/balt/

Anglos not welcome

Other urls found in this thread:

iview.abc.net.au/programs/abc-live-stream/IV1512H001S00#playing
twitter.com/SFWRedditVideos

My mom always said life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.

2nd for anglos

>implying we want some dirty foreigners here
Nope that is even better

Finally no anglos

4corners NBN doco starting with NZ internet. Wew

Because our government is competent.

Doing a watch lads.

iview.abc.net.au/programs/abc-live-stream/IV1512H001S00#playing

just one more post and you are gonna see that shit again you fucking faggots

*does one more post*

*posts*

post yours lads

1941 m. birzelio tremimai sukele dideli skausma Lietuvoje, bet taip pat ir didziuli visuomenes pasipiktinima ir protestus, skatino pasipriesinima okupantams (64). „Juodojo birzelio“ tragedija tapo lietuviu tautos istorines patirties dalis, kuri brandino pasipriesinima okupaciniam rezimui, zadino laisves siekius ir ugde tautine savimone. Per visa sovietines okupacijos laikotarpi Lietuvos zmones, neprieme okupacijos, ivairiomis progomis prisimindavo 1941 m. birzelio tragedija ir pagerbdavo jos aukas (62). Pasipriesinimo okupantams organizacijos minedavo „juodojo birzelio“ sukaktis, per kurias primindavo tragiska tautos likima ir zadindavo issivadavimo is priespaudos viltis.

*filters shituanian flag*

Don't bully ACT

1988 m. geguzes 22 d. Vilniuje, Gedimino aiksteje, Lietuvos laives lygos surengtame mitinge buvo pirma karta viesai paminetos tremimu metines ir pagerbtos okupantu represiju aukos. Po metu, 1989 m. birzelio 14 d., „juodojo birzelio“ sukaktis buvo iskilmingai pamineta Vilniuje, Kaune ir kituose miestuose (68, 69). Tuo metu pradetos rengti ekspedicijos i tremties vietas, organizuotas tremtiniu palaiku grazinimas i Lietuva (70). 1990 m. kovo 11 d. atkurus Lietuvos nepriklausomybe, „juodojo birzelio“ metines buvo minimos visoje Lietuvoje. 1997 m. liepos 3 d. Lietuvos Respublikos Seimas prieme Atmintinu dienu istatyma, kuriame nustate, kad birzelio 14-oji yra Gedulo ir vilties diena. Nuo tada Lietuva mini „juodojo birzelio“ metines, gededama del tremimu auku ir puoseledama vilti, kad ji daugiau niekada nepatirs tokios tragedijos. Lietuvos Respublikos Seimas, atsizvelges i tai, kad 2011 metais minimos Lietuvai itin skaudziu 1941 ir 1991 metu ivykiu sukaktys, 2010 m. rugsejo 28 d. prieme nutarima „Del 2011 metu paskelbimo laisves gynimo ir didziuju netekciu atminimo metais“.

I'll be honest, I have a soft spot for David.

Shit because everyone's on Netflix

I get 100 up and 40 down
I could get 1000 up but it's not worth the extra money

internetlets lul

Lietuvos Statutai (LS) - tai trys teisynai (1529, 1566, 1588 m.), sudare teisini pagrinda senosios Lietuvos valstybes santvarkai. Senaja Lietuvos valstybe vadiname Lietuvos Didziaja Kunigaikstija - toliau LDK - gyvavusia nuo 1240 iki 1795 m. Lietuvos Statutai buvo sudaryti tada, kai Lietuva, paskutine Europoje apsikrikstijusi (1387 m.) ir labai intensyviai per XV a. peremusi Vakaru lotyniskosios kulturos vertybes, pagaliau XVI a. tapo integralia Vidurio Europos dalimi. Lietuvos Statutai parode ne tik LDK prisilyginima Vidurio Europos salims, ne tik Lietuvos sugebejima ivykdyti civilizacini suoli (nei vienai Europos tautai to nereikejo, nes visos krikstijosi savalaikiskai), taciau ir buvo vienu is svarbiausiu Lietuvos civilizacijos poveikiu kaimyninems salims. Precedento atveju Statutai buvo naudojami Lenkijos ir Livonijos teismuose, 1649 m. Rusijos teisynas buvo tiesiogiai redaguojamas pagal Lietuvos Statuta. Suartejimo su Lenkija ir personalines unijos epochoje (1385 - 1569 m.), tiek unijos ir konfederacijos su Lenkijos valstybe epochoje (1569 - 1795 m.), Lietuvos Statutai buvo didziausias Lietuvos savarankiskumo pozymis. Lietuvos Statutai, ypac Treciasis, buvo suredaguoti taip, kad atitiko LDK visuomenes poreikius 250 metu. Tiesa, 1791 m. buvo bandyta keisti santvarka naikinant bajoru laisves ir kuriant moderniaja pilietine visuomene ir konstitucine monarchija. Reformoms sutrukde Rusija, kartu su Austrija ir Prusija 1795 m. panaikindama Lenkijos-Lietuvos valstybe, taciau Lietuvoje palikdama galioti Lietuvos Statuta (iki 1840 m.). Vis delto tai, kad Lietuvoje net trukdant Rusijai susiformavo modernioji pilietine visuomene ir du kartus XX a. atkurta nepriklausomybe (1918 ir 1990 m.), galima laikyti ir Lietuvos Statutu apsprestos bajoriskosios pilietines visuomenes netiesioginiu paveldu.

I've been walking through your streets,
Where all you money's earning,
Where all your building's crying,
And clueless neckties working,
Revolving fake lawn houses,
Housing all your fears,
Desensitized by TV,
overbearing advertising,
God of consumerism,
And all your crooked pictures,
Looking good, mirrorism,
Filtering information,
For the public eye,
Designed for profiteering,
Your neighboor, what a guy.

Europa siandien vienijasi. Ka tik ivestas euras. Zymus istorijos teoretikas Jornas Riuzenas klausia: "o kas yra dvasinis euras?" Si klausima parafrazuojant galima klausti, o kas apskritai yra Europa? Bet koks atsakymas bus nepakankamas, jei nebus svarstomas Europos ribu klausimas. Geografine prasme siandien Europos ribos lyg ir aiskios - rytuose jos eina Uralo ir Kaukazo kalnais, taciau seniau buta ir kitu geografiniu ribu sampratu. Praejo istisi simtmeciai, kol Europos zemelapiai prisipilde saliu, ypac periferiniu, vardu, kol buvo topografiskai pazinti Europos pakrasciai. Paaiskeja, kad Vakaru, Vidurio ir Rytu Europos savokoms daznai suteikiamas ne tik geografinis ar politinis, bet apskritai civilizacinis turinys. Siandien Europos Sajungos ribos beveik sutampa su IX a. Karolio Didziojo imperijos sienomis. Ar tik ne nuo to laiko Europa ir yra tapatinama su lotyniskaja Vakaru Europa, paliekant uz jos ribu bizantiskosios kulturos krastus? Tad kiek civilizaciju Europoje: viena lotyniskoji ar dvi - lotyniskoji ir bizantiskoji? Lietuva, sukurusi valstybe, vienintele Europoje apie 200 metu nesikrikstijo, islikdama pagoniska. Tad gal Lietuva buvo sukurusi trecia, nors ir neissivysciusia Europos civilizacija? Bet kuriuo atveju, Lietuva paskutine Europoje prieme kriksta, tapo ryciausia lotyniskosios kulturos salimi ir velyviausia Vidurio Europos dalimi, butent per LDK ejo riba tarp katalikybes ir staciatikybes. Lietuva pirmoji 1990 m. issivadavo is Sovietu imperijos. Gal del visu siu aplinkybiu butent Lietuvoje kyla klausimas apie Europos civilizacijas? O turint galvoje, kad siandien prancuzu mokslininkai butent Lietuvoje, salia jos sostines Vilniaus, suranda geografini Europos centra Lietuvai rupi ir geografines Europos ribos.
Pasirodo, kad i siuos klausimus atsakyti leidzia pacios Lietuvos paveldas - Vilniaus Universiteto bibliotekoje yra saugoma didziule Europos kartografijos klasikos kolekcija.

BOOM, BOOM, BOOM, BOOM,
Every time you drop the bomb,
You kill the god your child has born.
BOOM, BOOM, BOOM, BOOM.

Modern globalization,
Coupled with condemnations,
Unnecessary death,
Matador corporations,
Puppeting your frustrations,
With the blinded flag,
Manufacturing consent
Is the name of the game,
The bottom line is money,
Nobody gives a fuck.
4000 hungry children leave us per hour
from starvation,
while billions spent on bombs,
creating death showers.

BOOM, BOOM, BOOM, BOOM,
Every time you drop the bomb,
You kill the god your child has born.
BOOM, BOOM, BOOM, BOOM
BOOM/BOOM/BOOM/BOOM/BOOM/BOOM/BOOM

Lietuvos totoriai - unikali etnine grupe, siuo metu gyvenanti Lietuvos Respublikoje, Baltarusijos Respublikos vakarineje dalyje ir Lenkijos Respublikos rytiniame pasienyje. XIV - XVI amziuose ju proteviai isikure Lietuvos Didziojoje Kunigaikstysteje.
totoriai2.gif (6139 bytes)

V.Diutlenas.Vilniaus totoriu mecete.1916m.

Lietuvos totoriai - tai iseiviu is Aukso Ordos ir Krymo chanato palikuonys. Si savita bendruomene, atitrukusi nuo pagrindiniu totoriu - tiurku saknu ir apsupta svetimu saliu, sugebejo susitelkti ir issaugoti savo proteviu etnine kultura - nacionalinius ypatumus, tautini ir religini identiteta. Del ivairiu priezasciu per trumpa laika prarade savo kalba, Lietuvos totoriai del stipraus prisirisimo prie savo proteviu religijos - Islamo per 600 metu issaugojo savo nacionaline savimone. Lietuvos ir Lenkijos valdovai visada buvo tolerantiski totoriu visuomenes ir ju religijos atzvilgiu, totoriai state ju zemese mecetes ir netrukdomi ispazindavo savo religija. Jiems buvo suteiktos ivairios teises ir privilegijos, totoriu aukstuomene prilygo Lietuvos ir Lenkijos bajorams. Lietuvos totoriai simtmeciais islaike bebaimiu ir sumaniu kariu ivaizdi, pagrindinis ju uzsiemimas buvo karyba. Totoriu bendruomene visada rasdavo savo vieta tarp Lietuvos ir Lenkijos tautu ir issilaisvinimo kovose. XX amziaus pradzioje tautu kovos uz nepriklausomybe ir totoriu inteligentija pazadino tautiniam atgimimui; atsiranda issilavinusiu totoriu mokslininku ir kariu.

Why, why, why, why must we kill, kill, kill, kill, our own, own, own, own kind...

BOOM, BOOM, BOOM, BOOM,
Every time you drop the bomb,
You kill the god your child has born.
BOOM, BOOM, BOOM, BOOM
BOOM/BOOM/BOOM/BOOM/BOOM/BOOM/BOOM/BOOM
Every time you drop the bomb.

You're in mainland Europe, it's not fair desu

Doing a bed lads

Totoriu karys

Atgimimo sajudzio paskatinti, totoriu kilmes lenku mokslininkai pradeda tyrineti Lietuvos totoriu istorija. Sovietizacijos laikotarpiu Lietuvos stipriai apnyko totoriu dvasine kultura ir religija. Lietuvos tautinis atgimimas ir nepriklausomybes atgavimas XX amziaus pabaigoje sudare salygas totoriu bendruomenems atsigrezti i savo tautos etnine kultura - i savo istakas, tautos gyvybes saltinius. 1988 metais ikurta Lietuvos totoriu kulturos draugija, atsikure totoriu bendruomeniu visuomenine veikla. 1997 metais buvo iskilmingai pazymetas totoriu ir karaimu isikurimo Lietuvos Didziojoje Kunigaikstysteje 600 metu jubiliejus. 1998 metais buvo atkurtas Lietuvos musulmonu - sunitu dvasinis centras muftijatas.

Tikimes, kad Jums bus idomu susipazinti su Lietuvos totoriu istorija ir dabartimi.

I'm, but a little bit bit bit, show!
but a little bit bit bit, shame!
but a little bit, bit, bit
Bit! bit! bit!
[2x]

I'm just the man in the back!
Just the man in the back!
Just the back!

I'm just demeaning the pack!
Just demeaning the pack!
Just demeaning the pack!

War!
Fuck the system!
War!
Fuck the system!
Fuck the system!!
War!
Fuck the system!
War!
I need to fuck the Sys.
I need to fuck the Sys..
I need to fuck the Sys...

I'm, but a little bit bit bit, show!
but a little bit bit bit, shame!
but a little bit, bit, bit
Bit! bit! bit!
[2x]

Restauruota kenesa Vilniuje
1998 m.


Trakai

Ekspozicija "Lietuvos karaimai" pristato maziausia Lietuvos tauta - karaimus, ju istorija, kulturos palikima, opias dabarties problemas. Is nuotrauku, garso (iskaityto teksto, dainos, giesmes), grafiniu, video (vestuviniu paprociu, visuomeniniu renginiu) pavyzdziu, pateikiamu ekspozicijoje, atsiskleidzia sios rytu kulturos Lietuvoje specifika, jos santykis su aplinka.

1997 m. atliktu etnostatistiniu tyrimu duomenimis, Lietuvoje gyvena 257 karaimai. Aktyvi ju visuomenine veikla nukreipta i kulturos savitumo, gimtosios kalbos, paprociu, tikejimo issaugojima.


600 metu jubiliejus-
karaimai Lietuvoje
Gyvuodama Lietuvoje 600 metu, si nedidele tiurkiska tautele islaike stipria tautine savimone. Gana uzdaras bendruomenes gyvenimas, tvirti, karaimu religijos tiesomis gristi morales principai leme gimtosios kalbos, paprociu, ritualu, kartu ir tautines savivokos islikima. Sunkiomis salygomis isgyventi karaimams taip pat padejo Lietuvos tolerancija ju atzvilgiu, ryskejusi ne tik kasdieniame zmoniu bendravime, bet ir is ivairiu laikotarpiu oficialiu valstybes dokumentu.

Good night m80

I'm just demeaning the pack!
Just demeaning the pack!
Just demeaning the pack!

I'm just the man in the back!
Just the man in the back!
Just the back!

Whore!
Fuck the system!
Whore!
Fuck the system!
Fuck the system!!
Whore!
Fuck the system!
Whore!

I need to fuck the Sys.
I need to fuck the Sys..
I need to fuck the Sys..

You need to fuck the sys.
You need to fuck the sys..
You need to fuck the sys...
We all need to fuck the sys....

I'm, but a little bit bit bit, show!
but a little bit bit bit, shame!
but a little bit, bit, bit
Bit! bit! bit!

Chadzi Seraja chan Sapsalas (1873-1961), orientalistas, filologas, karaimu hachanas
Isskirtinis Lietuvos karaimu istorijos laikotarpis - tai sovietu okupacija, gerokai isklibinusi normalius karaimu bendruomenes gyvavimo pagrindus. Ir siandien jauciami to laikmecio padariniai nepaprastai apsunkina zmoniu ir tautos savivokos procesus.

Iki siu laiku issaugotu Lietuvos karaimu kulturos palikimu domisi daug pasaulio mokslininku. Daugiausiai demesio susilaukia dar gyva karaimu kalba, priklausanti tiurku kalbu seimos vakaru kipciaku pogrupiui. Ji nagrinejama keliais aspektais: kaip gyva, bet senu, retu, kitose tiurku seimos kalbose jau isnykusiu formu, zodziu islaikiusi kalba ir kaip kalba, pasiskolinusi ir savaip adaptavusi kai kuriuos aplinkiniu kalbu (lietuviu, rusu, lenku) zodyno, sintakses bruozus.

Why do they always send the poor?

Barbarisms by Barbaras
With pointed heels.
Victorious, victories kneel.
For brand new spankin' deals.
Marching forward hypocritic
And hypnotic computers.

You depend on our protection,
Yet you feed us lies from the table cloth.

La, la la, la la, la la, la la,

Everybody's going to the party, have a real good time.
Dancing in the desert, blowing up the sunshine.

Kneeling roses disappearing
Into Moses' dry mouth.
Breaking into Fort Knox,
Stealing our intentions.
Hangars sitting dripped in oil,
Crying, "Freedom!"

Darbu apie lietuviu audiniu rastus parodome XIX—XX a. lietuviu etnines kulturos bruozus, issiskiriancius pasaulio kulturos margumynuose. Paliestos lietuviu kulturos savitumo, islikimo ir asimiliacijos problemos, nagrinejamos audiniu rastu istakos. Parodos lankytojai gali ivertinti lietuviu etninio identiteto kaita ir rysius su pasaulio mene zinomais reiskiniais. Keliais lygmenimis pateikta teksto, garso, vaizdo informacija duotu ziniu apie audimo istorija, rastus, tekstiles simbolika. Parodomas etnines kulturos paveldo aktualumas siuolaikinei visuomenei.

Informacija naudinga svietimui, moderniam dizainui, tekstiles pramonei, tarpdisciplininiams moksliniams tyrimams. Darbo saltiniai - naujausi lauko tyrimai, Lietuvos archyvu, rankrastynu, muzieju medziaga, lyginamieji eksponatai is pasaulio kolekciju. Pateikiama informacija nuo bendriausiu ziniu apie audejus, audinius Lietuvoje iki tyrinejimu apie audiniu savitumus, reiksmes.

Nitey nite

Handed to obsoletion,
Still you feed us lies from the table cloth.

La, la la, la la, la la, la la,

Everybody's going to the party, have a real good time.
Dancing in the desert, blowing up the sunshine.

Everybody's going to the party, have a real good time.
Dancing in the desert, blowing up the sunshine.

Blast off. It's party time,
And we don't live in a Fascist nation.
Blast off. It's party time,
And where the fuck are you?
Where the fuck are you?
Where the fuck are you?

Zemaitija - Lietuvos etnografinis regionas, turintis savita ir idomia istorija, kuriame itin puoselejama tevu kalba, kultura, tradicijos ir paprociai.

Musu svetaine Jus ir kviecia susipazinti su Zemaitijos etnografiniu regionu, sio krasto istorija, kalba, kulturos paveldu, zymiausiais muziejais, parkais, teatrais, kitomis kulturos istaigomis, lankytinomis vietomis, visuomeninemis organizacijomis, kurios dabar daro didziausia itaka kulturinio gyvenimo pakilimui Zemaitijoje. Cia Jus rasite ir zemelapius, kuriose uzfiksuotos Zemaitijos istorines ir etnografines ribos. Svetaineje pateikiamos mokslininku mintys, pasisakymai Zemaitijos istorijos ir kulturos temomis. Jus turite galimybe susipazinti ir su Zemaitijos herbu bei veliava, siame kraste gimusiais, gyvenusiais, dirbusiais zymiausiais mokslo, meno, kulturos ir visuomenes veikejais, Zemaitijos sviesuoliu kulturiniais samburiais, Zemaiciu rasytoju sajudziu, Telsiu vyskupija, zemaiciu spauda. Surasite ir svarbiausias "Zemaiciu zemes" zurnalo publikacijas, informacija apie naujausius zemaitiskus leidinius.

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?
Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor? [4x]

Kneeling roses disappearing
Into Moses' dry mouth.
Breaking into Fort Knox,
Stealing our intentions.
Hangars sitting dripped in oil,
Crying, "Freedom!"

Handed to obsoletion,
Still you feed us lies from the tablecloth.

La, la la, la la, la la, la la,

Rupinimasis etnine kultura nera tik tautos garbes reikalas - jis svarbus jos gyvavimui ir islikimui. Turime nemazai etninei kulturai tirti butinu rasytiniu, ikonografiniu, garso saltiniu, esama nemazai brandziu publikuotu tyrimu. Bet modernioje visuomeneje turime ieskoti nauju budu, kaip skleisti kulturos pavelda ne tik savoje salyje, bet ir pasaulyje.

Vienas didziausiu etnines kulturos tyrinejimu trukumu yra tai, kad daznai apsiribojama tik savo tauta. Etnine kultura sureiksminama, ji laikoma aukstesnio lygio kultura nei kaimyniniu krastu kulturos. O juk mes, kaip ir kitos tautos, esame ir pasaulio bei Europos dalis. Daug aistru sukelia bandymai priskirti Lietuva Vakarams ar Rytams. Daznai pamirstama, kad musu etnine kultura yra dvieju kulturiniu arealu sanduroje - tai rodo etnines kulturos tyrinejimai. Sitas faktas turetu skatinti dar labiau susidometi senaja kultura, Lietuva sudominti uzsieniecius. Etnines rytietiskosios ir vakarietiskosios kulturu skirtumus parodysime atskleisdami svarbiausius ju klodus.

Everybody's going to the party, have a real good time.
Dancing in the desert, blowing up the sunshine.

Everybody's going to the party, have a real good time.
Dancing in the desert, blowing up the sun

Where the fuck are you?
Where the fuck are you?

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?
Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor? [3x]

Why do they always send the poor? [3x]
They always send the poor [2x]

Humanizmas, kaip paziuru sistema ir dvasinis judejimas, susiformaves Renesanso epochoje ir pagrindine vertybe laikes bei aukstines laisva, issilavinusi zmogu, XIV-XV a. praKnyga, XVII a.dejo sklisti is Italijos. Humanitas (nuo lot. humanus – zmoniskas, paslaugus, svelnus) – tai visu pirma zmogaus, valstybes, tikejimo ir laisves idealai. Humanizmo idejos speriai skynesi kelia ir to meto Lietuvos Didziosios Kunigaikstystes gyveniman. Visu pirma jos plito per Lietuvos studentus, studijavusius Europos universitetuose (iki XV a. populiariausi buvo Padujos, Bolonijos, Sienos, Prahos, Krokuvos universitetai, XVI a. – Karaliauciaus, Vitenbergo, Leipcigo, Leideno ir kt.). Humanistines idejas platino ir tuo metu Lietuvoje (visu pirma Lietuvos didziojo kunigaikscio dvare) apsigyvene Vakaru Europos sviesuoliai (Janas Sakranas, Erazmas Vitelijus, Venclovas Agripa ir kt.), o XVI a. antrojoje puseje – tokie kulturos veikejai kaip, pavyzdziui, zymus teisininkas, poetas Petras Roizijus. Ypac didelis postumis humanistiniam judejimui buvo XVI a. prasidejusi Reformacija, Lietuvoje iskelusi tokias asmenybes kaip Abraomas Kulvietis, Stanislovas Rapolionis, Jurgis Zablockis. Jie paruose dirva atsirasti lietuviskam spausdintam zodziui, pirmiausia – Martyno Mazvydo Katekizmui. Renesansinio humanizmo dvasia alsuoja ir lotyniskai rasiusiu, protestantizma ispazinusiu Mykolo Lietuvio, Elijo Pilgrimovijaus, Jono Radvano, Augustino Rotundo, Andriaus Volano darbai.

Hey Mr. Jack,
Is that the mouthwash in your eyes,
Hey Mr. jack,
Is that the cause of your surprise,
Hey where you at,
On the side of the freeway in the car,
Hey where you at,
On the side of the freeway in the car.
In the car.

On the side of the freeway in the...
Hey Mr. Jack,
Is that the trick of your disguise,
Hey Mr. Jack,
Is that the cause of your demise,
Hey where you at,
On the side of the freeway in the car,
Hey where you at,
On the side of the freeway in the car,
In the car, in the car, in the car.

Tiesiogiai humanizmo idejos Lietuvoje plito ir per svarbiausiu Europos humanistu (Erazmo Roterdamiecio, Johanno Reuchlino, Ulricho von Hutteno, Philippo Melanchtono) veikalus, kuriuos is ivairiu Europos miestu atsivezdavo i Lietuva tuometine skaitancioji visuomene. Propaguodami antikine kultura, lotynu kalbos vartojima, humanistai sukure nauja mokyklos modeli – studia humanitatis. Ryskiausias tokios mokyklos pavyzdys Lietuvoje – 1579 m. Vilniuje ikurta jezuitu akademija (universitetas). Ji XVI-XVII a. buvo svarbiausia humanizmo ideju itvirtintoja Lietuvos Didziojoje Kunigaikstysteje. Humanistinis mokymo metodas sekmingai buvo taikomas ir tuo metu Lietuvoje veikusiose jezuitu kolegijose. Ypac nasiai humanizmo idejos skleidesi Vilniaus universiteto profesoriu humanistu (Alberto ir Kazimiero Vijuku-Kojelaviciu, Zygimanto Liauksmino, Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus ir kitu) darbuose.

Budinga humanizmo, kaip paziuru, ideju sistemos, ikunyta israiska visu pirma buvo asmenines bibliotekos. Ju to meto Lietuvoje buta palyginti turtingu. Pati ispudingiausia is ju – Lietuvos didziojo kunigaikscio ir Lenkijos karaliaus Zygimanto Augusto biblioteka Vilniuje, turejusi 4–5 tukstancius knygu. Ryskaus humanistinio turinio buvo ir Georgijaus Albinijaus, Eustachijaus Valaviciaus, Valerijono Protaseviciaus, Merkelio Giedraicio, Mikalojaus Paco ir kitos bibliotekos.

Seven a.m. morning, came to take us away,
Little men, big guns, pointed at our heads,
Seven a.m. morning, came to take us away,
Little men, big guns, pointed at our heads,
At our, at our heads.

Your prospect of living gone,
You ran the light at dawn,
Protectors on your back,
Lights are on their track.
You must now face authority,
You're nothing like me,
You must now face authority,
You're nothing like me.
Put you hands up, get out of the car,
Put you hands up, get out of the car,
Put you hands up, get out of the car.

Mikalojus Konstantinas Ciurlionis (1875 – 1911) – lietuviu dailininkas, kompozitorius – profesionaliosios lietuviu muzikos pradininkas, savo kuryba perzenges nacionalines kulturos ribas.
M.K. Ciurlionio daile, muzika ir literaturine kuryba atspindi XIX – XX a. sanduroje egzistavusias ivairias filosofines, religines teorijas, menines kryptis, aktualias ir dabar.
Jo daile, sunkiai ispraudziama i vienos meno sroves ribas, laikoma zymiausiu lietuviu inasu i pasaulio kultura ir minima greta tokiu garsiu modernistu kaip M. Kandinskis, E. Munchas, O. Redonas, F. Kupka ir kiti.

M.K.Ciurlionio mena vertino ir ypac juo domejosi tokie garsus meno pasaulio zmones kaip I. Dunkan, R. Rolanas, O. Mesjanas.

Fuck you pig,
Fuck you pig,
Fuck you pig,
Fuck you pig,
Put you hands up, get out of the car.

Jonas Mačiulis-Maironis (1862–1932) – poetas, katalikų dvasininkas, teologijos daktaras, profesorius.
Gimė 1862 m. lapkričio 2 d. turtingoje laisvųjų ūkininkų Onos ir Aleksandro Mačiulių šeimoje Pasandravyje (dab. Raseinių r.). Augo su trimis jaunesnėmis seserimis netoliese esančiame tėvų ūkyje – Bernotų vienkiemyje. 1874–1883 m. mokėsi Kauno gimnazijoje, pasižymėjo matematiniais gabumais, ėmė domėtis literatūra, pradėjo rašyti eilėraščius lenkų kalba. Baigęs gimnaziją pasirinko literatūros studijas: 1883 m. įstojo į Kijevo universitetą, bet studijomis, mokslo lygiu nusivylė. Po metų išvažiavo į Kauno kunigų seminariją. Studijuodamas skaitė Lietuvos romantikų Adomo Mickevičiaus, Juozapo Ignoto Kraševskio, Vladislovo Sirokomlės kūrybą, Simono Daukanto, Teodoro Narbuto istorinius veikalus. Ši lektūra galutinai suformavo jo tautinį sąmoningumą, o lietuvių poetai Kristijonas Donelaitis ir Antanas Baranauskas sutvirtino pasiryžimą kurti lietuvių kalba. Sudeginęs anksčiau parašytas lenkiškas eiles, ėmė rašyti lietuviškai, tarp bendramokslių pagarsėjo kaip poetas. 1885 m. debiutavo Aušroje, Zvalionio slapyvardžiu nusiuntęs eilėraštį „Lietuvos vargas“. Rašė publicistinius straipsnius į nelegalią lietuvių spaudą (Aušrą, Šviesą).

Pradedantis poetas suvokė populiarios Lietuvos istorijos, parašytos prieinama, šiuolaikiška lietuvių kalba, poreikį, jos reikšmę, telkiant tautinę bendriją ir lietuvių literatūros skaitytojus. Per pirmuosius metus seminarijoje parašė trumpą kompiliacinę Lietuvos istoriją Apsakymai apie Lietuvos praeigą (parašyta 1886, publikuota 1891). Be kitų šaltinių, ją rašydamas rėmėsi lietuvių istoriko Simono Daukanto darbais. Tai buvo pirmoji ištisinė, plačiam skaitytojų ratui skirta Lietuvos istorija lietuvių kalba, aprėpianti lietuvių tautos gyvenimą nuo priešistorės iki dabarties. 1888 m., baigdamas seminariją, sukūrė rankraščiu likusią poemą Lietuva, paremtą poetinės kelionės po Lietuvos kraštą siužetu, dedikavo ją Antanui Baranauskui kaip naujosios lietuvių literatūros pradininkui. Tad pirmaisiais didesniais darbais būsimasis Maironis susikūrė savo poetinio pasaulėvaizdžio atramas – ateičiai atvirą Lietuvos istorinį laiką ir erdvę.

Kūrybingiausias poeto laikas – studijos Peterburgo Romos katalikų dvasinėje akademijoje (1888–1892) ir dveji darbo metai dėstant Žemaičių kunigų seminarijoje Kaune (1892–1894). Šiuo metu Mačiulis rašė eilėraščius, kurių dalį skelbė nelegalioje dešiniojoje lietuvių spaudoje, sukūrė poemą Tarp skausmų į garbę, kurioje įprasmino lietuvių tautinio atgimimo idėjas ir jaunosios lietuvių inteligentijos gyvenimo realijas. Rusijos imperijai varžant ir slopinant lietuvių kultūrinį gyvenimą, Maironis vis dėlto buvo įsitikinęs profesionalaus lietuvių meno perspektyvomis, jo plėtote ateityje: sukūrė operos libretą Kame išganymas?, kurio centre – žmogaus vertybinių pasirinkimų problema moderniojoje epochoje su jai būdinga ideologinių pozijų įvairove. Pasirinko Maironio slapyvardį, biografų siejamą su poeto gimtinės vietovardžiais – Maironių, Maironiškių kaimų vardais. Dirbdamas Kaune parengė savo pirmąsias grožinės kūrybos knygas – poemą Tarp skausmų į garbę ir poezijos rinkinį Pavasario balsai, kuriame buvo paskelbtas ir libretas Kame išganymas? (išspausdintos Tilžėje 1895 m., nelegalios lietuvių spaudos leidybos centre).

*does another post*

Fuck off with the spam.

Cancer

I should start crossdressing desu

Same here

Real thread

A mean a mini-skirt and programming socks can't be that expensive right?
I just want to be cute

The doco on the NBN is finished. :( Should have been longer 2bh.

Any insights?

Basically what I already knew.

-Sub contractors doing dodgy rollout work
-Customers not getting what speed they pay for due to CVC or long copper runs.
-Technicians not showing up to fix issues
- ISP & NBN blame game of who's problem it is to fix

So incompetence on all fronts then?
That's that you get for voting in a bunch of corrupt tories who half arsed the funding and think that 25mbps is more than enough speed for the space age.