srpske torture i hrvatske kulture.

Cenzura je potrebna. Karikaturisti su dno dna. Ja sam u potpunosti za slobodu govora, ali sloboda izražavanja u umjetničkom smislu je neprihvativa. Muzeji i mediji nebi trebali promoviati feminističke performanse i ostale kulturno marksističke subverzije zamotane kao "umjetnost"

Da, jebeš Marka Marulića. Proklet bio Meštrović. Bilo bi bolje da Josip Horvat Međimurec nikad nije postojao. Vatroslav Lisinski je sramota. Kako možeš nešto tako odurno reći?

"Jučer me prvi put jedna djevojka pozvala da joj budem pratnja na maturalnoj večeri. Iz Orahovice je i rekla je to više u šali, nije vjerovala da bi pristao.
Međutim, znate kakav sam i da nisam rekao ne, ako se ne predomisli dolazim u Orahovicu"
Ivan Pernar
>ako pocnem srati o masonima oce li i meni naci gf?

>orahovica
lolz možd je u rodu s mesićem

govorim o početku prošlog stoljeća kada je to bio jedini način priopćivanja određenih misli onom najobičnijem puku, možda je to tebi dno dna sada ali tada je populacija bila jedva pismena te je tako nešto bilo potrebno.
samim manjkom ostalih medija i masivne cenzure informativnih medija koji ni nisu bili za običan puk, satira i karikature su zaobilazile cenzure koje su se odnosile na kritiku vlasti
ako post nije mamac boli me kita imaj svoje mišljenje
po meni je cenzura potrebna samo za senzacionalizam i kvazi "znanstvene" """"činjenice""" bez navođenja literature i metodologije ((((slovenci poronašli lijek za rak po šesti put u godini)))
a za sadašnjost vezano uz muzeje, galerije i feminističke performanse nemam ništa za reći osim da je to njušenje vlastitog prdeža i ništa više

Svi su se smijali kad je Island uspio progurati priratsku partiju u sabor, a gle što mi danas imamo.

Možda je to bio dobar način da puku prenesu poruku. Ali koju poruku? Zadnjih 100 godina je generalno najveća katastrofa u Europi od pada Rima. Stvari koje su priopćivali i kako su se pokazali strahovitima. Kako god bilo, Pandorina kutija je otvorena i moramo se nositi s time.
Treba ponovo odvojiti visoku umjetnost (u kojoj bilo tko talentiran s srcem na pravom mjestu može sudjelovati) od uličnih gluposti, te zabraniti suludi senzacionalizam u medijima i skresati (((nevladine organizacije))).
Očito dolazimo s drugih postavka do mišljenja, ali mislim da se moženo naći negdje na pola puta.

ja se od umjetnosti jedino bavim prodajom ps3 igara na ebayu

kek

Serios Sam i The Talos Principle su Hrvatska umjetnost današnjice haha

Ne, ozbiljno. Zašto su slaveni tako dobri u izradi računalnih igara?

jebeni snijeg vec 2 tjedna kad idem van nosim suncane naocale

>Ali koju poruku?
evo jedan od mnogih primjera takvih listova pa baci oko ako te zapravo zanima i prosudi
gkmm.hr/duje_balavac.htm
ako ti ide povijest možda se čak i nasmiješ

i nek ostane na pola puta, osjećam se kao da sam na nekakvom simpoziju, a ne na slikodasci gdje drkam na dvade djevojčice

pun mi ga je kurac više, jebeno ledeno doma

još sam si malo i izgulio auto jer sam vratima zagrebo po snijegu koji nije više snijeg nego čisti jebeni led

Ovo nije ni snijeg, nego razočaranje. Ako nije 2 metra visok pa da nam dopizdi tjekom tjedna, ali da gradimo iglue s klincima preko vikenda, čemu onda? Ovo nemogu ni brojati ko snijeg. A ako snijeg nije pao, koji kurac će nam ova hladnoća?
Ova zima je još jedna u nizu razočaravajućih... Amerika nam ovih godina krade sav snijeg.

kad ce proljece vise

prosle godine nije bilo uopce snijega tak da je ovo onak ok al opet nije to to

PODSJETNIK DA JE HRVATSKA PREDZIĐE KRŠĆANSTVA

NIKAD POKORENI, NIKAD MUSLIMANSKE SLUGE

daily reminder that albania is croatias best friend

zelim ti se posrat u usta

treba tužit čemeriku u 'aagu

Tell me , why do you say that ? P.S. Albanian ice cream shops on the coast is not an argument

Ne jedi govna

zato što i mi ne volimo srbe pa automatski postajemo bffs sa šiptarima, barem prema ovom diaspora faggotu

only hardcore primitive fascists say that here and even them in small numbers. they do it just to annoy serbia and they like you just because they know you dont like serbians and thats about it. if they knew anything about real albanians they would hate you even more than they hate serbians, you disgusting shiptar pigs. its an insult to me whenever somebody says albanians and croats are brothers. nr. 1 thats not historically true, nr. 2 we are civilized, unlike you

jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/otkrivamo-odluka-prakticki-vec-donesena-evo-koliko-ce-trajati-obavezni-vojni-rok-u-hrvatskoj-a-i-sto-sve-ceka-mlade-rocnike/5568899/
vracamo vojni rok
ocete se vi neetare prijaviti? ja bi iso cisto da vidim i obavim iako me boli kurac totalno za ovu drzavu

CROATIA RULE THE WAVES

>4 tjedna
>besplatna radna snaga MORH-u
baš mi se ne da čistiti vojarnu tbqh famlam

66. post najbolji post

naravno da se neću prijavit a na prvi znak opasnosti bježim samo mi je pitanje hoću li u SAD, njemačku ili francusku

Nah
>~1000 years of shared history
>Helped them in 1941
>Supported them in 1991
>Spending our money every summer on the Croatian coast

ti, iskopaj za stojeći!
ma i ja bi odjebo u tom slucaju jer necu za budale ratovati al vojska bi mogla jedino obogatiti zivot za jos jedno iskustvo, bilo pozitivno ili negativno ali bar znas kako je

I can vouch for this.

Polan
Hungary
Slovenia

god every time I see your flag I get the craving for a nice czigany pecsenye with a lot of garlic

Remember that one time you tried to force us to use Hungarian language in all newspapers and stuff so we were like oh no you don't so we marched into Hungary and forced you to stay loyal to Habsburgs? Good times!
>this is the height of our rivalry

The Magyars fear the Jelačić.

najsuperiornije jelo srednje europe: moćno cigan pečenje!

sad sam gladan tbqh

ARE YOU REAAAAADYYYYYYYY

I thought Jelasic was the one who got btfo by a ragtag group of militia and fled all the way to Vienna. Not the commander of the Russian army.
But yeah those were good times

That's one thing we never settled. You're learning about a dude who was a bad commander and ran to Vienna.
We're learning about the greatest of commanders who got together a ragtag team of non soldiers and scored one win, then a stalemate and ultimately went to Vienna because Habsburgs summoned him.

Our main square is named after him and holds his statue to this day.

I know
And he used to point his sword to us, but you moved it and now it points to Serbia. That's pretty funny T B H F A M

no hes pointing to dalmatia i just checked it out

To be fair, Jelačić did end feudalism in Croatia, so he's liked for far more than just a friendly excursion into Hungary and some banter.

We have a local show about great Croatian people on our television these days. Last week it was about Zrínyi Miklós and one of the things they pointed out is that you consider him a Hungarian patriot and we consider Nikola Šubić Zrinski a Croatian patriot.
Funny thing, these small differences in history.

I got memed

Just turned south senpai.

vrhunac celokupne vase ustaske umjetnosti je srbosjek

trebam redpill za ovog gospodina

he was a literal Croat who owned land in Hungary

Hungary is a fucking melting pot with literally zero actual Hungarians in it, but filled with Slavs LARPing as Huns

sjajna stvar za vrtlarstvo dbi

>ex-yu propao
>said imamo /hrv/ i /srb/
....A gdje da ja idem ?

ostani ovdje zlovenec ;^)

Slovenci su Hrvati sa poremećajem ličnosti

Slovenija je Hrvatska.

obrnuto

ocemo odsad /hrvslo/?
ili /hrvs/?
ili /hrv/ + /slo/?
i dalje je samo jedan slovenac ovdje

Ostavi ovako. Slovenci dolaze nama, mi nekad idemo u /v4/ teme. Nema tu nikakve segregacije.

slovenci nisu u v4

Haha, dober vic, govorec popreproščene oblike našega jezika.

Še vedno pa ste Hrvati kljub nenehnemu povzročanju zdrah naši daleč najbližji sorodniki, tako da nimam problema sodelovati v vaših nitih. Upam, da se tako lahko sčasoma naučim govoriti hrvaško.

>hrvaško
*srpsko na latinci