/polska/

edycja sobotniej nocy

Other urls found in this thread:

strawpoll.me/12462190/r
youtube.com/watch?v=AaVtiDbNXBE
youtube.com/watch?v=oXjTnPHAlmk
rp.pl/Rzad-PiS/170309508-Mateusz-Morawiecki-do-studentow-w-Londynie-Wracajcie.html#ap-1
youtube.com/watch?v=Oc4O6dtaos4
youtube.com/watch?v=jZ0YitwS7kI
i.4cdn.org/gif/1488654356093.webm
twitter.com/SFWRedditGifs

włoski

włoski

>sobotniej
>zrobiony w niedziele
Debil.

Ile musze licic PLN/miesac na jedzenie dla jednego? Dzienki!

Czemu ten ruski bot postuje tą panią w każdym fredzie? Nawet nie jest jakoś szczególnie ładna.

Bo jest debilem

tysiąc pięćset sto dziewięćset

Ile blondys widziałeś w dani?
>tug manlet 178 z ziemniaczaną morda
Ehh nie dadzo nordyckiej piękności.

Prawie co druga napotkana dziewczyna na ulicy to blondynka żbsz.

Ale ile naturalnych bo tutaj też dużo "blondynek" a w rzeczywistości to tylko 6 procent kobiet ma naturalny blond w polszy.

autyzm

Aż się podzielę:

94 Łotysz
90 Ambitna Francuzka
88 Japonka ze wsi
87 Polka-prymuska która płakała jak ostatnio była druga za Łotyszem
82 Gruba Polka
76 Anglik po trzydziestce
76 Polka która się mnie boi i słusznie
72 Anglik po pięćdziesiątce
71 Leniwa Francuzka
67 Polka metalówa, starościna grupy
65 Gruba Angielka
65 Anglik-blondyn
63 Anglik pochodzenia ukraińskiego
51 Japonka z Tokio

------- UWAGA PRÓG ZDAWALNOŚCI 50 PUNKTÓW NIE PODCHODZIĆ -------

47 Chińczyk z Hong Kongu
44 Anglik pochodzenia nigeryjskiego
35 Chińczyk z Tajwanu

Szanuję anona od postowania centaurzego komiksu :3

czyli że co - międzymorze wygrało z azją i angolami?

>murzyn nie zdał
O ty rasisto

A bo ja wiem? Większość wygląda na naturalne.

>WAL KONIA CIPOM
>DOSTAŃ OPRYSZCZKĘ NA FIUCIE BO JEBAŁEŚ PIZDE BEZ KONDONA
AHAHAHAAHAHA NORMIKI NIGDY SIĘ NIE NAUCZO

z czego to

Boku no Bio

Pzhe-psze-pzhe

Niby tak, ale wziąłbym poprawkę na to, że Łotysz, Polki i Francuzki są tu w ramach jakichś programów unijnych więc przeszli jakąś selekcję u siebie chyba.

Z tego co się orientuję Chińczycy na brytyjskich uniwersytetach to w sporej proporcji tacy, których stać na te £15k czesnego bo to oznaka statusu, ale nieszczególnie uzdolnieni.

Oż.

Żbsz mogą mieć chyba kilka (dwa?) przedmiotów w zakresie 40-50% i zaliczyć kierunek bez powtarzania niczego.

Prace zaliczeniowe z mojego przedmiotu skończyłem oceniać.

Z JAKIEGO PRZEDMIOTU DEBILU?

>vaporwave był pięć (5) lat temu

Uwaga ważna ankieta
strawpoll.me/12462190/r

Genomika gleby.

Tak wygląda przeciętna Dunka.

KURWOM

Za Paskiem z wyprawy duńskiej:

>Lud też tam nadobny; białogłowy gładkie i zbyt białe, stroją się pięknie, ale w drewnianych trzewikach chodzą wieskie i miesckie. Gdy po bruku w mieście idą, to taki uczynią kołat, co nie słychać, kiedy człowiek do człowieka mowi: wyższego zaś stanu damy to takich zażywają trzewikow, jako i Polki. W afektach zaś nie tak są powściągliwe, jako Polki, bo lubo zrazu jakąś niezwyczajną pokazują wstydliwość, ale zaś za jednym posiedzeniem i przymowieniem kilku słow zbytecznie i zapamiętale zakochają [się] i pokryć tego ani umieją: ojca i matki, posagu bogatego gotowiusieńka odstąpić i jechać za tym, w kim się zakocha, choćby na kraj świata.

>Łożka do sipienia mają w ścianach zasuwane tak, jako szafa, a pościeli tam okrutnie siła ścielą. Nago sypiają tak, jako matka urodziła, i nie mają tego za żadną sromotę, rozbierając się i ubierając jedno przy drugiem, a nawet nie strzegą się i gościa, ale przy świecy zdejmują wszystek ornament, a naostatku i koszulę zdejmą i powieszą to wszystko na kołeczkach i dopiero tak nago, drzwi pozamykawszy, świecę zagasiwszy, to dopiero w owę szafę włażą spać.

>Kiedyśmy im mowili, że to tak szpetnie, u nas tego i żona przy mężu nie uczyni, powiedały, że "tu u nas niemasz żadnej sromoty i nie rzecz jest wstydzić się za swoje własne członki, ktore P. Bog stworzył". Na to zaś nagie sypianie powiedają, że "ma dosyć za swe koszula i inszy ubior, co mi służy przez dzień i okrywa mię; powinna też przynajmniej w nocy mieć swoję ochronę, a do tego co mi po tym robaki, pchły brać z sobą na nocleg do łóżka i dać się im kąsać, mając od nich w smacznym spaniu przeszkodę"! Rożne niecnoty wyrabiali im nasi chłopcy, ale przecię nie przełamano zwyczaju.

ciekawe, dzieki

>jakieś kurwa pseudo badania za komuny
Zabij się idioto.

Ech, chciałbym, żeby tak było z tym zakochiwaniem się jak Pasek pisze.

piecze białego murzyna

>płakała jak ostatnio była druga za Łotyszem
Co kurwa

Ładne te Japonki?

Popostuję jeszcze kawałek bo faktycznie ciekawe. To z ekspedycji Czarnieckiego do Danii w czasie Potopu (Dania była sojusznikiem Rzeczypospolitej) jakby ktośsię nie orientował.

>Wiwenda ich ucieszna bardzo, bo rzadko co ciepłego jedzą, ale na cały tydzień rożne potrawy w kupie uwarzywszy, tak na zimno tego po kęsu zażywają, a często, nawet kiedy młocą — bo tak tam białogłowa młoci cepami, jako i chłop — ledwie nie za kożdem snopa omłoceniem to posiędą na słomie i wziąwszy chleba i masła, które zawsze z jaszczem stoi, to smarują i jedzą, to znowu wstaną i robią; i tak to często czynią, a po kąsku.

>Wołu, wieprza albo barana kiedy zabiją, to najmniejszej krople krwie nie zepsują, ale ją wytoczą w naczynie; namięszawszy w to krup jęczmiennych albo tatarczanych, to tem kiszki owego bydlęcia nadzieją i razem w kotle uwarzą i osnują to wieńcem na wielkiej misie koło głowy owegoż bydlęcia te kiszki, i tak to na stole stawiają przy każdym obiedzie i jedzą za wielki specyał. Etiam i w domach szlacheckich tak czynią; i mnie częstowano tym do uprzykrzania, ażem powiedział, że się Polakom tego jeść nie godzi, boby nam psi nieprzyjaciołmi byli, gdyż to ich potrawa.

>Piecow w domach nie mają, chyba wielcy panowie, bo od nich wielki podatek na krola idzie; powiedali, że sto bitych talerow od jednego na rok. Ale kominy mają szerokie, przy ktorych krzesełek stoi tak wiele, ile w domu osob; to się tak ogrzewają, posiadszy. Albo też dla lepszego izby zagrzania w śrzodku izby jest rowek, jako korytko; to go wąglami napełniwszy, rozedmą z jednego końca i tak się to żarzy i ciepło czyni.

Czasy się zmieniają.

RIP in rest Piotr Grudziński

>Kościoły tam bardzo piękne, ktore przedtym bywały katolickie, nabożeństwo też piękniejsze, niżeli u naszych polskich kalwinistow, bo są ołtarze, obrazy po kościołach. Bywaliśmy na kazaniach, gdyż umyślnie dla nas gotowali się po łacinie i zapraszali na swoje predykty[61] — bo to tam tak zowią kazanie — i tak kazali circumspecte, żeby najmniejszego słowa nie wymowić contra fidem, rzekłby kto, że to rzymski ksiądz każe; i tym gloriabantur, mowiąc to, że "my w to wierzemy, co i wy, daremnie nas nazywacie odszczepieńcami". Ale po staremu ksiądz Piekarski łajał o to, cośmy tam bywali; drugi bardziej dlatego bywał, żeby widzieć piękne panny i ich obyczaje.

>Jest takie ich nabożeństwo, co Niemcy oczy zasłaniają kapeluszami, a białogłowy tymi swemi kweffami i schyliwszy się, włożą głowy pod ławki, to im w ten czas nasi chłopcy najbardziej książki kradli, chustki etc. Postrzegł raz minister i okrutnie się śmiał tak, że kazania przed śmiechem nie mogł skończyć. I my także, cośmy na to patrzali, musieliśmy się śmiać. Stupebant luterani, że się śmiejemy i kaznodzieja się z nami śmieje.

>Przytoczył potym przykład o owym żołnierzu, ktory prosił eremity, żeby się za niego modlił; klęknął eremita na modlitwę, a on mu tymczasem porwał baranka, co za nim tłomoczek nosił, i uciekł. Przy dokończeniu tego przykładu exclamavit: O devtionem supra devotiones! alter orat, alter furatur. Od tego czasu, kiedy już miały pokryć głowy, to pochowały wprzod książki i chustki, a po staremu i to nie było bez śmiechu, jedna na drugą spojrzawszy.

Ostatni fragment, potem już bardziej politycznie-wojskowo się robi.

>Kiedym z niemi dyszkurował, na jaką pamiątkę głowy kryją i oczy zasłaniają, ponieważ tak nie czynił Pan Chrystus ani apostołowie, żaden nie umiał odpowiedzieć; jeden tylko tak powiedział, że na tę pamiątkę, że Żydzi zasłaniali Panu Chrystusowi i kazali mu prorokować. Ja im na to odpowiedział: "Chcecie-li w tym należycie wyrazić recordationem passionis Domini, to was przy tym zasłonieniu trzeba w kark pięścią bić, bo tam tak czyniono"; aleć na to zgody nie było.

>Prędko o tym nabożeństwie wiedział kurfistrz brandoburski i, kiedy u niego był starosta kaniowski, rzecze: "Dla Boga, przestrzeż WP.Jmść pana wojewodę ode mnie, żeby zakazał panom Polakom w kościele bywać, bo się ich pewnie siła ponawraca na wiarę luterańską, gdyż, jako słyszę, tak się gorąco modlą, aż chustki pannom duńskim ta gorącość pożera". Wojewoda się srodze śmiał z tej przestrogi.

Kto /śpi przy otwartym oknie/ tutaj?

>to im w ten czas nasi chłopcy najbardziej książki kradli, chustki etc.
polaki kurwa robaki

Dzięki, anonie. Próbowałem przeczytać "Pamiętniki" pół roku temu, ale nie dałem rady. Zdarzały się ciekawe fragmenty jak te, które zapostowałeś, ale w większości było to dosyć nudne i trudne do zrozumienia przez archaizmy.

>Co kurwa
Nie znasz typu? Za moich czasów studenckich i uczniowskich (w sumie za tych ostatnich bardziej) znałem takich kilka.

>Ładne te Japonki?
Take sobie, ale ja nie mam tzw. Yellow fevera.

>tug umarł mi czytak i od miesiaca jest na gwarancji

czuje sie jak debil

Liczysz że jakiś sukkub cię odwiedzi?

take ale sukkub (male)

My przerabialiśmy w liceum więc właśnie co ciekawsze fragmenty pamiętam.

Ty pedale.

Bylem w polsce dwa miesecy i ja jus sie zmieniam do gopnika

pomoc prosze

youtube.com/watch?v=AaVtiDbNXBE

to nie pij tyle

huh

dzis ja siedze w dom z papierosy i ambien

youtube.com/watch?v=oXjTnPHAlmk

albo jak sie mowi ambien po polsku ja nie wiem

halo?

Tylko kurwy i złodzieje nie śpią o tej porze

że pijak to nie znaczy że złodziej, ej

zacząłem dzień od zwalenia do Aralki.
niczego nie żałuje.

>inb4 czyde

H-Helo?

po polsku mów kurwo jerychońska.

Elo robaki

I'm sorry i don't actually know any polish and only posted in your thread because seemed cute

zajeb się żbsz

>deluzje diaszporaka-biedaka tom trzeci

I do not know? Even my translation software comes up with a blank. Use this opportunity to practise your english for when you come here my friend, pls.

>do not drink enough
>enough
>to nie pij tyle

co te google translate

Ce chat est trop mignon j'ai envie de l'étreindre et de lui faire des papouilles :3

Wstawac kurwie

Bf sent me this.

co tak martwo

bo nikt nie chce się zadawać z debilem co nie ma obrazków z czanowymi numerkami

Jak to jest po prostu oldfag co szitpostuje od 1970.

no piszcie coś ciekawego debile

>od 1970
>używanie oldfag

u-ła
panie_idź_pan_w_chuj.meme

>WAL KONIA CIPOM
>DOSTAŃ AIDS
kto /przezorny zawsze prawiczek/ tu?

takie baity to możesz w domu uskuteczniać

to. jestem po prostu zbyt inteligentny, aby ruchać polski i ryzykować tym zdrowie

ech zuchy

rp.pl/Rzad-PiS/170309508-Mateusz-Morawiecki-do-studentow-w-Londynie-Wracajcie.html#ap-1

>Wicepremier Mateusz Morawiecki przekonywał w Londynie polskich studentów z brytyjskich uczelni do powrotu do Polski. - Kilka lat temu ludzie pakowali walizki i wyjeżdżali; dzisiaj to my przyciągamy inwestorów i inwestycje z Londynu - argumentował.

>Rozmawiając z PAP przy okazji odbywającej się na uczelni London School of Economics konferencji studenckiej Polish Economic Forum, Morawiecki zapewnił, że "bardzo jednoznacznie" uważa, że młodzi Polacy powinni wrócić do kraju i w rodzimym kraju rozwijać swoje kariery. - To nie jest typowa emigracja za chlebem, ale w poszukiwaniu nowych szans życiowych, a te pojawiają się coraz częściej w Polsce - dodał. Według szacunków Ministerstwa Rozwoju w najbliższych latach do kraju może wrócić nawet co piąty z blisko miliona Polaków mieszkających w Wielkiej Brytanii. - Trzeba mieć optymistyczne założenia, żeby rzeczywistość zaczęła się zmieniać - powiedział.

>Zdaniem Morawieckiego Polacy przebywający na emigracji - w tym kilkuset studentów najlepszych brytyjskich uczelni, którzy w sobotę słuchali jego wystąpienia na konferencji - "muszą zapytać siebie, jakie mają cele życiowe". - Można koncentrować się na życiu w Wielkiej Brytanii, a można odważnie rzucić się na falę nowego życia gospodarczego, która jest w Polsce - powiedział.

>- Jesteśmy na zakręcie historii. Gospodarka się gwałtownie zmienia i odbywa się rewolucja przemysłowa, której możemy stać się beneficjentem. Jako solidny filar Unii Europejskiej - jesteśmy zaproszeni na szczyt G20 i liczymy się we wspólnocie - możemy odegrać pozytywną rolę - przekonywał wicepremier w rozmowie z PAP. Jak zaznaczył, "o ile kilka lat temu ludzie pakowali walizki i wyjeżdżali, o tyle dzisiaj przyciągamy inwestorów i inwestycje z Londynu".

on nie wie ci pierdoli

Dlaczego kurwa nie żyjemy w społeczeństwie w którym pary dobierane są za młodu po czym potem się żenią itd? Dosłownie idealne rozwiązanie bo każdy chłopiec i dziewczynka którzy dorastają razem prędzej czy później zakochają się w sobie a fakt że razem by dorastali oznaczał by że ich pierwszy pocałunek. tulenie, seks nastąpiło między nimi co jeszcze bardziej pogłębiło by ich miłość. Nie mówiąc o skutkach psychologicznych jakie by to miało, duża cześć spierdonów jest spierdonami bo nigdy nie doświadczyli intymnego kontaktu, trzymanie za rękę całowanie itd a gdyby mieli już swoją żonkę dobraną w podstawówce wyrośli by na Mateuszów Chujogrzmotów. Kurwa sam miałem taką Asie w podstawówce, od 3 klasy razem siedzieliśmy, gadaliśmy na przerwach, jako jedyny chłopak byłem u niej na urodzinach, dosłownie mielibyśmy teraz nasze pierwsze dziecko ale po podstawówce na drugi koniec polszy się przeprowadziła. Ostatnio sprawdzałem goj buka to Asia ma tunele, tatuaże i jebie 25 latków, ewidentny brak silnego mężczyzny w jej życiu którym mogłem być ja.

>"muszą zapytać siebie, jakie mają cele życiowe"
Pieniądze, kasa, mamona, forsa, zielone, cebuliony czyli wszystko to czego nie dostaniesz w Polsce po studiach.

beka z frajera moja na szczescie nie spierdolila i jest ze mna do dzis

test

Od razu widać, kto jest brudną małpą, a kto inteligentną osobą
youtube.com/watch?v=Oc4O6dtaos4
vs
youtube.com/watch?v=jZ0YitwS7kI

user co karłowi 150cm się oświadczył?

i.4cdn.org/gif/1488654356093.webm

a no

W sumie to mi szkoda karła że musi wychodzić za takiego spierdona

ty jesteś pedofil a ona idiotka

>Mateusz Chujogrzmot

z punktu widzenia ewolucji znacznie bardziej opłaca się karynie dać dupy silnemu samczemu matiemu niż anonkowi spierdonkowi

ty to jesteś ten najbardziej mizerny wilk w stadzie na którego wilk alfa sika od czasu do czasu

z punktu widzenia głupoty ludzkiej to mati będzię se ruchał wszystkie dookoła a i tak z żadną się nie ożeni bo antykoncepcja blokuje mu przypał

>pedofil
???
>postuje anime
>mowi o kims ze jest spierdonem
danon ja...

a tobie i tak nie dadzo

żbsz to chuj mnie to

debile kurwa Stalin był gruzinem

patrząc na diaszporaków których mam tutaj (((przyjemnosc))) obserwować to ja nie chcę, żeby wracali, niech wypierdalają.

lolitki

tak czy nie?

to

I to jeszcze jak

wczoraj była tak dobra nitka z loli Sup Forums że żałujcie że was nie było - wszystko zapisałem