hilal bıyık edişın
/tr/
Other urls found in this thread:
youtube.com
youtube.com
strawpoll.me
youtube.com
tr.wikipedia.org
en.wikipedia.org
youtube.com
en.wikipedia.org
youtube.com
youtube.com
twitter.com
youtube.com
tirad muzigi
first for nihalin terlemiş tombul ayakları
...
nth for mahmut
first for uzun ince bir yol
...
comfy tirad desu
aklıma yunanca kökenli isim sadece melodi geliyor
güzel açtım dinliyorum hemen
Unutmayak
Bu adamın olayını hiç anlmadım ve araştıramadım
Kürt öldürmüş diye duydum doğru mu
...
>
>Arapça ve Farsça aynı kategoride
>fark olduğunu ima ediyor
...
Öldürmek değil, reenkarne olup k*rtlükten kurtulmaları için yardımcı oldu.
araştırman gereken kelime jitem
bu sarkinin sozleri efso:
Ben özümle bağdaştım
Atlanıp dağlar aştım
Bir kurtla karşılaştım
Dedi uğurlar olsun
Tanrı Türk'e yar olsun
Yar oldu yollar bana
Söyledi diller bana
Turan eller var olsun
Düşmanlar kahrolsun
Tanrı Türk'e yar olsun
TURAN ELLER VAR OLSUN
TANRI TÜRK'E YAR OLSUN
Ben kurtlarla ulaştım
Altayları dolaştım
Şamanımla bağlaştım
Dedi uğurlar olsun
Tanrı Türk'e yar olsun
DEDİ UĞURLAR OLSUN
TANRI TÜRK'E YAR OLSUN
Yar oldu yollar bana
Söyledi diller bana
Turan eller var olsun
Düşmanlar kahrolsun
TURAN ELLER VAR OLSUN
TANRI TÜRK'E YAR OLSUN
Dolaştıkça Turan'ı
Andım Bilge Kağan'ı
Gördüm Fatih Sultan'ı
Dedi uğıurlar olsun
Tanrı Türk'e yar olsun
DEDİ UĞURLAR OLSUN
TANRI TÜRK'E YAR OLSUN
Yar oldu yollar bana
Söyledi dillerb ana
Turan elller var olsun
Düşmanlar kahrolsun
Tanrı Türk'e yar olsun
t. okyanus hıdır
farslar = insan, egitimli, ve kul zencilerini egitip onlara medeniyet veren insanlar
arap= bi bok bilmeyen, ilk baslarda altin nedir, tarim nedir, bilmeyen ilkel barbarlar
t. iran maymunu
samiler -en azından- potansiyel sahibi bi kavim, zaten yahudiler de bunun en güzel göstergesi.
iran milletleriyse anaları ve bacılarını sikmeyi meşrulaştırmak dışında medeniyetlik namına bir şey yapmış değil bugüne kadar.
>farslar
>medeniyet
Yahudilerin başarısının sebebi Avrupa da kalıp Avrupai bir halkla dönüşmüş olmaları. Yoksa Orthodox Yahudilerin Muhammedçi Araplardan farkı yok.
arapların bok gibi halde olmasının TEK nedeni bu barbarlıktır. adamlara ters öjenik uygulandı, bunu defalarca anlattık. yoksa araplar iyi bir etnisiteydi. antik yunanların da arap yarımadası kökenli olduklarını hatırlatayım
en.wikipedia.org
>The Grand Library of Baghdad, containing countless precious historical documents and books on subjects ranging from medicine to astronomy, was destroyed. Survivors said that the waters of the Tigris ran black with ink from the enormous quantities of books flung into the river and red from the blood of the scientists and philosophers killed.
>"Iraq in 1258 was very different from present day Iraq. Its agriculture was supported by canal networks thousands of years old. Baghdad was one of the most brilliant intellectual centers in the world. The Mongol destruction of Baghdad was a psychological blow from which Islam never recovered. With the sack of Baghdad, the intellectual flowering of Islam was snuffed out. Imagining the Athens of Pericles and Aristotle obliterated by a nuclear weapon begins to suggest the enormity of the blow. The Mongols filled in the irrigation canals and left Iraq too depopulated to restore them.
Dünkü olayı hatırlayan varmı Sup Forums de :DDD
t.Kadir Mısıroğlu
>antik yunanların da arap yarımadası kökenli olduklarını hatırlatayım
>Islam öncesi Kuzey Afrika
>Arap yarımadası
>Semitik
öööf :DD akparti gençlik kollarından mı öğrendin bunları
sadece attığın görseli gördüm ben, sonucu ne oldu bilmiyorum :D
Amına koyayım bide şu moğolları ''le epic honorabull worriurs xddd'' gibi görüyorlar ya çıldırıcam
adamlara semitik demedim neyi ima ediyorsun? ticaret ve kültür alanı geniş coğrafyada felsefe ve bilim devam eder, bu yüzden ipek yolunun falan geçtiği yerler bilim, sanat ve kültür merkezleri olmuştur. antik yunanlıları oraya bağlama nedenim bu /r/turkey posterım benim.
Moğollar olmasa idi şuan Orta Asyadaki Türklerin çoğu Türkçe yerine Arapçadan bozma bir dil konuşuyor olucaktı. Aynı Berberler gibi dillerinin orjinalliğini kaybediceklerdi.
İranı Arap olmaktan Türkler, Orta Asya Türklerini Arap olmaktan Moğollar kurtardı.
...
Moğollar olmasaydı sen yine olurdun da dinin dilin ne olurdu bilemezdin İT!!!
çengis hanın köpeği olun
>have u ever put bigger things in your butt
>yes
oha be, ibne mi bu? xd
>honorabull
değillerdi ama dünyanın amına koydular
orta asya türklerinin rus özentisi olması götümü yakıyoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrr
>götünde dildo var
>ibne mi bu
>yoksa araplar iyi bir etnisiteydi. antik yunanların da arap yarımadası kökenli olduklarını hatırlatayım
>adamlara semitik demedim neyi ima ediyorsun?
Halen ima etmediğini idda ediyorsan eğer Türkçeyi baştan öğrensen iyi edersin çünkü ne yazdığının farkında değilsin.
Ayrıca Moğolların Arap münnevlerini öldürmesi şüphesiz etkisi olmuştur lakin Arapların boku yemiş olmasının en büyük sebebi 1.Dünya savaşı sonrası çizilen sınırlardan başka birşey değil.
malmisin hocam
zaten mongollar feth edince coktandir araplar cokus halinde idi
öldürmesinin*
>hadisler t*rkleri dusman gorsun, muslumanligin en buyuk dusmani t*rkler desin
>boklu bi laos basket weaving tahtasinda gotveren t*rkler araplari korusun
>zaza
>kürt değil
hmmmm
o da doğru
ama eğer moğollar olmasaydılar bugün arap olmak kötü bir şey olarak görülücek miydi?
WW1 öncesinde de boku yemiş haldelerdi zaten, 20. yyda başlamadı kanserlikleri. Bağdat sonrası aristokrat sınıfı tamamen yok edilmiş, ellerinde tercüme edilmiş yunan textlerinden tut, kendi tıbbi araştırmalarına kadar hiçbirşey kalmamış bir toplumun herşeyden önce genleri sikilmiş demektir. bağdat dışındaki araplar çöptü zaten, onlar kaldı sadece.
anlatımım iyi değil, fakat yunanların semitik olduğunu tabi ki de ima etmiyorum. neyi ima ettiğimi önceki postumda açıkladım.
hayır değildi zazacığım cahilim, "golden age"i bitiren olay bağdat işgalidir zaten. makaleyi okusan bok gibi durumda falan olmadıklarını görürdün.
ne yapıcaklardı? kendine bile sahip çıkamayan türkiyenin mi özentisi olacaklardı yoksa dünyanın öbür ucundaki amerikaya mı yanlıyacaklardı. yapabilicekleri en mantıklı işi yaptılar, iyide yaptılar. zaten bozkırda at sürmekten işte yay atmaktan filan başka bi bok bildikleri yoktu sovyetler biraz eğitti bunlarıda şimdi iki taşı üst üste koyup bişey becerebiliyorlar. allah korusun eğer sovyetler dönemlerinde bağımsız filan olsalardı şimdi afganistandan farksız olurlardı.
tüm mena yerlileri iğrenç kokulu maymunlardır kimsenin arapları savunduğu yok
bi bırakın türkler olarak şurdan elimizi eteğimizi çekelim
arapları korumuyorum, ama sen türkçe bilmediğin için anlayamasın. sadece araplar iran maymunlarından yüksektedir diyorum.
ben her türlü tapardım moğollara :D
>"golden age"i bitiren olay bağdat işgalidir zaten
>golden age
top fucking kek
yav tamam tamam oyle olsun
ben diyorum canakkale bogazi sen diyorsun _______________ ?
anlayamazsın*
...
>golden age yok çünkü poldaki arkadaşlarım öyle dedi
>yav tamam tamam oyle olsun
öyle zaten, PC oyunlarından tarih öğrenme.
hocam o zaman gel ciddi bi konusalim;
Islamic Golden age, ve bunula beraber guclu bi Abvasidler Harun Al-Rashid ile bitt
^sence?
anlamadım dediğini?
ulan bakmadan type yapinca anasini sikiyorum kelimelerin
anliyan anladi
*Islamic Golden age, and along with it, a strong central Abbasid state, ended with the death of Harun Al-Rashid
farslar = oil money
arap= oil money
...
şarkınız bitmiştir sıra bunda
youtube.com
Hoh tengerees zayasan Hodoo arald mendelsen
Blessed from the eternal sky, born to the steppe
Hoh Mongoloo negtgie Hovchin delhiid duurisgaad
With a name that echoes throughout the world, uniting the great blue-skied Mongols
Erelheg mongol Chinges
The courageous Mongol Chinggis
Ezen bogd Chingesee
The holy lord Chinggis
Gal mesnii dundaas Gan bold shig hattai
Mind strong as steel, even in the burning wounds from swords
Gazar delhii deeree Garid shuvuu shig huchtei
On earth, as powerful as planetary birds
islamın altın çağının merkezi devletle alakası yok, ilim üretimiyle alakası var. bence gazali/ibn-rüşd kavgasına kadar bitmedi "islami altın çağ". hatta o kavganın kendisi de altın çağın parçası sayılır
farslar en overrated halktır heralde. kürtle hindistanlıyı karıştırsan nur topu gibi farsın olur.
harun al-rashid dönemi çok erken. genel olarak kabul gören tanım, yani el-musta'sim in hülagü'nün ordusuyla öldürülmesi tanımı daha uygun.
yanlış, 100 tane farslıyı bir araya getirip 20 jenerasyon boyunca kendi içinde çoğalmasını sağlarsan nur topu gibi bir kürdün olur
hülagü'nün işgaliyle*
LAN KIRAÇ TOPRAK HİÇ PARA EDER Mİ
LAFINI BİLMEYEN İT BU RAPİ YER Mİ
ÖKÜZ GİBİ ANIRIP AYI GİBİ BAĞIRARAK
GÖTÜNÜ SİKİYİM KIRAAAÇ
>islamın altın çağının merkezi devletle alakası yok, ilim üretimiyle alakası var.
give back hatay
give back israel
would support/10
How does it feel now that Erdogan cockedblock your visas :^) ?
yav harun olunce anasi sikildi devletin sen ne diyon amk
hulagu zaten geldiginde bi tek bagdat kalifenin kontrolunde idi
haaa, tamam bak su dogru; devamli isgal edildigi icin de anasi sikilmis bi yerdir (orta dogu)
Oha mq korku romanı gibi
>zazalar
>kürt değil
o green textler de problamatic amk
daha mongollar gelmeden once iraq'in ecolojisi sikilmisti; tarimdan gelen tax cok azalmis idi; halife fakir olmustu
tax collection tablolari var istersen atarim
kutuphane dedigin zaten onceki zavaslarla yok edilme esigine gelmis idi; asil kutuphane Misirda idi
harun ölünce anası sikilmedi, declinea girdi dersen anlarım, fakat yine golden age devam ediyordu. subjektif yorumluyorsun. 100'den 40 çıkarsa 0 kalmaz.
>devamli isgal edildigi icin de anasi sikilmis bi yerdir (orta dogu)
işgal'in tamamen bir coğrafyayı geriye götürdüğü fikrine katılmıyorum, aristokrat sınıfı, altyapı, kütüphaneler vs kaldığı sürece işgal edilen coğrafya yine ayakta kalabilir.
KÜRTLERİ SİKEM
ZAZALARA BOŞALTAM
ARAPLARI DOMALTAM
güzelmiş.
peki sence niye golden age devam etti
benim icin harun ile bitti, biraz source felan versene?
pic related ler atacam
>where is us airforce when you need it
KEK
iraq bi aralar evet cok verimli topraklar idi
source'u merak edenler
asıl kütüphane diye bir olgu yok, zaten bağdat kütüphanesi veya "house of wisdom" neredeyse tamamen çevirilerden oluşuyordu, bu çevirilerle yapılan ek çalışmalarla genişliyordu. ki işgal olmasa genişlemeye de devam ederdi.
> iraq'in ecolojisi sikilmisti
okuduğum kaynaklar böyle demiyor kaynak atarsan sevinirim. decline ve "sikilme" kavramını karıştırıyorsun dediğim gibi.
yine devletlerin declineını atıyorsun ve diğer anonun dediği gibi altın çağın altın olmasının nedeni ilim üretimidir.
>sence neden devam etti
en.wikipedia.org
karı kız paylaşın biraz yeter
bakıyorum kaynağına bi yarım saate müsait olurum okurum.
ne tür seversin anoncum?
KÜRTLERİ SİKEM
ZAZALARA BOŞALTAM
ARAPLARI DOMALTAM
>medicine
yav hehe
> ilim üretimidir
see
saglam devlet olmayinca kim sikliyor ilim'i?
source;
bana wiki degil, source at
KÜRTLERİ SİKEM
ZAZALARA BOŞALTAM
ARAPLARI DOMALTAM
wiki'de citationlara bakabilirsin
>yav hehe
güzel argüman.
>saglam devlet olmayinca kim sikliyor ilim'i?
full k*rt gittin.
ulan bi guzel konusma donuyor diye icine sicmak zorundamisin t*rkolar
>islamic golden age memesine inanmak.
bu yine /tr/nin en iyi hali gibi geldi bana 5 harfliler yok şu an için
>ohk yok sicilya emirliği
Shia lar yanliz haberin ola pis s*nni :DDDDD
bu fatimiler kuzey afrikayı yönetti ama adamlar sunni selcuk iranı yönetti ama adamlar şii. yani şuan. bu neden böyle
biliyorum hocam hristiyan elinde olmasın yeter :DD
SUS ULAN AMCIK
KÜRTLERİ SİKEM
ZAZALARA BOŞALTAM
ARAPLARI DOMALTAM
kek
direk fatimidler ile ilgili soruyorsan onlar ismaili idi (assasinler gibi)
onlar icin "conversion" pek onemli degil idi (kendilerini ve ismaili mezhepini normal halk'tan ayirtip ozel goruyorlardi)
mesela misr'i ismaili etmediler, convert etmediler
ama gine "Da'i"leri var idi ve onemli kisiler Ismaili oldu
şarkı atın
Neden Osmanlı hiç İtalya'ya saldırmadı
Fatih denemiş ama becerememiş diye duymuşluğum var
he saldirsin'da coalition olsun dimi?
zaten Naples tam o aralar Aragon'un kral'ina gecti