Edycja dziewiątek
/polska/
Other urls found in this thread:
youtube.com
youtube.com
youtube.com
youtube.com
youtube.com
youtube.com
youtube.com
youtube.com
youtube.com
twitter.com
ps4 najchujowsza edycja
:3
*blokuje ci droge*
>tug
pedale
miałem tutaj dostać 9 na końcu tego posta ale nie wyszło jak zawsze
ech
co
>tug zajęło ci 3 godziny skompilowanie nethacka
kto /brainlet/
3 × 3 =
...
3 x 3 = 6x
...
...
Od paru miesięcy nie mogę słuchać niczego oprócz hymnów i chórałów starorzymskich, bizantyjskich i ortodoksyjnych.
Co się dzieje.
masz chujowy gust
po prostu
masz dobry gust
po prostu
...
3 times x times 3 = 9 times x
...
opinie
Jebany Boguś
>wnusiu co ty za bajeczki oglądasz
niby jak mam jej wyjasnic o co chodzi w love live
Kontynuując z poprzedniego wątku o niezainteresowaniu "polska racja stanu":
Co to jest w ogóle "polska racja stanu" i dlaczego miałoby to w jakiś sposób poprawiać sytuacje życiową mieszkańców polski? Czy jakiś racjonalny szeregowy polak podejmuje na co dzień w swoim życiu decyzje kierując się"polską racją stanu"? Jak to by miało wyglądać? Zdarza wam to się? Bo coś mi się wydaje że mem i słowa bez znaczenia.
ma racje, jak można cos takiego oglądać
wyjaśniłbym ci, ale musiałbyś mi najpierw wyjaśnić co to jest love live
...
HAHAHAHAHAHAHAHAHA
przedstaw jej swoją rzonę
"Bapciu, pamiętasz jak byłaś małą dziewczynką i bawiłaś się lalkami? No to coś takiego tylko że dla dorosłych mężczyzn"
Możesz się kierować ''polską racją stanu'' nawet robiąc zakupy w polskich sklepach. Także tak, chociaż może wydać ci się to absurdalne, można na co dzień podejmować decyzje kierując się nią,
zesrałem się i zaśmierdziało
dajcie jakies gry klasyczne na ps1 albo n64 podwieki nie pisac bo nawet nie wiecie co to :))))
>racja stanu
ale podwiekizmem zajebało
1. Nie miej chujowego gustu
jebać polskę
>jebać polskę
ale podwiekizmem zajebało
jebać mnie
>moja marmagyła kiedy widzę p*laka
Przeciętny człowiek to leming który zazwyczaj jest albo niezainteresowany polityką albo ma o niej znikome pojęcię. Racja stanu odnośi się do rządzących którzy powinni sterować Polską tak aby przeciętnemu Kowalksiemu żyło się jak najlpeiej. Jest to stawianie dobra Polaków ponad dobro innych narodów. Niektórym może wydać się to dziwne ale od wieków ludzie przeróżnych maści operują w ten właśnie sposób. Naród to takie jedno duże plemie które uwikłane jest w wieczną walkę z innymi podobnie myślącymi plemionami. Przykładem racji stanu może być bunt Żeligowskiego i przyłączenie Wileńszczyzny do Polski. Dla Polski i Polaków tam zamieszkujących było to działanie właściwe, dla Litwinów wręcz przeciwnie.
witamy Pana w parlamencie europejskim
>Możesz się kierować ''polską racją stanu'' nawet robiąc zakupy w polskich sklepach
XD
To jest na tylu poziomach że sam nie wiem od czego zacząć. Od wielokrotnie udowadnianej nieskuteczności (a wręcz przeciwskuteczności) bojkotów konsumenckich? Od tego że segmentacja rynku (o ile by działała) nie poprawiłaby, wręcz przeciwnie, pogorszyłaby sytuacji przeciętnego polaka? Od tego że przecież próbowano motzno w jakieś akcje "nie kupuj u żyda" i ogólnie fala antysemityzmu helou?
No i to nam niby zepsuło IIRP? Że nie nie robiono zakupów w polskich sklepach? No to jeżeli twoja teza jest prawdziwa, to strach byłoby kichnąć przy granicy żeby polski nie zdmuchnąć.
>tug robisz reinstal systemu co miesiąc bo muh cache muh miejsce na dysku
zajebcie mnie
jedna wielka polska zydowska
>Racja stanu odnośi się do rządzących którzy powinni sterować Polską tak aby przeciętnemu Kowalksiemu żyło się jak najlpeiej
Czyli co konkretnie? Widziałeś kiedyś polityka który nie kierowałsię "racją stanu"?
To funkcjonuje tylko jako pusty zarzut wobec przeciwnika politycznego, kiedy nie zgadzasz się z nim i usiłujesz wmawiać wszystkim że twoja racja reprezentuje racje wszystkich. Co jest ewidentnie nieprawdą bo nie reprezentuje chociażby jego.
Ale czemu ty mi wkładasz słowa w usta? Gdzie niby zasugerowałem, że to zepsuło II RP?
gnije ze polaczki myslą że ten no, przed komuną tu sie dobrze żyło.
Pierdolenie dobrze zyło sie tylko elicie wiekszosc polaczków wpierdalała gówno II RP to była chujnia nieziemska.Polska nigdy nie była dobra po prostu dla polaczka winni sa wszyscy tylko nie on
>no bo komuna
oni beda to pierdolić jeszcze przez 300 lat
II RP miała dokładnie takie same problemy, co jej poprzedniczka. Niestabilność władzy centralnej i wielonarodowy charakter państwa. Większość Żydów nie czuła się Polakami i jedynie malutka mniejszość pragnęła się integrować. Niemcy i Rusini myśleli podobnie. Im większa jest dana mniejszość narodowa i im bardziej oddalona kulturowo ona jest, tym trudniej będzie ją zasymilować.
jestem samotny i chcialbym loszke-niewolniczke do kochania
I'll take it
husaria była chuja wartym gównem
>używanie zbroi w XVIII kurwa wieku
>wygrywali tylko przeciwko tatarom którzy używali łuków kiedy reszta swiata dawno miała broń palna
>w pizde od szwedów
>w pizde od Turków
>ostatecznie nasrali sobie do ryja i rozebrano polske
umm tacy wojownicy hehe baptized in fire 40:1 chuj kurwa polan stronk
dobra, już to pisałeś Marcel
nie chcę brzmieć krawędziowo ale spinanie dupy o kawałek ziemi na którym urodziłeś się czystym przypadkiem bo mogłeś na innym brzmi strasznie głupi
moze byc taka
Badania archeologiczne sugerują, że Wandalowie zamieszkiwali przez pewien okres ziemie Wielkopolski, Kujaw, Dolnego Śląska, Górnego Śląska, Małopolski, Świętokrzyskiego i Mazowsza i byli ludem odpowiadajacym tak zwanej kulturze przeworskiej.
Stanowili istotny komponent wieloetnicznego Związku Lugijskiego, czyli Lechii.
Z badań genetycznych wiemy, że ludność zamieszkała na obszarze Kultury Przeworskiej w czasach epoki Rzymskiej (II wiek p.n.e do IV wieku n.e.) miała genotyp identyczny lub bardzo podobny do współczesnej populacji ludności Polski.
Jest to dowód na to, że Wandalowie byli Słowianami i naszymi bezpośrednimi przodkami.
Również średniowieczni polscy i zachodni kronikarze powszechnie twierdzili, że Polacy, Czesi i pozostałe ludy zachodniosłowiańskie to w prostej linii potomkowie Wandalów. [4]
Nasi władcy, na przykład Mieszko Pierwszy i Bolesław Chrobry, w średniowieczu nazywani byli wodzami, książętami Wandalów. [4]
Niektóre średniowieczne kroniki Wandalami nazywały też Słowian połabskich i mieszkańców Panonii. [4]
Jak widać centrum osiedleńcze Wandalów było nad Wisłą, nazywaną wówczas Wandal, od imienia królowej Wandy, ale cały lud Wandalów zamieszkiwał rozleglejsze tereny, które możemy utożsamiać ze Słowiańszczyzną Zachodnią i częściowo południowo-wschodnią.
Byli więc Wandalowie zarazem ludem zamieszkującym centralne tereny związku plemiennego Słowian nazywanego Lechią lub Królestwem Lechii.
Osoby mało interesujace się historią mogą być zaskoczone, ale po rozważeniu tych faktów okazuje się, że my Polacy jesteśmy Wandalami, ludem bardzo szanowanym w starożytności i w średniowieczu.
CHUJ CI W DUPE KURWO
youtube.com
ktoś dał polskie napisy
i teraz chcę mi się rzygać
Nazwy się zmieniają, ale ludność zdefiniowana okreslonym genotypem, fizycznym typem antropologicznym, językiem i "temperamentem narodowym" pozostaje.
Łatkę niszczycieli kultury przypięto Wandalom dopiero w okresie Rewolucji Francuskiej.
Ze słynnego narodu Wandalów zrobiono zwykłych chuliganów, czyli wandali.
Osobą, która w czasie Rewolucji Fancuskiej, skojarzyła po raz pierwszy "wandalizm" ze słynnym ludem Wandalów był pewien francuski biskup, który widocznie upadek Rzymu uważał za wielką stratę dla kultury światowej.
Ja tak nie uważam, starożytny Rzym był według mnie krwiożerczym, zaborczym imperium i dobrze się stało, że ciągle przez niego napastowani i prowokowani "barbarzyńcy" w końcu go zdobyli.
A cała kultura Grecji i Rzymu, jak się okazuje pełnymi garściami czerpała z osiagnięć takich ludów, jak piszący i mówiący po słowiańsku Etruskowie.
Pismo łacińskie zaś jest, co udowodnił pan Winicjusz Kossakowski, tylko uproszczonym i sprymityzowanym alfabetem słowiańskim.
Podkreśliłbym jeszcze raz kulturotwórczą i cywilizacyjną rolę Wandalów w historii świata.
Na pewno nie byli oni dzikusami i "wandalami".
Byli doskonale zorganizowani.
Na podbój Europy Zachodniej ruszyli z całymi rodzinami.
Nie był to więc najazd łupieżczy, ale kulturotwórczy.
Nie najeżdżali, tylko wyzwalali Wolne Ludy tej Ziemi spod niewoli nieludzkiego i ciągle agresywnego Imperium Rzymskiego.
W świetle współczesnej, antysłowiańskiej propagandy naukowej (bo nie jest to nauka, tylko tak się nazywa) brzmi to śmiesznie, ale tak właśnie było.
youtube.com
ktoś dodał polski dubling
i teraz chce mi się rzygać
jak duble to umrzesz dzisiaj w nocy
za długie, nie przeczytałem
Większość dzisiejszych polityków nie kieruje się racją stanów swoich nacji. Weźmy na przekład niemiecką kanclerz Angele Merkel. Jej działania są uwarunkowanę na szkodę narodu Niemieckiego. Doprowolne wpuszczenie milionów imigrantów z krajów o radykalnie innej kulturze może doprowadzić jedynie do tragedii. Większość z nich żyje na zasiłeczku obciązając i tak chwięjący się w posadach niemiecki system pomocy społecznej. Rodowici Niemcy muszą teraz pracować na rzecz nowych przybyszów. Niemcy stają się biedniejsze i mniej bezpieczne ergo działania kanclerz Merkel są sprzeczne z niemiecką racją stanu.
>ten jeden autysta który to teraz czyta bo ma obsesje na punkcie historii polski
złoto jebane xD
a piramid tam nie było?
to byłem ja, zawsze tłumacze takie weabowskie gówno na polski żebyście mieli z tego powodu ból dupy i odruchy wymiotne hahahaha pierdol sie cwelu my polacy nie gęsi swoj jezyk mamy
youtube.com
aż mi się przypomniało
dzięki user
>jebaci ciapakuf c'nie Mati
XD
a Merkel to jaki ma cel w tym "niszczeniu Niemiec"? bo mam wrażenie że większość zjebów nieironicznie wierzy że ona jest jakimś jednowymiarowym filmowym czarnym charakterem
to nie byli przypadkiem wizygoci którzy rozjebali Rzym? oslo to z łaciną tak sobie.
Wszystko co dobre to oczywiście wynalazek pic related.
ale piecze podwieka
ty już lepiej idź bo się na marsz kobiet spóźnisz
Polacy czy Niemcy?
o chuj aż mi się przypomniało jak cirka 2009 chyba na jutubach oglądałem wokaloidy z polskimi napisami
O to wam się spodoba
kiedyś to było
youtube.com
postarali się, mi się podobało
chociaż te angielskie wstawki też mogli przetłumaczyć
rozmowa z prawakiem flowchart
temat dotyczy polityki zagranicznej albo w jakikolwiek sposob dotyczy innych narodow
>ablu ablu muh uchodzcy
w innym przypadku
>ale bul dupy lewakuw xddd
Dla dużych firm operujących w Niemczech sytuacja jest całkiem dobra. Napływ taniej siły roboczej ze państw Europy Wschodniej utrzymuję pensje na komfortowo niskim poziomie a imigranci z krajów trzeciego świta są idealnymi konsumentami. Imigranci potrzebują wszystkiego począwszy od butów a na telewizorach kończąc. Wielonarodowść niszczy również związki zawodowe. Trudniej jest się robotnikom dogadać jak jeden mówi po Niemiecku, drugi po Polsku a trzeci po Turecku. Podzielone społeczeństwo to społeczeństwo łatwiejsze w kontroli. Jeżeli nie możesz zdobyć władzy teraz to ściągnij sobie elektorat z zagranicy który zagłosuje na ciebie w przyszłości. Zacznij rozdawać zasiłki a kupisz sobie głosy na pokolenia do przodu.
stare memy > nowe memy
itsudemo i love you
>wielonarodowy charakter państwa
Dla polski to był problem tylko dlatego bo polska chciała żeby to był dla niej problem, czyli na własne życzenie. Tego całego syfu np. z UPA można było uniknąć gdyby nie próbować z nich robić polaków na siłę.
>Większość Żydów nie czuła się Polakami
To źle? A musieli się od razu stawać polakami? A jak będziesz chciał się przeprowadzić za granicę to też masz zmieniać narodowość?
>jedynie malutka mniejszość pragnęła się integrować
Nie odróżniasz od siebie integracji i asymilacji. Integrowali się normalnie.
W ogóle:
>chciej stworzyć jak największe i najsilniejsze państwo możliwe
>narzekaj że w jego skład wchodzi wiele narodowości
skoro tak nam to bardzo przeszkadzało, to mogliśmy oddać tereny zamieszkane w mniejszości przez osoby narodowości polskiej
rozmowa z lewakiem
>podajesz argument przeciwko uchodźcom
>zostajesz nazwany faszystą
miiiina
Chiruno no sansuu kyoushitsu hajimaru yo
Nie ma NIC złego w faszyźmie. Udowodnijcie mi źle.
Protip: nie możecie.
>Większość dzisiejszych polityków nie kieruje się racją stanów swoich nacji
>Weźmy na przekład niemiecką kanclerz Angele Merkel
Dokładnie o tym właśnie pisałem, że to tylko twoja opinia. Ona uważa inaczej.
>pamiętaj o dzieciach >:(
>chcesz żeby zdechły w syrii? >:(
>"ehehehe no jasne że nie yyy no to przyjmijmy tych uchodźców już"
>90% uchodźców to młodzi mężczyźni w sile wieku
Można być lewakiem i nie chcieć uchodźców
No tak, masz rację. Nic dziwnego, że nas mordowali, że nabijali ciężarne kobiety na płoty, w końcu chcieliśmy ich spolonizować. To kompletnie normalna i zdrowa reakcja. To wcale nie jest relatywizowanie obrzydliwych zbrodni.
>Dla dużych firm operujących w Niemczech sytuacja jest całkiem dobra.
hint hint: P O D A T K I
youtube.com
kiejś to było
postujcie pierwszy mem jaki pamiętacie
youtube.com
>To kompletnie normalna i zdrowa reakcja.
na wojnie nie ma czegoś takiego jak "normalna i zdrowa reakcja"
chi chi chirumiru to mu yo genki chi chi chirumiru ko no mirukuuuuu
tak sracie o tych uchodzców a dobrze wiecie ze jesli nie bedziemy ich przyjmowac to europa upadnie przez brak sily roboczej spowodowany niskim przyrostem naturalnym i tak naprawde to nie ma innego rozwiązania niz uchodzcy
>on to nazywa wojną
Dobra, spierdalaj już w podskokach, Mykola.
TUSKETE EIRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN
>nie ma innego rozwiązania
dosłownie robienie więcej dzieci
...