edycja nie było znowu w katalogu to zrobiłem
/polska/
Very good thread
Partition of Ukraine between Russia and Poland when?
whenever you want mate
But why would we want to do that? Ukraine is worthless.
bo Lwów to miasto wielkich polaków, wypadałoby je odebrać kiedys
Why was Poland so warmongering after WW1? They deserved what happened in WW2.
Do you even know who did found Lviv?
Needed a large country to prevent being annexed by the Soviet Union
Lwów jest skażony Ukraińcami. Nie jest wart trudu.
We reclaimed our independence and were bordering both Germany and USSR. You can't afford to be peaceful if you have 2 very powerful countries having territorial claims on you. We could have either prepare for war, or submit to one of them. Germans were humiliated by the Treaty of Versaille and it was only matter of time before they start another war. Communists wanted to spread revolution, so they were as much of a problem.
Ктo ocнoвaл Львoв?
Nie mam pojęcia, szczerze mówiąc. Nigdy nie byłem z tych co chcą odzyskiwać Kresy Wschodnie. Lwów mnie nie interesuje zbytnio. Ale jeżeli wiesz kto go założył, to się podziel wiedzą.
zabili go bo byl polakiem
no elo własnie wstałem
Kurwa znowu ukryta nitka?
na jaki chuj postujecie w zjebanych debile
*wakes up in your neighborhood with hundreds of thousands of Donetsk rapefugees*
You said something kurwaboii?
ale ból dupy
Już pojutrze
jem sobie sniadanko ama
implying they are not much better
debiru
>tytul
napiszę kiedyś opowiadanie
Przedwczoraj miałem urodziny, stuknął mi 23 level. Moi bracia byli już ożenieni lub mieli dziewczyny w tym wieku.
>23 lata
>żenić się
a później ablu ablu zmarnowałem życie
Ech nie dadzą
Mój najstarszy brat ma się świetnie, średni musiał, bo miał wpadkę, dziewczyna i teściowa okazały się wariatkami, więc poszedł rozwód, ale za to podróżuje co chwilę.
>, bo miał wpadkę
podtknął sie na nią przypadkowo? Bo inaczej to nie wpadka. Jak ruchasz dobrowolnie to wiesz co moze byc
Ukraine is so toxically poor that if Russia annexed iits current GDP per capita would go from 27.900$ to 18.000/20.000, the same would happen with poland
what about Liechtenstein. They never show this country on the maps
co tak zdechł?
No hehe gumki nie założył czy coś.
jak nie był ogłuszony i związany to nadal nie wpadka. Ruchasz - przegrywasz życie.
>country
ale mnie wszystko wkurwia
ZCYNGLOWANY
>sojowy chłopiec
I ta ma lepiej niż ja, jego robota przynajmniej sensownie płaci.
piątek dajcie mi już
>dzisiaj już 28 listopada
rozumiecie to kurwa za miesiac bedzie 2018 rok rozumiecie to za miesiac bedzie 2018 rok
Kurwa, w 2018 kończę 31 lat, jajebe
>niedługo minie dokładnie pół roku jak przestałeś być Neetem (specjalnie z dużej)
tęsknie
dziadku
He знaю, cкaжeшь мeня?
wczoraj wszystkich znajomych z real pousuwalem ze steama i battle neta
mialem ich malo ale mnie jeszcze za wczasow licbazy dodali a teraz czulem niepokój gdy widzialem jak sie logowali od czasu do czasu a ja bylem zawsze online i moja paranoja mi mowiaca ze cisna beke z prawczika pa o ktorej godzinie on jest online
moglem to wczesniej zrobic, anoni maja z tym jakies dosiwadczenie?
jesteś tym anonem, który pracował przez pewien czas w biurze?
synek bobovita stygnie, daj nakarmię
nie
Wiesz o tym, że oni mają cię w dupie
idź do pracy
no mowie moglem wczesniej
Who cares about GDP per capita, it's just an average value. But people don't have their total worth equally the same. It's just means that a region's worth is concentrated in a handful of hands. Anyone who is capable here (or anywhere) gets the job that pays. No exceptions. If you didn't get, you didn't try hard enough. It's the problem for people who didn't even managed to finish university. Factors for that are mostly people themselves. It is fairly easy to finish university, I speak from my experience, but it's not a ticket to everything in life. Yet the people fail even in that. Those people are expecting to work as laborers, slacking while doing it, and get competitively paid, which is beyond being naive. It is just irritating to be seeing one sole polish fuck to obnoxiously spam pictures of what is supposed to represent a whole nation, because his country made a refugee policy themselves. I know Russian, Ukrainian and English, C/C++ and NT shell (was studying myself - in-depth guidelines are not a part of any educational program) which means I shouldn't even bother with most of opinions here, but still here I come.
Just my 10 kopecks rant.
nie musiałeś, zapewniam cię że twoja paranoja jest nieuzasadniona i nie cisną beki, właśnie dlatego że mają cię w dupie
chuj mnie to wowik grubasie wypierdalaj z tym reddit spacingiem
>ablu ablu nie róbcie akapitów bo będę płakał
zajebista
>ten cień chada
>tug za 2 tygodnie też będziesz miał 23 urodziny i w tej samej sytuacji
dawała dupy centaurom
>Sikorski: Wstyd mi przed żoną
>Sikorski: nie można udawać, że w Polsce nie ma antysemityzmu - Nie można udawać, że nie ma w Polsce nastrojów antysemickich czy faszystowskich, bo to są po prostu hektolitry nienawiści – powiedział Radosław Sikorski w "Faktach po Faktach" TVN24. - To jest kompromitujące i rujnujące dla naszego wizerunku międzynarodowego, ale też po prostu jest to samo w sobie nie do przyjęcia - ocenił były szef dyplomacji, minister obrony narodowej i marszałek Sejmu.
>Zaznaczył, że jego znajomi z zagranicy, zwłaszcza tacy, którzy "są z rodzin mieszanych, wyglądają inaczej niż my", zaczynają się bać przyjeżdżać do Polski. Ocenił, że jest to efekt zdjęć z marszu narodowców 11 listopada, ataków na obcokrajowców oraz faktu, że polski rząd nie wydaje się zdeterminowany do walki z taką postawą. – To jest coś, co zostało zauważone – podkreślił Sikorski. - To jest oburzające, mnie jest po prostu dogłębnie wstyd, na przykład przed moją żoną, która jest z rodziny żydowskiej, która napisała ileś książek o historii komunizmu, setki artykułów z pozytywnym wizerunkiem Polski. Ja zawsze ją przekonywałem, że jest w Polsce margines, ale margines jest w każdym kraju. Dzisiaj ten argument jest coraz mniej wiarygodny niestety – powiedział.
no właśnie nie dała
kek większość osób na 24 lvl prowadzi już życie dorosłego 40 latka czyli dom praca rodzina. czy tak być powinna to już od osoby zależy, ale jestem zdecydowanie przeciwny normizowaniu tego i skreślania osób które odchodzą od tego szablonu
liczycie że jeszcze zaruchacie?
bo ja nie
>żona żydówka
>szkaluje Polskę
>na tefauenie
garncarstwo
liczę, bo ruchałem. ale nie jest to dla mnie strasznie ważne
tez nie
...
>Populacja na podporządkowanych terenach stopniowo byłaby germanizowana, także poprzez czystki etniczne na ludności rodzimej i równoległe osadnictwo niemieckie[5]. Niemiecki plan Mitteleuropy podczas I wojny światowej przewidywał znaczną aneksję terytorium Polski (tzw. polskiego pasa granicznego) i wypędzenie z tych terytoriów Polaków oraz Żydów, zastępowanych stopniowo kolonistami niemieckimi[5]. Sama Polska miała być stopniowo germanizowana, także poprzez zmniejszenie populacji polskiej na skutek klęsk głodu[7][8].
czemu ni*mcy są tak pokurwieni?
>oni myślą że w końcu nie zaruchają
może z jednego na sto to czeka
moja dziewczyna
no ja mam nadzieję
ja już się naruchałem w życiu
chuda jakaś taka
również,
>dramy 21-latków pewnych tego jak będzie wyglądać reszta ich życia
>przebudź się w nocy
>myśl o tym jak będzie wyglądać twoje życie za 40 lat
dosłownie najgorsze gówno
>21-latków
user ja...
nie homo
oj tam kilka w tą kilka w tamtą, czymże to jest w obliczu potencjalnej wieczności. Poza tym ode mnie starszy i tak nie jesteś.
>tug jeden na sto
>26 lvl
>małpa od wklepywania gówna w office
>zero kontaktu z loszkami i brak jakichkolwiek perspektyw z tym związanych
>zerowy socjal skill i lęk przed kobietami
ale tutaj masz rację takich osób jak ja można policzyć na palcach jednej ręki
niemeicki bizantyzm.To element ich myslenia. Nic sie nie zmienilo
>bizantyzm
pierwszy raz słyszę to pojęcie desu
tb.h fa.m
*мнe
цo poбициe мopды?
>26 lat
dosłownie wiek w którym rozwiązuje się worek z lochami, bo im ten słynny zegar biologiczny zaczyna tykać
>zerowy socjal skill i lęk przed kobietami
idzie Sylwester, pójdź do jakiejkolwiek knajpy i zobacz co się tam dzieje wtedy
>inb4 ale ja chcę czystą 19-letnią 10/10 dziewicę
ale ja chcę czystą 14 letnią 10/10 dziewicę
mam wytlumaczenie ale po angielsku
German byzantinism:
1. Moral dualism (positivism, law apart from ethics)
2. The government treats the state as its own property and doesn't care about citizen rights
3. Religion controlled by the state (caesaropapism)
4. Bureaucratism as a sign of the government's dominance over citizenry
5. State is oriented towards expansionism and militarism
>In Byzantine civilization, organized religion is dependent on the state. In this type of civilization all means are justified to achieve political goals. Politicians follow ethics in private life, but in public they are judged by their skills, not by ethics. The legal government has absolute authority and its orders are not doubted. Germany under Bismarck was an example of that type of civilization
...
>miasto wielkich polakòw
>którzy już nie żyją
>nie żyją już prawie żadni polacy wychowani w Lwowie
>praktycznie nikt kto ma do tego miasta osobisty stosunek
>dzisiaj jest całkowicie zrujnowane przez komunistyczne budownictwo i zaniedbywanie zabytków do, do tego pełne Ukraińców, z którymi trzeba by coś zrobić
Dlaczego w ogóle ktokolwiek dziś chciał by dołączyć Lwów do Polski? Bo hurt durr ziemia moich przodków? Przecież to debilne, jakie masz prawo do ziemi swoich przodków, jeśli jej nie znasz, nie rozwijałeś etc? Moja rodzina jest z Kresów, ale jak urodziłem i wychowałem się na Pomorzu i moi rodzice też, a moi, choć urodzili się na wschodzie to wychowali na Zachodzie, więc w sumie nawet nie znałem jednego prawdziwego Kresowiaka w rodzinie, no to jaki ze mnie Kresowiak? Po wojnie powstała nowa grupa etniczna, jaką są Polacy z przesiedleń i wszelki sentyment do Kresòw w ich przypadku to nic innego niż amerykańskie muh heritage
пpaцyeмы, бo ecтэщмы пжeгpывaми, pyхaeмыми пшeз жыдyв
Ja ta jem widelcem pizę
ale mnie cyngluje "e"
pada śnieg
>14 letnią
trochę stara
nie jestem pedofilem
Czemu? Przecież też ten dzwięk macie.
>цo poбициe мopды?
>poбициe
>циe
пoльcкa эдyкaцья, пaнe и пaнoвe