edycja umięśniona
/polska/
Other urls found in this thread:
a-ale coś piszcie ok
Is that argie girl alive?
>John Arne Riise - legenda norweskiej piłki - przed rokiem zakończył karierę i zbankrutował, a teraz prowadzone jest śledztwo w sprawie kradzieży przez niego 55 tys. euro z konta 7-letniej córki. Kilka dni temu była żona piłkarza Maria Elvegard złożyła zawiadomienie o przestępstwie.
>37-letni dzisiaj Riise, grający na pozycji lewego obrońcy, jest nazywany cudownym dzieckiem norweskiego futbolu. W krajowej lidze debiutował już jako 16-latek, a w dwa lata później podpisał kontrakt z Monaco, skąd po trzech sezonach przeszedł do Liverpoolu, a później do AS Roma. Wyjazd za granicę był odradzany niedojrzałemu nastolatkowi przez norweskich trenerów, lecz jego menedżerką była młoda atrakcyjna matka, Berit Riise, której bardzo podobało się Monako, głównie ze względów podatkowych.
>Przez wiele lat swojego dorosłego życia Riise z nią mieszkał. Przez większą cześć kariery właśnie ona była celebrytką goszczącą co tydzień na łamach kolorowych magazynów, według kontraktu z synem otrzymywała 15 procent jego zarobków. Według opinii czytelników wyglądała i zachowywała się jak... żona piłkarza. Riise, który zarabiał 3-4 miliony euro rocznie już w wieku 27 lat w 2007 roku po raz pierwszy zbankrutował i stał się bohaterem skandalu dotyczącego wulgarnych SMS-sów z propozycjami seksualnymi wysyłanych do skandynawskich kobiecych gwiazd filmu, telewizji i mediów.
>Co golicie
>dłonie
Jeszcze nie było
youtu.be
no ja golę dłonie, paszki i całą mordę, a także od święta kutasa całego ale jestem zbyt leniwy żeby ankietę wypełnić
nie lubię mieć włosów na dłoniach bo przeszkadzają mi w pracy na klawiaturze żbsz
wojennej edycji
elo elo
Is she okay? :o
wojenna edycja*
6/10
Dziękuję Ci anony
nakurwiam
węgorza
nanananana
o ktorej wyplata przychodzi? 1 czy ostatniego miesiące ale o 17 gdzie banki zamykaja?
I WANT POLISH (YOU)S SO BAD
przepraszam skończyły mi się yousy
...
ehh anonki
do 10 nastepnego. zalezy od pracodawcy
(You)
hi
Can somebody edit that pic for me?
I want a Polish flag on the hand in the pic
(Ty)
odczytać
...
_(:3」∠)_
do u lik wat u see?
lubię
>Lista urzędników, których obejmie nowe prawo, jest długa. Od prezydenta, przez premiera, szefa NIK, RPO, członków KRRiT, marszałków Sejmu i Senatu, ministrów i wiceministrów, ale także dyrektorów w centralnych urzędach wojewódzkich, kierowników urzędów, członków korpusu cywilnego, dyrektorów i księgowych w przedsiębiorstwach państwowych, prezesów i członków zarządu w spółkach Skarbu Państwa, (...)
>Obejmie ich przepis, który znalazł się w ustawie o jawności życia publicznego. Zgodnie z nim nie będą mogli "przed upływem trzech lat od zaprzestania zajmowania stanowiska lub pełnienia funkcji być zatrudnieni lub wykonywać innych odpłatnych zajęć u przedsiębiorcy, jeżeli brali udział w wydaniu rozstrzygnięć dotyczących bezpośrednio tego przedsiębiorcy".
>Taki przepis już funkcjonuje, tyle że do tej pory zakaz zatrudnienia wynosił tylko rok.
>Tyle że, jak zauważa Krzysztof Izdebski z Fundacji ePaństwo, samo podniesienie tego progu może okazać się niewystarczające. Urzędnicy wymienieni w ustawie mogą odwoływać się do specjalnej komisji rozpatrującej wnioski o wyrażenie zgody na zatrudnianie osób, które pełniły funkcje publiczne, działającej przy KPRM. A ta może im pozwolić na przejście tych obrotowych drzwi. I tak się dzieje. Niestety nie wiemy, jak często i jakich konkretnie urzędników to dotyczyło. Nie wiemy, choć walczymy od kilku lat z KPRM o udostępnienie nam tych informacji - mówi Izdebski.
>O wytoczonej przez ePaństwo sprawie już w DGP pisaliśmy. W 2014 r. fundacja zawnioskowała o dostęp do informacji publicznej o funkcjonowaniu wspomnianej komisji. Premier Ewa Kopacz odmówiła, zasłaniając się ochroną prywatności urzędników. Pod koniec 2015 r. WSA jednak uznał, że NGO ma rację, i nakazał udostępnienie informacji. Tyle że tym razem odmówiła już premier Beata Szydło, kierując skargę kasacyjną do NSA. Rozstrzygnięcia jeszcze nie ma.
btw I've got a three-day ban for the "Polish (You)" thread lmao I'm on iPhone right now
The janitor hates me for some reason
>A szkoda, bo komisja to dosyć tajemnicze ciało. Nie publikuje żadnych informacji o swojej działalności. W 2015 r. Fundacji Batorego udało się dowiedzieć, że w 2014 r. sześciu urzędników odchodzących z resortów zwróciło się do niej z wnioskiem o skrócenie rocznego okresu karencji, wobec pięciu zostały wydane decyzje pozytywne. A z danych zebranych przez DGP wynika, że rok później - w 2015 r. - skierowano do komisji także sześć wniosków.
>Niestety KPRM wciąż nie ujawnia, jakich urzędników one dotyczyły ani którzy dostali takie zgody. Wiadomo tylko o pojedynczych przypadkach. W ostatnich latach takie pozwolenia otrzymał wiceminister Adam Leszkiewicz, który pracował od 2009 do 2011 r. w resorcie Skarbu Państwa, a od 2012 do 2016 r. był prezesem spółki akcyjnej Grupy Azoty ZAK.
>Ale najgłośniejszą w ostatnim czasie zgodą na takie obrotowe zatrudnienie było przejście w 2014 r. Pawła Tamborskiego z funkcji podsekretarza stanu w resorcie skarbu na prezesa Giełdy Papierów Wartościowych. Najwięcej informacji o funkcjonowaniu komisji przynosi dosyć stara, bo datowana na grudzień 2006 r., kontrola działalności tej komisji zlecona przez Mariusza Błaszczaka, wtedy szefa Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.
>Okazało się, że przez 5 lat wpłynęły do niej 34 wnioski o skrócenie okresu zakazu pracy dla urzędników. Najwięcej z nich pochodziło od prezydentów, burmistrzów miast i ich zastępców - 9, od podsekretarzy stanu - 8 i od członków KRRiT - 3. I jak się okazało, komisja w większości wypadków była dla tych wniosków wyrozumiała i wydała aż 24 zgody na pracę w sektorze prywatnym. Jak wygląda obecnie praca tej komisji? Nie wiadomo. KPRM nie odpowiedziała na nasze pytania.
>The janitor hates me for some reason
hes probably polish. poles are bad people
dick me this care desu senpai
po co piszesz do polaka po angielsku?
Why would he ban an innocent poleboo if he were Polish? :(
self hate
and you never put a man over me
and i love you for that mommy can't you see
no elo wstałem
kto mowi ze pieniadze szczescia nie daja albo ich nie ma albo jest glupi żbsz
fakt że moge jechac w góry w tym roku co zawsze chcialem zrobic ale nie moglem sprawia ze czuje sie happy. zjem tego jebanego oscypka, pochodze po jebanych gorach, wszystko cale 20 lat widzialem tylko w telewizji
...
To przecież bogaci to powiedzenie wpajają biednym masom
damn, not bad
pamiętam jak kupiłem sobie nowy komputerek i sie cieszyłem jak dziecko na gwiazdke
damn good job
...
widzisz user, pieniadze szczescie dają. jak to jordan peterson mawia, jestesmy ograniczeni przez wlasne cialo, mamy potrzeby które musimy spelniac czy tego chcemy czy nie, jedzenie, dach nad głową itp
ruchabl
czy jest cos bardziej komfi niz uczucie spelnienia życiowego? żadna loszka wam tego nie da, żadna szkola tez nie
a co to jest
pytam poważnie
>uczucie spełnienia życiowego
>bez loszki
no jak sobie wyznaczasz cel i go osiągasz po latach mordęgi
Zabijcie mnie
No ale niektórzy właśnie osiągają spełnienie dzięki loszkom więc o czym ty pierdolisz
ale że posiadanie loszki jest normalne i w niczym nie nadzwyczajne to ty wiedz
No i? Dom, żona, dzieci, dobra praca i sukcesy zawodowe to też nie jest nic specjalnego a to przecież typowy przykład spełnienia życiowego.
przykład spełnienia wpajany normikom żeby zapierdalali i sie rozmnażali
>Dom, żona, dzieci, dobra praca i sukcesy zawodowe
>on użył tych wszystkich słów w jednym zdaniu
nie masz litości, co, chuju?
ale żona po paru latach zacznie cie wkurwiać to ci nie da spelnienia życiowego, a osiagniecie celu np. wejscie na mołnt ewerest da
>przykład spełnienia wpajany normikom żeby zapierdalali i sie rozmnażali
Tak. No i?
>np. wejscie na mołnt ewerest da
Chuja tam da. Jednorazowa przyjemność (*) jak zjedzenie tabliczki czekolady.
(*) o ile uznac to za przyjemność
kurwa jak ja nienawidzę starych ludzi
>godzina 10 zapierdalasz na uczlenię
>wsiadasz w autobus tak zapchany że stoisz na wydechu i opierasz się plecami o drzwi
>jakaś ładna loszka ociera się o ciebie z przodu bo ciasno
>benis nawet nie drgnie
>dwa przystanki dalej jak to kurwa 3 baby nie próbują się wjebać bo "jeszcze miejsce jest przesuń się pan" to cię kurwica łapie
>chuj, ktoś im mówi że ni chuja nie wsiądą, albo inne drzwi albo czekajta na kolejny
>autobus jedzie dalej
>trochę osób wysiadło, teraz masz nawet miejsce na ruch jedną ręką
>oczywiście przystanek dalej halina z grażyną się wpierdalają z torbami
>autobus jedzie dalej
>twój przystanek, halina i grażyna blokują drzwi
>machnij typowe "przepraszam"
>jak na to halina "ale ja wysiadam na kolejnym, musi sobie pan poczekać"
>w autobusie jebie niemiłosiernie od jakiegoś żula więc jesteś wkurwiony
>"nosz kurwa mać kobieto wysiądź po prostu na chwilę żeby ludzie mogli wyjść a nie stoisz jak jakiś jebany pomnik"
>zaraz kto to powiedział
>a tak, to ja
>wielce obrażona wysiada i pod nosem burczy coś o dzisiejszej młodzieży
>ty po prostu przesiądź się w inny autobus gdzie prawie nikogo nie ma
i zadowolony dojedź na laborki
>3 godziny później
>dosłownie jedna z tych skamielin jest w lidlu
>wykłóca się z kasjerką że jak to ona sobie idzie, jej nie obchodzi zmiana kasjera bo ona musi na cmentarz ze zniczami jechać
>kasjerka saga idzie z kasetką na zaplecze
>wychodzi kierowniczka
>grażyna oczywiście z kierowniczką się kłóci
>jej kierowniczka tłumaczy że zmiana kasjera trwa trochę, bo muszą opróżnić kasetkę i dać ją nowemu kasjerowi
>grażyna swoje przez 10 minut
>kierowniczka po prostu kończy rozmowę "im dłużej tu kobieto trujesz dupę, tym dłużej kasjer na zapleczu czeka na zmianę kasetki"
>po tym grażyna obrażona próbuje jakiegoś studenciaka z piwem i bułką wyjebać z kolejki bo jej znicze ważniejsze
>student tylko w twarz jej się zaśmiał i sagę zaparzył
przymusowa eutanazja dla wszystkich powyżej 70 roku życia tak/tak?
za długie nie czytałem lol
tldr?
starzy ludzie powinni zdychać
>wypociny studenciaka jebanego
ty powinieneś zdechnąć
>"nosz kurwa mać kobieto wysiądź po prostu na chwilę żeby ludzie mogli wyjść a nie stoisz jak jakiś jebany pomnik"
A L F A
nie no też kiedys tu narzekałem na starych pierdli to mnie zwyzywali od cziny ale rozumiem twój ból danon transport publiczny najgorsza rzecz
ehh zuchy tylko 1500zł w tym miesiącu zarobiłem opinie?
nom, zacznijmy od twoich starych
ja w sumie po matce taki jestem, ona to z buta i łokciami się w autobusie rozpierdala jak ludzie blokują
jak minimum to chyba teraz 1700???
no 500zł mi zabrakło bo biznesmen tutaj
jaki biznes zrobiles
ważne że do przodu
pewnie nie pracuje na etat tylko na chuj wie co
taki sobie żbsz nic ciekawego sprzedaje rzeczy ktore 550zł a pop kosztują
dziwki zakaukaskie?
smocze dilda żbsz
nom ja tez probowalem ale cos ostatnio nic nie kupuja wiec gram w gierki calymi dniami
t. user biznesmen
może w listopadzie bedzie lepiej bo listopad zawsze przed swietami dobrze sprzedaze wchodzą
kim chcecie zostać jak jużdorośniecie?
strażakiem albo policjantem :))
zawsze chciałem byc biznesmenem, w sumie już jestem ale chce teraz tylko być bogatym biznesmenem i juz wiecej nic nie bede chcial
>t. user biznesmen
cwelem dziwkom męską prostytutką chce się kurwić w najgorszych burdelach za pieniądze i wydawać na najdroższy alkohol i narkotyki a potem zdechnąć
>koniec października
>bizanony oni nie handlują zniczami/kwiatami
kimś szczęśliwym
bardzo fajnie się czytało
to ze wczoraj?
chciałbym być chłopakiem anona z /polski/
bdp
mam nadzieję, że płacicie podatek?
prosto z dzisiaj, dopiero co do domu wróciłem
wywieź ogłoszenie na roksie i daj linka to nawet zostane twoim pierwszym klientem
>handlowanie małymi rzeczami
gardze żbsz, już sie przekonałem że o wiele łatwiej jest sprzedać cos o duzej cenie niż dużo rzeczy o małej cenie
Przecież taki typowy właściciel sklepiku we wsi i jednocześnie radny gminny to jest lepszym biznesmenem niż taki nasz giełdon
ehh nie dobijaj
ja raz sie przejechalem na drogiej rzeczy zbsz kupilem sprzet do mycia samochodow ten co na myjniach uzywaja i sie z nim dlugi czas bujalem bo o dziwo nikt nie chcial za 200 zlociszy drozej to kupic wiec nie dosc ze musialem sie z tym jebac to zarobilem na tym marne 100 zl
TO.
jak zostać radnym gminy
ciekawe ile zarobił na tobie ten co ci to sprzedał
na dnie pewnie jakis chinczyk zarobił 10zł za wdychanie chemikaliów
>tug jakis bangladeczyk robi za 50 centów na godzine buty najki a w usa to sie sprzedaje za $500
kocham kapitalizm żbsz
opinie o aliexpres?
>tug gdzies w chinach jest wspolczesny odpowiednich auschwitz gdzie dzieci nakurwiają koszule dla gucci za ochłapy a ludzie potem za to płacą 5k