Edycja jakiegoś dziwnego raka toczącego moje ciało.
Co się dzieje, anoni? W 2 dni to gówno zajęło ponad połowę. Nie chcę umierać AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Edycja jakiegoś dziwnego raka toczącego moje ciało.
Co się dzieje, anoni? W 2 dni to gówno zajęło ponad połowę. Nie chcę umierać AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Other urls found in this thread:
juz 20 minet into pomarancza to jebie to obejrze do konca
No mówiłem ci.
strzelacie palcami?
zjebie ci się cały odbiór historii i jej treści, bo jest niewierna do oryginału.
a po obejrzeniu filmu książki już ci się nie będzie chciało, bo ci zjebie "hype" plus będziesz już znał zarys o co cho i będzie się chujowo czytać ze spoilerem.
pozdrawiam
bądźmy szczerzy
książki i tak bym nie przeczytał
Pif paf!
postuje w tej bo tamta zajebana anime
szkoda, bo całkiem ciekawą problematykę porusza
a film jest spłycony w chuj pod hollywood i w pizdu z zawartości merytorycznej ta historia traci
co porusza?
czy da się zmienić naturę ludzką czy cos takiego?
Hej do rzeczy czytaliście Clockwork orange w swoim języku? Jak u was przetłumaczone to 'nadsat' gówno? U nas to piszą Ruskie słowa laczyńską alfabetką.
...
Jak na tle filmów współczesnych to chyba nie.
to na płaszczyźnie społecznej, już jak te zmiany wpływają na głównego bohatera i jak odnajduje się w rzeczywistości gdzie jest pod kieratem systemu (bez spoilerów słabo mu to idzie, nawet bardzo)
ale to już praktycznie ostatni akt historii jest, zamknięcie.
a wszystko to co jest wcześniej obrazuje ciekawą obserwację młodych mężczyzn i tego jakby nie wiem czy to dobrze powiedzieć najbardziej optymalnego? w sensie natury "stylu" życia czy prowadzenia siebie w społeczeństwie.
masz praktycznie dysekcję i przekrój faceta po odcięciu elementu życia społecznego i jego ograniczeń / presji i analizę tego jak taka droga wpływa na całą resztę grupy społecznej.
a wrzucone jest to pod historią o grupie chłopaków, którzy nie dają żadnego jebania w żadne konwenanse, zasady czy moralność
czytałem przekład na polski i są w dwóch wersjach z ang. (ponoć słabsza) i z rosyjskiego (ponoć lepsza, bo te słowotwory łatwiej pod polski tłumaczyć, są bardziej podobne)
co to jest ten "nadsat", do czego się odnosi?
>dosłownie jutro jest pierwszy września
gdzie te trzy miesiące poszły
To jest ten cały teen slang (nadtsat mniej więcej == teen/naście).
dobre post
Ty kurwa nawet nie wiem. Już któryś rok z rzędu się zastanawiam jak można po prostu przejebać dwa miesiące życia nic nie robiąc i co roku jestem zaskoczony że jednak można.
Dobrze wam tak skurwysyny, niech Polacy wam zabiorą pieniędzy i chuja dadzą xddd. Bo było trzymać się z daleka od Syrii, Iraku, Liwii i Serbii jebane świni.
Uwaga, spisujętestament:
>anonkom, którzy byli dla mnie niemili chuja dam
>ci uprzejmi też nic nie dostaną, bo żbsz nic nie mam
Oczywiście, nawet w stanie agonalnym musi mi zjadać spacje. Et tu czanik contra me?
M-mam długi u rodziców, ale na nie chyba nie ma chętnych.
?
Masz yousa, daj tym uprzejmym.
>dubelkowy (You)
Dzięki, przytulę w trumience.
O nie, upuściłem.
malczyk: chłopiec
nastojaszczy: (1) prawdziwy (2) niniejszy,
po nastojaszczy: rzeczywiście
niecharoszy: niedobry
niemnożko: trochę
odliczny: świetny
ponieć: rozumieć
w wersji R jest sporo wziętego z rosyjskiego brzmi jak slang jakiś rusycyzowany
w wersji A masz z angielskiego i to ci nie powiem jak wyszło, bo czytałem w R i w R całkiem to się ładnie spaja z polszczyzną (bo tak jak pisałem, chyba łatwiej tłumaczyć/porównać słówka i to jest bardziej logiczne jakby)
>dwa miesiące życia
ło user.
a już o takich co to mają tą mem depresje, ale na serio kliniczną i sobie nie pomagają to w ogóle nie wspomnę
Znalazłem pare zaśniedziałych (You)-sów, mogę rozdać. Mnie już i tak nie są potrzebne.
Szybko, kto chce, bo jak ten rak mi mózg zajmie, to nie wiem czy będę w stanie postować.
mi daj
Masz.
elo
Elo.
Przypomniałem sobie dowcip, teraz spróbuję powiedzieć ale z pewnością chujowe będzie. To jest w obcym języku najtrudniejsze ale spróbuję co tam.
Umiera w ZSRR stary żyd. Zebrali się u go łóżka go dzieci.
Mówi do syna: pamiętasz Abrahamie jak chciałeś zostać dyplomatą ale ktoś napisał do KGB że nie jesteś uczciwy?
- No tak, pamiętam
- No to ja byłem przepraszam bardzo
- Ehh tato ale jak już umierasz to wybaczam
Mówi do córki: pamiętasz jak chciałaś zostać aktorką ale ktoś cię zgłosił że kurwą jesteś?
- Pamiętam tato
- To ja był wybacz mnie jak możesz
- Złamałeś mnie cało życie ale co już poradzisz wybaczam
No i mówi do nich: jak jestem zdrajcą i takim gównem, to proszę jak zdechnę to mnie na brzuch połóżcie i mnie do dupy wsadźcie świecą, zasługuję na to.
Oni na to ale tato ale jak można, ale on do nich nie, jestem tak bardzo winny to proszę to zróbcie.
Umarł wreszcie, dzieci go obracają na brzuch i mu do dupy wsadzają świecą.
Natychmiast rozdaje się pukanie w drzwi:
- Otworzyć prosimy mamy relację że odbywa się tu profanacja zmarłych
Ale dzięki, naprawdę bardzo interesujące okazało się, wygląda na to że przynajmniej nie te samy słowa zostali przerobione na slang. Tego w ogóle nie spodziewałem, mam książkę kupić i sobie posłuchać.
Heh.
Fajnie, że mi umilasz ostatnie godziny. Masz tu (You)-sa w zamian.
Jednak nie wszystkie ruskie to mendy.
A, co mi tam. Dam i drugiego.
Ktoś jeszcze chce? (You)-sy rozdaję za darmo!
Cieszę się że nie zachowujesz się jak żyd a jak masz yousow to ich dajesz ludziom, masz jeszcze jednego.
dobre. jak bym chciał powiedzieć że horoszy dowcip to się odmienia jakoś? "хopoший"? Tyle znam ruskiego co wyczytam w sieci więc nie wiem czy tu odmiana potrzebna
Przypadki są najtrudniejsze jak chodzi o rupl, przez całe lato się nie nauczyłem, bo mamy te samy przypadki i chyba tak samo się nazywają (oficjalnie nie mamy vocativa ale chuj z nim), ale w inny sposób czasami działają w polskim.
Jak zobaczysz fajnego dowcipa to po rosyjsku będzie to 'dobry dowcip' i tyle (nominativus).
a po co w ogóle polskiego się uczysz
bo do shitpostingu to nawet nie trzeba tak dobrze znać
Ehh a chuj go wie. Nawet Polacy których w pracy spotkam (rzadko) po angielsku mówią. Jednym miejscem gdzie mogę coś pisać jest /polska/.
Z nudów się '''nauczyłem''', teraz mogę chyba chochlow złościć no i może jako turysta kiedyś przyjadę.
Autyzm mocno anonku.
Čto ty mysliš odnosno medžuslovjanskogo języka?
...
Dlaczego? Jak chcesz pogadać z ludźmi to i tak możesz się nauczyć czegoś na takim poziomie jak ja a jak nie chcesz to po chuj to.
No i miedzyslowianskim językiem ma być Ruski jak na mnie. :3
Już jakieś dziwne kolory zaczynam widzieć (obrazek powiązany). Chyba zaczyna mózg żreć.
Miło sięz wami postowało w ostatnich godzinach, szczególnie z tą miłą duszyczką ze wschodu, ale czuję fatalnie żbsz.
Do widzenia, anoni. Mam nadzieję, że spotkamy się wszyscy w Gensokyo.
Wspomnijcie mnie czasem.
Dzwon po pogotowie debilu.
Za późno na pogotowie. Zobacz obrazek w otwierającym poście.
Medycyna nie zna czegoś takiego.
Brales cos?
Meow mao meoaaaaaa
ytyt5eahhqq5h3q qhphrjl
Dobra mam już spać, będę się modlił żeby user od agonii nie miał żadnej choroby tylko żartował albo trochę za dużo zioła zpalil. Skoda będzie jak taki dobry user umrze.
ups chyba mamy zgona!!!
najebany to do domu!!!
Hej , myślicie, że rzeczywiście mamy nadmiar studentów STEM?
elo femka ojeb mi gałe
bardzo mi sie podobała ta mechaniczna pomarańcza
gówno dupa cyce
dobra ide spać
siema
ja tez
kurde anoni znow pojde spac o 4 i wstane o 11 a tego nie chce
ja znowu pojde spac o 10 i wstane o 19 mam wyjebane jezu zabierz mnie z tej ziemi
podbijom
dobra zostalem sam w nitce to bede pisal bloga teraz jem ememsy i pije lipton ice tea i bede gral w gre zaraz napisze jak mi idzie
chujowy blog i nawet nie pisz jak ci idzie bo chuj mnie to
daj znac w jako gre czekam
sory walilem konia zaraz odpalam gierke
o jakiej ksiazce gadacie? Mechaniczna pomarancza?
Kurwa, polskie furry?
dupa dupa cyce cipa
zwalilem nie wiem co dalej
ja gram w gre np
przestan walic, poczujesz sie lepiej
>tug areny o piątej rano
czuje dobrze śmieć już nawet nie ludzki
w sensie zarwałeś nockę czy wstałeś?
nie śpię
a to trochę smrut chyba ale sam ostatnio też grałem w mmo do rana
a ty wstałeś?
no
a co robisz
teraz szambo przeglądam, za chwilę idę grać w gierkę
a kiedy idziesz spać
gdzieś tak o ósmej
to ja też a o której wstaniesz
wstaję o piątej
to ja też
Ale zdechł
dobra 6 rano ide elo ziomale
>budzicie się
>macie to pod kołderką
co robicie?
dajcie sen wieczny dla mnie
>wejdź na Sup Forums
>zobacz wątek z menat
ech nie ma nawet siódmej a ja już obaliłem kolumnę
>menat
co to
najlepsza dziewczyna z uliczniego bijatykarza
Co rano taki ruch?
Opinie o fejbuku
smrud nawet fejk konta do stalkowania myszek tam nie mam
a jakies inne spolecznosciowe? zastanawiam sie co jets teraz popularne
Spoczywał w spokoju Dianka, byłaś ładnym kwiatem którego gwałtownie zerwali.
Odtąd reprezentuję CHWDK siłą całego serca, i będę reprezentował aż do mego końca.
...
twitter jest spoko, nie dostaje się powiadomień jak ktoś pobiera zdjęcie
>pierdoli sie z ciapatym
zaslugiwala na strzal w tyl głowy a nie taka humanitarna smierc